دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

ارتقای زیرساخت‌های پژوهشی؛ شرط اصلی حفظ جایگاه رتبه تولید علمی ایران

ارتقای زیرساخت‌های پژوهشی؛ شرط اصلی حفظ جایگاه رتبه تولید علمی ایران
مدیر کل سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم گفت: رقبای ایران برنامه‌های بلندمدت و جسورانه‌ای را در زمینه ارتقای رتبه تولیدات علمی خود در نظر گرفته اند و کشور ما برای اینکه بتواند در این زمینه موفق عمل کند باید زیرساخت‌های پژوهشی را ارتقا دهد.
کد خبر : 889091

صمدنژاد ابراهیمی، مدیر کل سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره روند جایگاه علمی ایران اظهار کرد: در حال حاضر جایگاه اول تولید علمی ایران در منطقه را داریم که برای حفظ آن نیازمند برنامه ریزی هستیم. 

وی افزود: رقبای ایران برنامه‌های بلندمدت و جسورانه‌ای را در زمینه ارتقای رتبه تولیدات علمی خود در نظر گرفته اند و کشور ما برای اینکه بتواند در این زمینه موفق عمل کند باید زیرساخت‌های پژوهشی را ارتقا دهد. 

نژاد ابراهیمی تصریح کرد: پژوهشگرانی که در راستای تولید مقالات باکیفیت فعالیت می‌کنند باید شناسایی شوند و مورد حمایت‌های ویژه قرار بگیرند که در این زمینه قدم‌های خوبی از جمله تصویب آیین نامه جامع پژوهانه برداشته شده است که این موضوع می‌تواند در سطح مختلف حمایت‌های لازم را داشته باشد. 

مدیر کل سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: بودجه حمایت از تجهیزات و امکانات به حساب بیشتر دانشگاه‌ها واریز شده است که این موضوع کمک کننده اصلاح زیرساخت‌ها و سهولت در فعالیت‌های علمی پژوهشگران خواهد بود. 

نژاد ابراهیمی در پاسخ به اینکه راه اندازی صندوق شورای عالی عتف در چه مرحله‌ای قرار دارد، اظهار کرد: یکی از مشکلات راه اندازی صندوق شورای عالی عتف اساسنامه آن بود که حدود یک سال به طول انجامید و در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده و به زودی با امضای رئیس جمهور ابلاغ خواهد شد که این موضوع قدم موثری در راستای نهادینه سازی کردن بودجه‌های پژوهشی و قرار دادن آن‌ها در اختیار پژوهشگران است. 

مدیر کل سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم اضافه با بیان اینکه هدف ما تنها تولید مقاله نیست، تاکید کرد: باید بتوانیم با کمک پژوهشگران مسائل کشور را احصا کرده و درباره آن‌ها تحقیق کنیم و قطعا در کنار این موارد تولیدات علمی را خواهیم داشت. 

وی با اشاره به اصلاحات مورد نیاز در آیین نامه ارتقای اساتید گفت: آیین نامه ارتقای اساتید فعلی خوب است، فقط باید با شناسایی نقاط ضعف به اصلاح آن اقدام کنیم؛ چرا که مقام معظم رهبری در صحبت‌های خود ۲ اصل را مورد توجه قرار داده اند یکی اینکه نباید تنها مقاله محوری هدف اصلی ما قرار بگیرد و دوم اینکه از مسابقات علمی دنیا هم نباید عقب بمانیم. 

نژاد ابراهیمی اضافه کرد: همانطور که دقت در تولید مقالات علمی مهم است، باید در زمینه حل مسائل کشوری هم دقت نظر داشته باشیم تا بتوانیم تحقیقات دانشگاهی را به محصول فناوری تبدیل کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب