دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه تبریز در دیدار سرکنسول جدید جمهوری اسلامی ایران در استانبول:

دیپلماسی علمی زمینه‌‌ساز اصلی دیپلماسی سیاسی است

دیپلماسی علمی زمینه‌‌ساز اصلی دیپلماسی سیاسی است
رئیس دانشگاه تبریز در دیدار سرکنسول جدید جمهوری اسلامی ایران در استانبول گفت: دیپلماسی علمی زمینه‌‌ساز اصلی دیپلماسی سیاسی است.
کد خبر : 888978

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سرکنسول جدید جمهوری اسلامی ایران در استانبول با رئیس دانشگاه تبریز دیدار و گفتگو کرد.

صفر نصراله زاده رئیس دانشگاه تبریز طی سخنانی در این دیدار اظهار کرد: برقراری ارتباط با ترکیه برای ما یک موضوع راهبردی است و ما در باب تفاهم‌نامه کار‌های زیادی انجام داده‌ایم که برای اجرایی کردن این تفاهم‌نامه‌ها نیازمند کمک سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استانبول هستیم.

وی ادامه داد: تاکنون چندین دیدار با رؤسای دانشگاه‌های حاجت تپه، آنکارا و قاضی آنکارا داشته‌ایم و کار‌های گسترده‌ای در خصوص تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دوره‌های مشترک، عضویت در هیأت‌های تحریریه‌ی مجلات و گروه‌های آموزشی انجام داده‌ایم و همچنین در حال انجام پروژه‌های مشترک به‌عنوان نماینده ایران با ترکیه در قالب طرح توبی‌تاک هستیم؛ به‌طوری‌که تاکنون ۶۹ طرح تمام شده و فراخوان سوم نیز تمام شده و فراخوان چهارم نیز در حال آغاز شدن است.

نصراله‌زاده با اشاره به افتخارت دانشگاه تبریز در سطح بین‌المللی خاطرنشان کرد: تاکنون چندین دیدار با رؤسای دانشگاه‌های حاجت تپه، آنکارا و قاضی آنکارا، آتاتورک، کافکاس، فنی کارادنیز و... داشته‌ایم و اگر بتوانیم دیپلماسی علمی را به سمتی پیش ببریم که حداقل از ۵۰ درصد بصاعت خود استفاده کنیم، به تبع آن می‌توانیم در دیپلماسی سیاسی نیز موفق باشیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر با داشتن ۲ هزار و ۱۰۰ دانشجوی بین‌المللی، رتبه نخست جذب دانشجوی خارجی را در کشور به خود اختصاص داده‌ایم و جهت‌گیری ما به سمت جذب ۴ هزار دانشجوی بین‌المللی هستیم تا حداقل ۲۰ درصد تعداد کل دانشجویان دانشگاه را جذب کنیم تا به‌عنوان دانشگاه بین‌المللی مطرح شویم.

احمد محمدی سرکنسول جدید جمهوری اسلامی ایران در استانبول نیز گفت: برقراری ارتباط اولیه با دانشگاه‌های ترکیه بسیار مهم است و ما به‌عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در ترکیه، تماما در خدمت شما هستیم تا اجرای تفاهم‌نامه‌های انجام شده ما بین دانشگاه تبریز و دانشگاه‌های ترکیه را پیگیری کنیم.

برگزاری رویداد علمی ایران و ترکیه به میزبانی دانشگاه تبریز

مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه تبریز نیز گزارشی از اقدامات انجام شده در این مدیریت ارائه کرد و گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی ما در برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک با ترکیه، سخت‌گیری بیش از حد سازمان آموزش عالی ترکیه است و امیدواریم این مشکل حل شود.

سعید شجاعی ادامه داد: در حال حاضر ۱۲ دانشجوی ترکیه‌ای در دانشگاه تبریز مشغول به تحصیل هستند و این دانشجویان بیشتر به رشته‌های حقوق، تاریخ و پزشکی علاقه دارند.

وی همچنین از برگزاری هفته علمی ایران و ترکیه به میزبانی دانشگاه تبریز خبر داد و افزود: این رویداد مهم علمی سال آینده و با حضور دانشگاه‌های مطرح ایران و ترکیه در دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد.

در این دیدار موضوعات مختلف مربوط به دیپلماسی علمی از جمله تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک، تسریع در رفت و آمد اساتید و دانشجویان، اجرای طرح‌های تحقیقاتی مشترک و پیگیری اجرای تفاهم‌نامه‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب