شورای امنیت نحوه تعامل با طالبان را تصویب کرد
به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، این قطعنامه ۱۳ رأی از ۱۵ رأی اعضای دائم و غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل را کسب کرد و دو کشور روسیه و چین از اعضای دائم شورای امنیت به این قطعنامه رأی ممتنع دادند.
نمایندگی امارات در سازمان ملل متحد اعلام کرد: این قطعنامه روند مشخص شده در ارزیابی مستقل در مورد افغانستان، از جمله از طریق ایجاد یک نماینده ویژه سازمان ملل برای ترویج اجرای توصیههای ارزیابی را دنبال میکند.
به گفته نماینده امارات، این قطعنامه تأکید میکند که هدف از این روند، صلح افغانستان در داخل و با کشورهای همسایه آن، ادغام کامل دوباره در جامعه بینالمللی، با مشارکت امن، کامل، برابر و معنادار زنان افغان است.
نماینده ژاپن نیز گفت که این قطعنامه راهبردی جدیدی ر مورد مسائل مختلف افغانستان برای «تعامل هماهنگ جامعه جهانی در مورد افغانستان» را ارائه میکند.
وی با بیان اینکه افغانستان با چالشهای عمدهای مواجه بوده و جامعه جهانی متعهد به همکاری است، گفت: ما در مورد افغانستان امسال (۲۰۲۳) متحد ماندهایم و امیدواریم این روند در سال ۲۰۲۴ نیز ادامه پیدا کند.
این قطعنامه بر تعهد قوی خود به حاکمیت، استقلال، تمامیت ارضی و وحدت ملی افغانستان تأکید کرده و به حمایت مستمر خود از مردم افغانستان ادامه میدهد.
این قطعنامه بر حمایت خود از یک افغانستان صلحآمیز، باثبات، مرفه و فراگیر تأکید و بر نقش ضروری زنان در جامعه افغانستان و بر اهمیت مشارکت کامل، برابر، معنادار و ایمن زنان و حمایت از حقوق بشر از جمله حقوق زنان، کودکان، اقلیتها و افراد در شرایط آسیبپذیر تأکید میکند.
این قطعنامه با اذعان به اینکه سلامت، رفاه و امنیت مردم افغانستان بر کل منطقه و فراتر از آن تأثیر میگذارد، از دبیر کل درخواست میکند تا با مشورت اعضای شورای امنیت، بازیگران و ذینفعان سیاسی مرتبط با افغانستان از جمله مقامات ذیربط، زنان افغان و جامعه مدنی و نیز منطقه و جامعه جهانی، یک نماینده ویژه برای افغانستان تعیین کند.
انتهای پیام/