پیامهای تسلیت مدیران فرهنگی کشور برای درگذشت ناصر طهماسب
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در پی درگذشت ناصر طهماسب دوبلور، گوینده و بازیگر پیشکسوت کشورمان پیامهای تسلیتی از سوی مدیران فرهنگ کشور صادر شد.
پیام تسلیت رئیس سازمان صداوسیما
پیمان جبلی رییس رسانه ملی در پیامی درگذشت استاد ناصر طهماسب دوبلور توانا و پیشکسوت کشورمان را تسلیت گفت.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، متن پیام بدین شرح است:
«انالله و اناالیه راجعون
درگذشت استاد ناصر طهماسب، صاحب صدای جادویی و دلنشین و به یاد ماندنی سالهای طولانی در رادیو و تلویزیون تلخ است. مرحوم طهماسب چه در بازیگری و چه در صداپیشگی، هنرمندی توانمند بود و مستندهای فراوانی با دم گرم او، دیدنی و شنیدنی شدند. فقدان این چهره تاثیرگذار هنر دوبله را به خانواده آن مرحوم ، دوستان و جامعه هنری تسلیت میگویم.
پیمان جبلی
رییس سازمان صدا و سیما»
پیام تسلیت معاون سیما
محسن برمهانی معاون سیما نیز در پیامی درگذشت ناصر طهماسب دوبلور توانا و پیشکسوت کشورمان را تسلیت گفت.
متن پیام معاون سیما به این شرح است:
«انا لله و انا الیه راجعون
خبر درگذشت «ناصر طهماسب» از هنرمندان پیشکسوت و برجسته تلویزیون موجب تاسف و تالم اینجانب شد.
این هنرمند ارزنده که ستاره ای درخشان و ماندگار در هنر دوبله بود با صدای منحصر به فرد خود طی سال ها فعالیت هنری در کارهایی برجسته هنرنمایی و با لحن های متفاوت به جای شخصیت های معروف و نام آشنای سینمای جهان صداپیشگی کرد.
او با روحیه ای که داشت هنرمندان فراوانی را پرورش داد و الگوی بسیاری از گویندگان و مدیران دوبله این سرزمین شد.
ابوالفتح با بازی علی نصیریان در سریال «هزاردستان» اثر زنده یاد علی حاتمی و جانی سکا در نقش بلال در فیلم «محمد رسول الله» از به یادماندنی ترین نقش هایی است که وی گویندگی آن ها را برعهده داشته است.
اینجانب ضمن ابراز تاسف از فقدان این هنرمند و دوبلور پیشکسوت تلویزیون، درگذشت مرحوم ناصر طهماسب را به خانواده آن مرحوم و دوستان و جامعه هنری تسلیت می گویم و از درگاه ایزد منان برای بازماندگان صبر جزیل خواستارم.»
پیام تسلیت رئیس سازمان سینمایی
رئیس سازمان سینمایی نیز در پیامی درگذشت «ناصر طهماسب» را تسلیت گفت.
در متن پیام محمد خزاعی آمده است: انالله و انا الیه راجعون. خبر درگذشت دوبلور پیشکسوت و هنرمند نام آشنا « ناصر طهماسب» جامعه هنري كشور را در سوگ نشاند.این هنرمند با آوای گرم و پر حرارت و هنر بی بدبل خود در آثار ماندگار سینمایی خاطرات ارزشمندی برای چند نسل از مردم ایران رقم زد و برای همیشه در دلها و یادها زنده خواهد ماند. صدای گرم و گیرای او در فیلم محبوب «محمد رسول الله» (ص) در نقش بلال حبشی، و گویندگی در آثار بیشمار سینمایی و تلویزیونی از جمله سریال های هزار دستان و مدار صفر درجه از یاد و خاطر مردم ایران نخواهد رفت.
مرحوم «ناصر طهماسب» در یادها ماندگار است و فقدانش ضایعهای بزرگ برای هنر دوبله سینما. صدای خاطره انگیز و مثالزدني او از ويژگیهای برجسته هنرمندي بود كه اينك به ديار حق پركشيده است.
مصيبت وارده را به جامعه هنری و خانواده ، خانواده محترم آن مرحوم مغفور تسليت عرض كرده و براي روحش شادی و غفران در جوار قرب الهي مسئلت میکنم.
پیام تسلیت رییس سازمان سینمایی سوره
در پی درگذشت مرحوم ناصر طهماسب، حمیدرضا جعفریان رییس سازمان سینمایی سوره پیام تسلیتی را منتشر کرد.
متن این پیام تسلیت به شرح زیر است:
«درگذشت استاد ناصر طهماسب در ایامی که شمیم «حقیقت» در هوای سینمای ایران پیچیده و سینمای مستند به جشن نشسته بود، خیلی زود کام ما را به تلخی کشاند.
صلابت صدای او سهم ویژهای از خاطرات چند نسل از آثار ماندگار سینمای جهان در سالهای دورتر دارد و در سالهای اخیر، اعتبار همین صدا به پشتوانهای برای مستندسازان جوان سینمای انقلاب تبدیل شد تا راوی رنجهای ایران باشند.
رازها و روایتهای بسیاری از متن ناگفتههای تاریخ معاصر، حالا با رنگ صدای شورانگیز و باصلابت ناصر طهماسب بر تابلوی حافظه جمعی مردم ایران نقش بسته است و این مصداق همان مانایی یک «صدا» برای «همیشه» است.
طنین رازآلود صدای ناصر طهماسب با وجود تمام بیمهریهایی که در سالهای اخیر دید، هیچگاه در حافظه سینمای خاموش نخواهد شد و پاسداشت میراث ماندگارش دینی است که بر گردن دلسوزان «سینمای مستند» و «تاریخ معاصر» باقی خواهد ماند.»
پیام تسلیت دبیر جشنواره «سینماحقیقت»
محمد حمیدی مقدم دبیر هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «سینماحقیقت» نیز در متنی مفصلتر با تاکید بر جایگاه هنری زندهیاد ناصر طهماسب، او را هنرمندی خاطرهساز و فراموش نشدنی دانست.
در پیام دبیر جشنواره «سینماحقیقت» آمده است:
«زندگی بارها ما را غافلگیر کرده است، این بار با خبر درگذشت استاد ناصر طهماسب، آنهم در شبی که قرار بود تندیس فیروزهای بهترین گوینده جشنواره را در دستانش بگیرد و صدایش، همان صدایی که بسیاری از شخصیتهای تاریخ سینمای ایران و جهان با آن جان گرفتهاند، در تالار وحدت طنین بیاندازد. افسوس، که سهم ما، از او، قدرت صدا و تسلطش روی متن و مهارتش در اجرا، بیش از این نبود.
استاد طهماسب، از نسل طلایی دوبله ایران بود و در یک دهه اخیر، با سینمای مستند عجین و همراه شد. بسیاری از مستندهای سالهای اخیر به روایت او، مزین شدهاند. نامش اعتبار بود و تجربهاش به هر اثری وزن و وقار میداد. ده سال از جشنواره «سینماحقیقت» صدای جادوییاش را روی تیزر اصلی جشنواره شنیدیم و این همراهی تا امسال ادامه داشت. آخرین یادگار او، خواندن تیزر هفدهمین جشنواره بود که با فروتنی پذیرفت.
درگذشت این هنرمند خاطرهساز و فراموش نشدنی را به خانواده محترم طهماسب و سینمای ایران تسلیت میگویم. یادش در قلب ما زنده است.»
لازم به یادآوری است، ناصر طهماسب گوینده و دوبلور پیشکسوت یکم دی ماه در ۸۴ سالگی از دنیا رفت.
مراسم تشییع و خاکسپاری این هنرمند پیشکسوت که مدتی به دلیل سکته مغزی بستری بود،دیروز در سکوت خبری و با حضور اعضای خانواده در قطعهای غیر از قطعه هنرمندان (قطعه ۲۵۰) برگزار شد. جزئیات مراسم ترحیم زندهیاد طهماسب متعاقباً اعلام خواهد شد.
مهارت در ارائه تیپهای جدی و کمدی و لهجههای مختلف از ویژگیهای این گوینده توانا بود. صدای طهماسب یادآور نقشآفرینی بازیگران مانند هارولد لوید، جک نیکلسون، جیمز استوارت، کری گرانت، همفری بوگارت، هنری فوندا، استیو مککویین، گری کوپر، جین هکمن، آنتونی پرکینز، پیتر سلرز، دیوید جانسن، کوین اسپیسی، ایان ریچاردسون و … است.
از بهیادماندنیترین نقشهایی که او گویندگی آنها را بر عهده داشته است، میتوان به جاناتان گرت در «در برابر باد»، فرمانده کسلر در «ارتش سری»، ابوالفتح با بازی علی نصیریان در «هزاردستان» اثر علی حاتمی و یوگی در کارتون «یوگی و دوستان» اشاره کرد.
زندهیاد طهماسب علاوه بر بر دوبله، بازیگری را هم تجربه کرده بود. وی در فیلم سینمایی «راه دوم» و «من مادر هستم» و نیز سریال «مرگ تدریجی یک رویا» و «کلانتر» ایفای نقش کرده بود.
انتهای پیام/