ساماندهی معتادان متجاهر در مراکز یاورشهر
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ساماندهی معتادان متجاهر اقدامی است که از زمانی که شهرداری تهران مسئولیت آن را عهده دار شده ۹ مرکز یاور شهر را به همین منظور راهاندازی کرده است که به طور مستمر و شبانه روزی به مددجویان خدمات ارائه میدهد.
در مراکز یاور شهر برنامه ۹ گانهای شامل سم زدایی، هویت بخشی، کسب سلامت جسمانی، ایجاد انگیزه، حرفه آموزی، پرداختن به خانواده معتادین، حرفه آموزی تخصصی برای ورود به بازار کار، باز اجتماعی شدن و صیانت در نظر گرفته شده است که افراد پس از گذراندن مراحل درمان در این مراکز به صورت جمعی زندگی کنند تا بازگشت مطمئنتری به جامعه داشته باشند.
به گفته احمد احمدی صدر، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران یکی از ارکان مهم برای بازگشت فرد بهبود یافته خانواده او و اشتغال است؛ لذا دستگاههای حمایتی باید در جهت حمایت از خانواده این افراد ورود جدی داشته باشند. به عنوان مثال سازمان بهزیستی، بنیادهای خیریه و مردم در این حوزه میتوانند نقش بسزایی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه باید فرهنگسازی صورت بگیرد تا کارخانهها و کارگاهها که نیازمند نیرو هستند از افرادی که اعتیاد خود را ترک کردهاند و به جامعه بازگشتهاند استفاده کنند ادامه میدهد: در همین راستا با کارخانهای صحبت کردیم و به زودی ۲۰۰ نفر از افرادی که آماده پذیرش شغل و بازگشت به جامعه شدند در یک کارخانه مشغول به کار شوند. البته گفتنی است یکی از اقداماتی که از سوی سازمان شهرداری تهران در خصوص توجه به موضوع اشتغال افراد بهبود یافته از دام اعتیاد صورت گرفته است فراهم کردن بستر کار در یاورشهر ۹ است.
براساس مشاهدات میدانی خبرنگار آنا از یاورشهر ۹ در حال حاضر تعدادی از افراد بهبود یافته تحت نظر روانشناس و مددکار پس از گذراندن مراحل ۹ گام در این مجموعه مشغول به کار هستند و حقوق ماهیانه دریافت میکنند.
به گفته احمدی صدر برخی افراد چندین بار برای ترک و نگهداری به مراکز یاورشهر آمدند، اما بار دیگر به مصرف مخدر و اعتیاد بازگشتند؛ لذا باید طبق قانون، ماده ۴۲ اجرایی شود که این موضوع در اختیار ما نیست بلکه باید اردوگاههای کار اجباری در نقاطی از کشور ایجاد شود.
البته اقدامات شهرداری تهران در این راستا محدود به ایجاد یاورشهرها نیست و با تشکیل قرارگاه اجتماعی از ابتدای دوره مدیریت موجبات همافزایی و هماهنگی میان دستگاههای مختلف که در حوزه اسیبهای اجتماعی وظایفی را عهده دار بودند فراهم کرده است تا هم مانع موازی کاری شود و هم سرعت تصمیم تا عمل کاهش پیدا کند.
در همین راستا «مطهر محمدخانی» با اشاره به مشارکت مسئولان ارشد دستگاههای مختلف در جلسات قرارگاه اجتماعی میگوید: با حکم رئیس جمهور و انتخاب شهردار تهران به عنوان دستیار ویژه، مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی برای پیگیری مصوبات جلسه، طراحی و برنامهریزی شکل گرفت و هماکنون جلسات قرارگاه به صورت مستمر در جریان است.
سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به آنکه در موضوع ساماندهی معتادان متجاهر در سطح شهر مشکل خاصی از لحاظ عملیاتی وجود ندارد، تصریح میکند: اکنون با تلاش مجموعه مدیریت شهری و دیگر دستگاهها در راستای افزایش ظرفیت پذیریش معتادان متجاهر، بالغ بر چند هزار ظرفیت خالی در مراکز ماده ۱۶ پایتخت آماده است.
بر اساس این گزارش، یکی از مهمترین دغدغهها برای فرد معتادی که مصرف مخدر را ترک کرده است شرایط جامعه برای پذیرش مجدد آنهاست.
در همین راستا سخنگوی شهردار تهران با تاکید بر اینکه ظرف مدت یک تا دو هفته آینده فاز دوم مرکز «یاور شهر ۹» با بیش از ۲۵۰۰ تخت جدید به بهرهبرداری خواهد رسید، عنوان میکند: در تلاش هستیم تا با راهاندازی مراکز کارآفرینی، مشغول کردن معتادان به کسبوکار و حمایت از خانوادههای این افراد، شانس موفقیت و بازگردانی آنها را افزایش دهیم.
انتهای پیام/