ابراز مخالفت ترکان با واردات کالاهای نهایی به مناطق آزاد
اکبر ترکان در پاسخ به پرسش خبرنگار گروه اقتصادی آنا مبنی بر اینکه چه تمهیداتی اندیشیدهاید تا واردات به مناطق آزاد بیشتر به مواد اولیه و ماشینآلات معطوف شود، افزود: در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، به دنبال آن هستیم که واردات کالاهای نهایی تا حد امکان از این مناطق کمتر شود.
وی با بیان این که هم اکنون ۴ نوع واردات از طریق مناطق آزاد به کشور صورت میگیرد، گفت: بخشی از این واردات شامل کالاهای مورد مصرف در سرزمین اصلی است که بیشترین حجم واردات را به خود اختصاص دادهاند. بخش دیگر واردات برای مصرف در مناطق آزاد مانند کالاهای ساختمانی است.
او با بیان این که واردات برای استفاده صنایع و واردات برای صادرات مجدد نیز از جمله آنهاست، اظهارکرد: بیشترین تاکید ما واردات کالاها برای مصرف کارخانجات و صنایع است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد همچنین به بند ۱۱ سیاستهای اقتصاد مقاومتی و ماموریت مشخصی که از سوی مقام معظم رهبری برای مناطق آزاد در نظر گرفته شده اشاره کرد و گفت: تسهیل در تولید، توسعه صادرات، انتقال فناوریهای پیشرفته و تامین مواد اولیه از جمله مواردی است که در سیاستهای اقتصادی مقاومتی و نیز فرمایشات رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید شده است.
وی ادامه داد: آنچه در سالهای گذشته در مناطق آزاد اتفاق افتاده و آنچه که امروز رهبری معظم تبیین کردهاند، کاملا متفاوت است، به همین منظور با توجه به ظرفیتهای مناطق آزاد برنامهریزیهای ویژهای برای اجرایی کردن سیاست اقتصاد مقاومتی انجام شدهاست.
ترکان درباره سرانجام سرمایهگذاریهای خارجی برای توسعه مناطق آزاد هم گفت: این مساله به گونهای نیست که تمام محاسبات ما برای توسعه مناطق آزاد بر مبنای سرمایهگذاریها و مشارکتهای خارجی باشد.
وی افزود: البته در برخی مناطق آزاد نظیر ارس و ماکو سرمایهگذاران خارجی و نیز ایرانیان مقیم خارج از کشور ورود کردهاند که ما از این سرمایه گذاریها بسیار استقبال کردهایم.
ترکان با بیان اینکه یکی از مشکلات سرمایهگذاری در مناطق آزاد محدودیتهایی نظیر نقل و انتقال پول است، اظهار کرد: برنامهریزی و سناریویی که برای توسعه مناطق آزاد در نظر گرفته شده است، با محاسبه ادامه وضع موجود در صورت رفع نشدن تحریمهاست که ما با توجه به این شرایط قصد داریم به توسعه مناطق آزاد بپردازیم.
انتهای پیام/