دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 دی 1402 - 15:25

پایان تاریخ‌مصرف سوناک

پایان تاریخ‌مصرف سوناک
روزهای سخت انگلیس با خروج دولت محافظه‌کار و حضور دولت کارگری همچنان ادامه خواهد داشت. محصول این روند فرسایشی، تشدید روند بی‌اعتمادی افکار عمومی انگلیس نسبت به ساختار سیاسی و اقتصادی این کشور است.
کد خبر : 888258

گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، حنیف غفاری؛ ریشی سوناک نخست‌وزیر انگلیس اخبار خوبی از نظرسنجی‌ها نمی‌شنود! حزب محافظه‌کار تبدیل به سیبل انتقادات افکار عمومی انگلیس شده و در عرصه اقتصاد، سیاست خارجی و سیاست داخلی نمره قابل قبولی کسب نکرده‌است.

به نظر می‌رسد با ادامه این روند طی هفته‌های آتی، سوناک تبدیل به پنجمین نخست‌وزیر مستعفی محافظه‌کار، پس از دیوید کامرون، ترزا می، بوریس جانسون و لیز تراس شود.

در این صورت، احتمال دارد مجلس عوام انگلیس و حتی برخی هم‌حزبی‌های سوناک،  برگزاری انتخابات زودهنگام را در دستور کار قرار دهند.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام، "کی یر استارمر" رهبر حزب کارگر و همراهانش پیروزی آسان و بی‌دردسری را در برابر حزب محافظه‌کار کسب خواهند کرد.

بی‌دلیل نیست که اعضای حزب کارگر، بر برگزاری هر چه سریع‌تر انتخابات سراسر زودهنگام در کشورشان ، آن‌هم بلافاصله پس از خروج سوناک از قدرت، اصرار می‌ورزند.

اما آنچه امروز اصالت و موضوعیت دارد، جا به جایی قدرت میان دو حزب سنتی انگلیس در خانه شماره ده داونینگ استریت نیست!

بدیهی است که خطوط کلان سیاست خارجی و داخلی دو حزب کارگر و محافظه‌کار با یکدیگر همسان است.

فراتر از آن، حزب کارگر نیز به‌مانند حزب محافظه‌کار، متغیری وابسته به آن سوی آتلانتیک (آمریکا) محسوب می‌شود.

هم‌پیمانی مطلق تونی بلر نخست‌وزیر اسبق انگلیس( از حزب کارگر) با دولت جرج واکر بوش در اشغال افغانستان و عراق هنوز از یادها نرفته است.

اما وجه اشتراک دیگر دو حزب سنتی انگلیس، ناتوانی هردوی آن‌ها در مواجهه با بحران‌های اقتصادی مزمن در دوران پسابرگزیت است.

پس از برگزاری همه‌پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در سال 2016 میلادی، انگلیس وارد مذاکرات برگزیت شد و در نهایت، توانست بر سر نحوه خروج از اتحادیه اروپا به توافقی نسبتاً پایدار با بروکسل دست پیدا کند.

اما متعاقب وقوع برگزیت، معادلات تجاری، حقوقی، شهروندی و اقتصادی در انگلیس دستخوش تحولات بازدارنده و تکان‌دهنده‌ای شد: بسیاری از کشورهای اروپایی از صادرات کالاهای خود به انگلیس اجتناب کردند و تجار انگلیسی نیز برخی شرکای اروپایی ثابت خود را از دست دادند.

نظرسنجی‌های کنونی نشان می‌دهد که اگر بار دیگر همه‌پرسی برگزیت برگزار شود، این بار شهروندان انگلیسی با اکثریت آرا به آن رأی منفی خواهند داد!

در چنین شرایطی حضور یک نخست‌وزیر جدید در مسند قدرت، نمی‌تواند لندن را تبدیل به کانون ثبات اقتصادی کند!

بحران‌های ناشی از برگزیت، زیرساختی و بنیادین بوده و حتی ریشی سوناک ( نخست‌وزیر کنونی انگلیس) نیز به‌عنوان یک اقتصاددان، از پس آن‌ها برنیامد.

روزهای سخت انگلیس با خروج دولت محافظه‌کار و حضور دولت کارگری همچنان ادامه خواهد داشت. محصول این روند فرسایشی، تشدید روند بی‌اعتمادی افکار عمومی انگلیس نسبت به ساختار سیاسی و اقتصادی این کشور و گردش اجباری قدرت میان دو جریان سنتی است.

دو جریانی که تأمین منافع واشنگتن و روسای جمهور دموکرات و جمهوری‌خواه آن را نسبت به منافع شهروندان و کشور خود همواره ترجیح داده‌اند.....

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب