افتتاح اولین کلینیک زخم کشور با کمک فناوری پلاسما در ورامین
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد اسلامی؛ رئیس سازمان انرژی اتمی، امروز دوشنبه ۲۷ آذرماه، در حاشیه آیین افتتاح اولین کلینیک زخم کشور در بیمارستان شهیدمفتح ورامین راهاندازی این گونه مراکز و به کارگیری فناوری پلاسما در راستای کاهش درد و رنج مردم را اقدامی ستودنی خواند و گفت: وعده مقام معظم رهبری به کارگیری فناوری هستهای در زندگی مردم بود و مطالعات نتیجهگرا در سازمان انرژی اتمی، منجر به افتتاح این قبیل مراکز شده است.
وی با بیان اینکه فناوری پلاسمای سرد دریای بیکران تاثیر در بهبود زندگی مردم است، ادامه داد: حوزه درمان یکی از حوزههای کاربرد این علم است و نقش آن در صنعت و محیط زیست نیز بی بدیل خواهد بود.
اسلامی تصریح کرد: پلاسمای سرد تاکنون در پنج محور به توسعه فناوری کمک کرده که یکی از آنها در حوزه درمانی و بهبود زخم است و امروز اولین مرکز درمان زخم به کمک فناوری پلاسما در بیمارستان شهید مفتح ورامین افتتاح شد و این آمادگی وجود دارد تا این فناوری را در سایر مراکز درمانی سراسر کشور راهاندازی کنیم. البته این طرح در استان قم و البرز نیز در حال اجرا است.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: نکته مهم برای ما این است که مردم بدانند فناوری هستهای شکافنده الگوی فناوری است، اما دنیای پیشرفته سالها دشمنی و مزاحمت ایجاد کرده تا ما بدین فناوری دست پیدا نکنیم. با تلاش همکارانمان به صورت گسترده به این علم دسترسی پیدا کردهایم و گزارش آن را به مردم خواهیم داد.
اسلامی در پایان اظهار کرد: با اتفاقات فلسطین و غزه ماهیت دشمنان آشکار شد و مشخص شد که جرم و جنایت برای آنها حد و مرزی ندارد و هیچ توجهی به انسانیت و حقوق بشر ندارند. تصور آنها از جلوگیری گسترش علم و فناوری و به اقتدار رسیدن کشوری مثل ایران تصوری شکست خورده و باطل است، زیرا که مردم حقیقت را میدانند.
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛ پیشرو در درمان زخم به کمک فناوری پلاسمای سرد
محسن علایی؛ رئیس بیمارستان شهید مفتح ورامین نیز در این مراسم عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان دانشگاهی پیشرو و نسل چهار، زمینه را برای بهکارگیری از فناوری پلاسمای سرد در درمان زخم دیابتی آماده کرده است.
وی مهمترین خدمتی که کلینیک زخم ارایه میدهد را درمان زخمهای دیابتی اعلام کرد و گفت: هشت درصد جمعیت جامعه به دیابت مبتلا هستند که از این تعداد ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد دچار زخم دیابتی خواهند شد؛ بنابراین سالانه با حجم عظیمی از افرادی که درگیر زخم دیابتی میشوند، روبهرو هستیم.
به گفته وی، زخم دیابتی به دلیل ایجاد اختلال در عملکرد عروق و اعصاب به سختی درمان میشود.
دکتر علایی از فعالیت این کلینیک همه روزه تا ساعت ۱۵ خبر داد و افزود: درمانهای شایع و معمول بیماران دیابتی توسط متخصص داخلی و فوق تخصص غدد در بیمارستان ارایه میشود، سپس زخم بیماران توسط تیم جراحی تمیز میشود و به کمک فناوری پلاسمای سرد برای درمان زخم اقدام میشود.
رئیس بیمارستان شهید مفتح ورامین عنوان کرد: فناوری پلاسمای سرد به فعالیت و ترمیم عروق در ناحیه زخم کمک میکند و باکتریهایی که عامل پیشرفت زخم هستند را از بین میبرد.
به گفته وی محققان و متخصصان به دنبال یافتن راهی برای به کارگیری فناوری پلاسما در درمان بیماریهای قلبی، به ویژه بیماریهای قلبی در کودکان تا سال آینده هستند.
وی گفت: درمان زخم دیابتی توسط فناوری پلاسمای سرد منجر به به تاخیر افتادن پیشرفت زخم و قطع عضو میشود و در آینده نزدیک این درمان را میتوان به عنوان روشی پیشگیرانه به کار گرفت.
علایی ادامه داد: در دنیا ۱۵ درصد از زخمهای دیابتی منجر به قطع عضو میشود و براساس مطالعهای که از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۸۵ در بیمارستانهای امام خمینی (ره) و شریعتی انجام شد، این آمار در کشور حدود ۳۵ درصد است. به کارگیری فناوری پلاسما این رقم را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد.
این کلینیک شامل اتاق پانسمان، اتاق پلاسما تراپی و اتاق پزشک متخصص بیماریهای عفونی است و در راستای درمان زخمهای دیابتی، فشاری و زخم بستر با استفاده از فناوری پلاسمای سرد فعالیت میکند.
انتهای پیام/