دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس انجمن علوم اعصاب ایران خبر داد؛

جایگاه نخست منطقه‌ای ایران در علوم اعصاب/ پروژه‌های کلان کشوری به منابع مالی نیاز دارد

جایگاه نخست منطقه‌ای ایران در علوم اعصاب  پروژه‌های کلان کشوری به منابع مالی نیاز دارد
رئیس دوازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی از جایگاه نخست منطقه‌ای ایران در علوم اعصاب خبر داد و گفت: پژوهش در حوزه علوم اعصاب گران قیمت است و برای انجام پروژه های کلان کشوری به منابع مالی کافی نیاز داریم.
کد خبر : 887571

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ محمدتقی جغتایی در افتتاحیه دوازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی اظهار کرد: علوم اعصاب یک رشته دانشگاهی مهم بین رشته است و در دسته علوم برتر قرار دارد.

وی با بیان اینکه ظهور علوم اعصاب به شکل امروزی به نیمه دوم قرن بیستم برمی گردد، افزود: رشد حوزه های مختلف زیستی، فناوری اطلاعات، مطالعات هیستوشیمی و الکتروفیزیولوژی، پیدایش نقشه برداری مغز و هوش مصنوعی در بلوغ این رشته بسیار مؤثر بوده اند.

رئیس انجمن علوم اعصاب ایران یادآور شد: جایگاه نخست منطقه در حوزه علوم اعصاب متعلق به ایران بوده، همچنین جایگاه جهانی کشورمان در این حوزه هفدهم است.

وی با بیان اینکه «علوم اعصاب و شناختی» در اولویت نقشه جامعه علمی کشور ما نیز قرار گرفته، ادامه داد: راه اندازی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در کشور، راه اندازی رشته علوم اعصاب در وزارت بهداشت و رشته علوم اعصاب شناختی در وزارت علوم، راه اندازی آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و بیش از 40 آزمایشگاه و مراکز تحقیقاتی از فرصت های موجود این حوزه در ایران است.

جغتایی با اشاره به گران قیمت بودن پژوهش در حوزه علوم اعصاب، یادآور شد: با وجود همه تلاش ها در حوزه زیرساختها مشکلات همچنان وجود دارد و نیاز است مراکز آموزشی و تحقیقاتی بیشتری راه اندازی و منابع مالی برای انجام پروژه های کلان کشوری تامین شود.

رئیس زاده: ارتباط علوم پایه و بالینی نیاز ضروری جامعه پزشکی است

محمد رئیس زاده؛ رئیس سازمان نظام پزشکی کشور در مراسم افتتاحیه دوازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی گفت: ارتباط بین علوم پایه و علوم بالینی نیاز ضروری جامعه پزشکی در حوزه های مختلف است و دانشمندان و بزرگان علوم اعصاب کشور در تحقق این ضرورت پیشتاز هستند.

وی بابیان اینکه علوم اعصاب علاوه بر حوزه علوم پزشکی، در سایر حوزه های مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی حرفهای زیادی برای گفتن دارد، افزود: کسانی که تدبیر کشور به دست آن‌ها است، نیاز دارند که با این حوزه آشنا باشند و در مذکرات بین المللی و برای شناخت فضای نشست هایی که با مسئولان سایر کشورها برگزاری می‌شود، از آن بهره ببرند.

رئیس زاده ادامه داد: اگر تا الان بشر برای افزایش قدرت خودش در تشخیص و تحلیل داده ها از فضای دیجیتال استفاده می کرد اما اکنون هوش مصنوعی در حال رقم زدن یک انقلاب جدید است که علم پزشکی نیز از آن متاثر خواهد شد.

وی گفت: انسان دیگر یک رقیب بلامنازع برای تفسیر واقعیت های جهان نیست، چون هوش مصنوعی این انحصار را می شکند. اگر تا الان شبکه های اجتماعی به عنوان نا کشورها فضای کشورها را اداره می کنند، در آینده ای نزدیک هوش مصنوعی روابط و امنیت کشورها و حتی جنگ های آینده را مدیریت خواهد کرد.

رئیس سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: هوش مصنوعی فضای آموزش پزشکی را متحول خواهد کرد و دور نیست زمانی که بیمار به پزشک مراجعه می‌کند و برگه ای از مشخصات ژنتیکی خودش را به همراه داشته باشد و پزشک بر آن اساس باید تشخیص داده و درمان کند.

وی یادآور شد: در این شرایط کسانی که باید اثرات هوش مصنوعی در زندگی بشر را پیش بینی کند، دانشمندان علوم اعصاب هستند و این موضوع مسئولیت فعالان این حوزه را بیشتر می‌کند. امیدوارم سیاستگزاران و مسئولان کشور نیز به اهمیت این موضوع توجه داشته باشند چون عقب ماندگی در این حوزه تصاعدی است.

خرازی: امکانات بیشتری در اختیار دانشمندان علوم اعصاب قرار بگیرد

سید کمال خرازی؛ استاد تمام دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران نیز اظهار کرد: کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی می‌تواند نقش مهمی در تشویق جوانان برای ورود به این عرصه داشته باشد.

وی بابیان اینکه مسئولان باید به این حوزه توجه ویژه‌ای داشته باشند، افزود: پایه‌های تولید و بهره‌برداری از دانش علوم اعصاب در کشور در حال رشد است اما کافی نیست و نباید به این اندازه راضی باشیم.

وزیر امور خارجه ایران در دولت اصلاحات ادامه داد: همچنان که علوم اعصاب در ردیف اول در سند جامع علمی کشور ذکرشده، به همان نسبت نیز باید امکانات بیشتری در اختیار دانشمندان این حوزه قرار بگیرد تا آنچه در شأن نظام جمهوری اسلامی ایران است، محقق شود.

وی با اشاره به ورود فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی در حوزه پزشکی، گفت: پزشکان باید در این شرایط به دنبال آن چیزی باشند که از ماشین ساخته نیست. درواقع نباید از جنبه‌های انسانی غافل شد و یکی از آن‌ها ضرورت آموزش بیمار است.

خرازی یادآور شد: این‌که بیمار بداند که مغز یک موجود سازنده است، خودش را می‌تواند توسعه دهد و نواقص خود را برطرف کند، موجب می‌شود تا فرآیند درمان بهتر پیش برود.

وی بابیان اینکه موضوع دیگر صمیمیت پزشک با بیمار است، افزود: اعتماد بیمار به پزشک کمک می‌کند تا بیماری به‌سرعت تشخیص و درمان شود. همچنین بسیاری از بیماری‌های که ممکن است ناشی از تلقین یا احیاناً تمارض باشند، اعتماد در روشن شدن این وضعیت مؤثر است.

 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته