دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک بازیگر تئاتر در گفت‌وگو با آنا؛

جنبه اقتصادی تئاتر پررنگ شده/سالن‌های خصوصی مبالغ هنگفتی طلب می‌کنند

جنبه اقتصادی تئاتر پررنگ شده سالن‌های خصوصی مبالغ هنگفتی طلب می‌کنند
تینا حاج محمدرضا، بازیگر نمایش «داستان نیمه شب» گفت: این روزها احساس می‌کنم چنان جنبه اقتصادی بر تئاتر سایه انداخته که رسالت تئاتر در حال تغییر است. مبالغی که سالن‌های خصوصی از گروه‌های نمایشی طلب می‌کنند حساب و کتاب ندارد!
کد خبر : 885185

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،  نمایش«داستان نیمه شب» به نویسندگی مهدی میرباقری و کارگردانی محمد قیاسی از چهاردهم آذر ماه در سالن شماره یک خانه نمایش دا اجرایش آغاز شده و تا انتهای ماه نیز ادامه دارد. بازیگران نمایش شیوا جوانمرد، تینا حاج محمدرضا، شاهین پاکزاد و ماهان علیزاده هستند.

تینا حاج محمدرضا بازیگر نقش «بانو یا کاراکتر مادر» در نمایش در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد: بانوی این نمایش زنی است که پس از مرگ شوهرش برخلاف میل باطنی به ازدواج با برادر شوهرش تن می‌دهد. در طول داستان این بانو پسر، املاک و همه چیزش را از دست می‌دهد و هر روز منفعل‌تر و شکننده‌تر می‌شود.

وی درباره چالش‌های نقشش توضیح داد: در مرحله اول تلاش کردم تفاوت‌های خود واقعی‌ام با کاراکتر را درک کنم و افکارم را با او همسو کنم تا بتوانم به او حق بدهم و نقشم را دوست داشته باشم. به اعتقاد من یک بازیگر برای بازی در نقشی منفی هم باید دلائل خاص خود را داشته باشد تا برای هر عمل و تصمیمی بتواند با کاراکتر همراه شود.

این بازیگر تئاتر گفت: من خودم فرزندی ندارم، اما تلاش کردم عواطفم را به سمت مادری که پسرش مجنون شده، سوق دهم این سخت‌ترین قسمت نقش است.

تئاتر امروز نیاز به مدیریت دارد

حاج محمدرضا اظهار داشت: من معتقدم که این روزها جنبه اقتصادی تئاتر پررنگ شده و رسالت تئاتر در حال تغییر است، عده‌ای تئاتر را فقط به شکل یک منبع درآمد می‌بینند و هیچ چیز دیگری برایشان اهمیت ندارد. زمانی که سالن‌های خصوصی زیاد شد ما خوشحال بودیم که اجرا رفتن ساده تر می‌شود غافل از اینکه مبالغی که این سالن‌ها دریافت می‌کنند، در آخر چیزی جز زحمت برای عوامل و گروه باقی نمی‌گذارد حتی اگر سالن نمایش هر شب پر باشد.

وی با بیان اینکه تئاتر امروز نیاز به مدیریت درست دارد، گفت: رقم‌ سالن‌ها باید منطقی‌تر شود یا یک مصوبه‌ای برای آنها تعیین شود که اگر بیش از آن باشد، قابل اعتراض یا تعامل باشد.

این بازیگر تئاتر اظهار داشت: بین نمایش‌هایی که دارای بازیگر چهره و سلبریتی هستند و آنهایی که تنها بازیگر تئاتر شناخته نشده دارند، از نظر فروش تفاوت زیاد است، دستمزدها هم زمین تا آسمان متفاوت هستند بنابراین به نظرم باید برای گروه‌های تئاتری که چهره نیستند باید یک سری تخفیفات اجاره سالن در نظر گرفته شود و سالن‌ها نباید تنها به فکر جیب خود باشند ، البته همه سالن‌ها هم اینطور نیستند.

وی درباره بسیاری از چالش‌های سالن‌های خصوصی گفت: خیلی از سالن‌دارها، سالن‌های نمایشی را دیر تحویل گروه می‌دهند  چرا که کیفیت اجرای نمایش به هیچ عنوان برای سالن اهمیتی ندارد. امیدواریم این معضلات رفع شود و ما شاهد کارهای قوی‌تر و بهتر در تئاتر باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب