دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سرپرست دانشگاه امیرکبیر در مراسم تقدیر از دانشجویان المپیادی:

آزمایشگاه بزرگ هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر تاسیس می‌شود

آزمایشگاه بزرگ هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر تاسیس می‌شود
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: قصد داریم به زودی آزمایشگاه بزرگ هوش مصنوعی را در داخل دانشگاه امیرکبیر تاسیس کنیم.
کد خبر : 887306

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا رهایی، سرپرست دانشگاه امیرکبیر در مراسم تقدیر از دانشجویان المپیادی که ظهر امروز (سه‌شنبه، ۵ دی ۱۴۰۲) در سالن مرکزی دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، اظهار کرد: در دو سه دهه اخیر یکی از مباحثی که به دفعات از تریبون‌های مختلف مطرح و پیرامون آن بحث شد، اهمیت علم و دانش بوده است.

وی افزود: توسعه کشور به توسعه فناوری فناوری ارتباط مستقیم دارد. پیشران بهره‌وری اقتصادی و توسعه همه جانبه، توسعه علمی است و از زبان مسئولان بزرگ کشور شنیده‌ایم که جایگاه ویژه‌ای برای عالمان قائل هستند و در کشور نخبگان باید جایگاه ویژه داشته باشند.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: مسیر توفیق کشور‌ها به جایگاه علمی آن‌ها برمی گردد. امروز ابزار‌های دیگری که قبلا مطرح می‌شد دیگر مطرح نیست، زمانی ابزار‌های نظامی عامل برتری بودند، ولی امروز کشور‌هایی برتری جویی می‌کنند که پیشرفت‌های متناسبی در زمینه‌های مختلف داشته باشند.

رهایی اضافه کرد: این روز‌ها که در کشور ما صحبت از صنعت دانش بنیان و مباحث مبتنی بر دانش در کشور مطرح می‌شود و اهمیت توسعه علم و دانش مورد تاکید است.

وی عنوان کرد: در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در کنار فعالیت علمی و آموزشی در زمینه تحقیقاتی تحولات خوبی رخ داده است و به گفته یکی از مسئولان برنامه‌های کلان امیرکبیر نشان می‌دهد مجموعه فعالیت‌های علمی و فنی این دانشگاه متوازن است و نقص در آن کمتر دیده می‌شود.

رهایی با بیان اینکه در داخل و خارج کشور دانشجویان ما جایگاه خوبی پیدا کرده اند، افزود: هنوز هم برای استخدام امیرکبیری‌ها آگهی می‌زنند و از دانشجویان امیرکبیر برای کار در زمینه‌های مختلف و توسعه کشور دعوت می‌کنند. چرا که در بخش تحقیقات دانشگاه تلاش کرده و جایگاه خوبی دارد.

رهایی اظهار کرد: بین سال ۹۰ تا ۹۳ بحث طرح‌های کلان ملی مطرح شد؛ این طرح‌ها برای نیاز‌های مهم کشور و رفع این مطالبات مطرح شده بود. آن زمان ۴۳ طرح کلان ملی در دانشگاه امیرکبیر تعریف شد. به عنوان مثال در صنایع هوایی بحث ساخت هواپیمای اندازه متوسط، شبکه‌های هوشمند حمل و نقل و توزیع برق، شبکه ملی اطلاعات کشور و... از جمله آن‌ها بود. به دلیل شایستگی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ۴۳ طرح ۱۶ طرح به عنوان دانشگاه محوری واگذار و پیشرفت‌های خوبی حاصل شد.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: همین حالا نیز از دانشکده‌های ما دستگاهی در زمینه پزشکی هسته‌ای ساخته می‌شود که مسئولی می‌گفت هیچ قت نمی‌توانستیم از مجاری خارجی به این دستگاه دست پیدا کنیم.

وی گفت: در همه زمینه‌های فنی مهندسی کار تحقیقاتی انجام می‌شود و در چهار زمینه مهم به صورت کلان کار تحقیقاتی می‌کنیم. صنایع هوایی و توسعه این صنعت از جمله طراحی هواپیما، توسعه صنایع دریایی، مهندسی انرژی در همه شاخه‌ها و هوش مصنوعی از جمله موضوعات تحقیقاتی ماست. ما دانشگاه منحصر در رشته صنایع دریایی داریم و سفارشات متنوعی به ما داده می‌شود. همچنین طرح‌های کلانی در زمینه نفت و ... داریم.

رهایی بیان کرد: در زمینه هوش مصنوعی که در همه دنیا جهش گسترده‌ای به سمت توسعه هوش مصنوعی رخ داده، سند مهمی بین دانشگاه امیرکبیر مبادله شده و آزمایشگاه بزرگ هوش مصنوعی امیرکبیر به زودی افتتاح می‌شود.

وی گفت: اساتید مبدأ بخشی از تحقق این طرح‌ها و دانشجویان مجری آن هستند. استعداد‌های برتر در این فضا‌ها منشا خدمات بزرگ برای کشور می‌شوند و در داخل و خارج کشور اثرگذار خواهند بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب