طب سوزنی چه تأثیری بر کهیر دارد؟
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از ساینتیفیک دیلی مطالعات اخیر درباره بیش از 300 بیمار مبتلا به کهیر مزمن نشان داد که طب سوزنی میتواند تا حدودی نشانههای بهبودی ایجاد کند، اما اهمیت بالینی این نوع از درمان مشخص نیست.
مقاله علمی منتشرشده درباره این یافته علمی نشان میدهد که میتوان از طب سوزنی در شرایط بالینی وسیعتر و بدون درد به درمان کهیر پرداخت.
در یک مطالعه تصادفیسازی و کنترلشده شامل بیش از 300 بیمار مبتلا به کهیر مزمن، مشخص شد که طب سوزنی ممکن است تا حدودی علائم را تسکین دهد. این مطالعه جدید در ژورنال تخصصی «گزارشات سالانه طب داخلی» متعلق به کالج پزشکان آمریکا (ACP) منتشر شده است.
کهیر مزمن شایعترین شکل کهیر است و با خارش مکرر، ضایعات پوستی یا تورم همراه است که بیش از شش هفته و بدون عوامل تحریککننده خاص به طول میانجامد، مشخص میشود. بیش از نود درصد بیماران مبتلا به کهیر مزمن برای تسکین خارش نیاز به درمان فوری پزشکی دارند. بنابراین، کنترل خارش یکی از اهداف اصلی در درمان کهیر است.
اثرات طب سوزنی بر کهیر مزمن
محققان دانشگاه طب سنتی چین، چنگدو (Chengdu)، 330 فرد مبتلا به کهیر مزمن را به طور تصادفی انتخاب کردند و به مدت چهار هفته تحت درمان با طب سوزنی قرار دادند و سپس به مدت چهار هفته دیگر با روش ساختگی وانمود به درمان با طب سوزنی کردند. در ادامه، وضعیت بیماران را به مدت چهار هفته پس از درمان دنیال کردند تا مشخص شود آیا طب سوزنی به نشانههای بهبود منجر میشود یا خیر. تغییرات در نشانگان بیماری، با بررسی گزارش هفتگی از بروز علائم کهیر رصد شد.
بررسی دورههای رصد نشان داد بیمارانی که تحت درمان با طب سوزنی قرار گرفته بودند بیشتر از بیماران در گروه درمان ساختگی، بهبود یافتند. با این وجود، تفاوت بین مداخله در بیماری با کنترل علائم، تفاوت بالینی اندکی را نشان داد، بنابراین اهمیت بالینی این میزان از کاهش در شدت خارش هنوز مشخص نیست. همچنین، میزان عوارض در گروه تحت درمان با طب سوزنی بسیار بالا بود، اما این عواض خفیف و گذرا بودند.
با وجود مبهم بودن اهمیت بالینی یافتهها، محققان این بررسی علمی توصه کردهاند که بهتر است پزشکان از پتانسیل کمکی طب سوزنی برای افزایش نتایج درمان استفاده کنند.
طب سوزنی اغلب به عنوان یک درمان نادیده گرفته می شود، زیرا فاقد پشتوانه تجاری است.
انتهای پیام/