دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آذر 1402 - 00:02
در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا مطرح شد؛

تولید ماشین‌آلات کشاورزی بر پایه فناوری جدید با یک‌سوم قیمت مشابه خارجی

تولید ماشین‌آلات کشاورزی بر پایه فناوری جدید با یک‌سوم قیمت مشابه خارجی
رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه از تولید ماشین‌آلات کشاورزی بر پایه فناوری جدید توسط هسته فناور مستقر در این مرکز خبر داد و گفت: این محصول جلو واردات را می‌گیرد و یک سوم محصولات مشابه خارجی قیمت دارد.
کد خبر : 885699

خبرگزاری علم و فناوری آنا ـ حسین عقابی؛ مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه پیش از این دارای چهار هسته فناور بود و به‌تازگی بک هسته فناوری به تعداد این هسته‌ها اضافه شده است و در مجموع 12 هسته، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان در این مرکز فعالیت دارند.

این هسته‌های فناور در ماه‌های گذشته به رشد کیفی و کمّی مناسبی رسیده‌اند، به‌طوری که استادان و اعضای هیئت علمی کنار دانشجویان نخبه به رشد این هسته‌ها کمک کرده‌اند.

مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه دارای فضای فیزیکی بیش از 500 متر مربعی و دارای 11 اتاق مجزا، اتاق کنفرانس و فضای کار مشترک است؛ اما مسئولان این مرکز از کمبود بودجه و اعتبار می‌نالند و راه‌ برون‌رفت از آن و دستیابی به فناوری‌های پیشرفته را در کاهش مسائل بودجه‌ای عنوان می‌کنند.

جذب اعتبارات فرادانشگاهی می‌تواند در راستای رفع مشکل بودجه‌ای مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه مؤثر واقع شود، همچنین این دانشگاه در مسیر درآمدهای غیرشهریه‌ای حرکت می‌کند و این مهم می‌تواند به توسعه مرکز رشد آن کمک کند.

قطعاً چشم‌انداز توسعه ملی منوط به پیشرفت و توسعه مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی است که شرکت‌های دانش‌بنیان ذیل این مراکز فعالیت کرده و موجب پیشرفت کشور در عرصه‌های فناوری می‌شوند.

خبرنگار آنا در راستای بررسی فعالیت مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و جدیدترین اقدامات این مرکز برای پیشرفت فناوری استان کرمانشاه گفت‌و‌گویی را با احمد هاشمی رئیس این مرکز ترتیب داده است.

فعالیت یک هسته فناور جدید در مرکز رشد دانشگاه آزاد کرمانشاه

هاشمی استادیار گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه که از سال ۱۳۸۵ ابتدا به صورت مدرس حق‌التدریس و سپس از سال ۱۳۸۹ به صورت هیئت علمی تمام وقت با این دانشگاه همکاری دارد از تیر ۱۴۰۱ به عنوان مدیر مرکز رشد واحد‌های فناور واحد کرمانشاه در حوزه معاونت پژوهش و فناوری انتخاب شده است.

هاشمی با بیان اینکه 5 هسته فناور در مرکز رشد این دانشگاه مستقر هستند، اظهار کرد: مرکز دارای پنج واحد فناور و دو شرکت دانش‌بنیان نیز هست؛ البته دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه دارای یک سرای نوآوری کشاورزی است که زیرنظر فرهاد سلیمی رئیس این سرا فعالیت می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه در پی تبدیل هسته‌ها و واحدهای فناور به شرکت دانش‌بنیان هستیم، اضافه کرد: جدیدترین هسته فناوری که به جمع سایر هسته‌ها اضافه شده است در زمینه تولید ماشین‌آلات کشاورزی فعالیت می‌کند.

تولید ماشین‌آلات کشاورزی بر پایه فناوری جدید با یک‌سوم قیمت محصولات مشابه خارجی

رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه درباره اینکه ماشین‌آلات کشاورزی تولیدی هسته فناور نمونه خارجی هم دارد؟ چنین پاسخ داد: بله. این محصول دارای نمونه خارجی است، اما تاکنون وارداتی بوده و فردی به نام اسدی موفق شده نمونه داخلی آـن را بسازد.

هاشمی افزود: ماشین‌آلات کشاورزی تولیدی هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه با یک‌ سوم قیمت محصول مشابه خارجی به بازار عرضه می‌شود و نمونه آن ساخته شده، بسیار امیدواریم که این هسته فناور تبدیل به شرکت دانش‌بنیان شود تا به بالندگی کامل دست پیدا کند و مقرر شده در آینده نزدیک ثبت اختراع و مجوز دانش‌بنیان هسته اخذ شود.

وی در پاسخ به سؤال دیگر که آیا محصولات تولید شده در هسته‌ها و واحدهای فناور به مرحله تجاری‌سازی رسیده‌اند؟ یادآور شد: تنها دو محصول دانش‌بنیان تجاری‌سازی شده‌اند که در مرحله نیمه‌صنعتی قرار دارند و صنعتی نشده‌اند.

ماشین‌آلات کشاورزی تولیدی هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه با یک‌ سوم قیمت محصول مشابه خارجی به بازار عرضه می‌شود.

رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در ادامه توضیح داد: به‌عنوان مثال TRL (ارزیابی سطوح بلوغ فناوری) شرکت دانش‌بنیان برگاب به عدد قابل توجه 27 رسیده که بسیار بالاست، TRL محصول دوم هم عدد 5 بوده، اما برای سایر محصولات در حال رایزنی هستیم تا تجاری‌سازی کنیم.

توسعه فناوری کشور در حد شعار باقی نماند

هاشمی افزود: برخی هسته‌ها و واحدهای فناور نمونه اولیه محصولات را تولید کرده‌اند و برخی هم در حال تبدیل شدن به حالت نیمه‌صنعتی هستند و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان امسال‌ این اتفاق مبارک رخ دهد.

وی در راستای رشد و شکوفایی مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی پیشنهاد کرد که ابتدا باید باور جمعی در راستای توسعه و پیشرفت مراکز رشد وجود داشته باشد، به‌خصوص در جامعه دانشگاهی که نخبگان و استادان خوبی تحقیقات جامعی در حوزه‌های مختلف فناور انجام می‌دهند.

رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه تشریح کرد: مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی و استادان و اعضای هیئت علمی در وهله نخست و دانشجویان در وهله دوم به موضوع فناوری اعتقاد قلبی داشته باشند.

هاشمی تبیین کرد: یکی از راه‌های پیشرفت کشور به‌خصوص توسعه پایدار، رشد هسته‌ها، واحدهای فناور و حتی شرکت‌های دانش‌بنیان است، اینکه مقام معظم رهبری بارها بر دانش‌بنیان شدن کشور تأکید کرده‌اند به همین دلیل است.

وی تشریح کرد: اینگونه نباشد که توسعه فناوری کشور تنها در حد شعار باشد؛ بلکه باید در عمل هم بیانیات رهبر معظم انقلاب اسلامی را محقق کنیم، در این راستا مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه زمینه توسعه فناور را در این استان مهیا کرده است.

رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه اضافه کرد: پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد برای دستیابی به «حل مسئله» استان‌ها و کشور راه‌اندازی شده‌اند و دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه همواره پیشگام بوده است.

هاشمی افزود: اینگونه نباشد که بسترسازی برای پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد در حد شعار باقی بماند و موجب نباشد که در نهایت خاموش شود، رؤسای دانشگاه‌ها باید باور به فناوری را در اذهان دانشجویان زنده کنند.

رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه درباره فعالیت این مرکز در زمینه هوش مصنوعی هم گفت: شرکت دانش‌بنیان «هوشمان پیشرو امید» در زمینه هوش مصنوعی کار و محصول خود را با بالاترین کیفیت و استفاده از هوش مصنوعی تولید می‌کند.     

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب