راهاندازی کمیته حمایت از پایاننامههای محصولمحور
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم اختتامیه هفته پژوهش و آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان با حضور علی افروس رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان، حجتالاسلام فرجالله براتی معین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در استانهای خوزستان و ایلام، معاونان و مدیران استانی، رئیس و مدیران پژوهش دانشکدههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، پژوهشگران، فناوران، استادان و دانشجویان در واحد اهواز برگزار شد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان در این نشست با اشاره به شعار امسال هفته پژوهش مبنی بر «پژوهش و فناوری؛ پیشران رشد تولید و مهار تورم»، این پیشرانی را در گرو پژوهشی که منجر به تولید علم، علمی که منجر به تولید فناوری، و فناوری که منجر به تولید ثروت شود دانست.
پژمان تقیپور بیرگانی در ادامه به ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در این استان در یک سال گذشته در قالب سهگانه «تولید علم»، «تولید نوآوری و فناوری» و «خلق محصول و تولید ثروت» پرداخت و اقداماتی همچون شرکت در نمایشگاه ملی محصولات فناورانه مصلی تهران با هفت محصول در هفته پژوهش، شرکت در نمایشگاه بین المللی آتی اهواز، برگزاری کارگاههای فناورانه، برگزاری نشستهای تخصصی با صنایع و انعقاد چندین قرارداد را از جمله این اقدامات عنوان کرد و تشکیل کمیته حمایت از پایاننامههای محصولمحور در دانشکدهها، استانداردسازی آزمایشگاهها و ارائه خدمات آزمایشگاهی به صنعت را از اولویتهای کار این معاونت در سال جدید برشمرد.
وی همچنین از راهاندازی کمیته حمایت از پایاننامههای محصولمحور در دانشکدههای دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان خبر داد.
تأکید بر قراردادن اولویت سیاستهای پژوهشی به توسعه فناوریهای نرم ارزشی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان هم در این نشست گفت: باید روی توسعه فناوریهای نرم (ارزشی) با جدیت کار شود که موضوعیت آن تجاریسازی علم در حوزه علوم انسانی است.
افروس، نقش دانشگاه و مؤسسات آموزشی پژوهشی را در فرآیند توسعه ملی، منطقهای و جهانی تأثیرگذار دانست و با اشاره به کسب رتبهی یک نوآوری و فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی توسط دانشگاه آزاد خوزستان، تصریح کرد: تأثیرگذاری بر روند توسعه محیط پیرامون و توسعه و تعالی در درون خود دانشگاه از ویژگیهای دانشگاه نسل چهارم است که سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی نیز بر همین اساس تدوین شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان همچنین با تأکید بر جامعه محوری و لزوم برقراری ارتباط تنگاتنگ میان دانشگاه و صنعت، بهعنوان ویژگیهای بارز یک دانشگاه فناور و کارآفرین، افزود: در حال گذار از توسعه مبتنی بر تولید به توسعهی مبتنی بر دانایی هستیم و رسیدن به این مرحله منوط به نوآوری، فناوری و توسعهی نیروی انسانی ماهر است.
افروس با تأکید بر قرار دادن اولویت سیاستهای پژوهشی به توسعه فناوریهای نرم ارزشی، موضوعیت آن را تجاریسازی علم در حوزههای علوم انسانی عنوان و تبیین کرد: این امر میتواند در مرجعیت علمی و تمدنسازی دانشگاه اثربخش باشد.
وی با اشاره به اقدامات دانشگاه در زمینه برقراری ارتباط با دانشگاههای خارج از کشور از جمله راهاندازی مرکز رشد مشترک با دانشگاه بصره و ساخت سه محصول مشترک با این دانشگاه و در دست انجام داشتن همکاریهای مشابه با دانشگاه عمان، سهامداری در شرکتهای دانشبنیان، حضور در نمایشگاههای بینالمللی و توسعه ارتباطات بینالمللی را از اولویتهای دانشگاه عنوان کرد.
معین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در استانهای خوزستان و ایلام هم در تأیید سخنان افروس، همراهی ایمان با علم و رشد علوم معرفتی در کنار علوم تجربی را تمدنساز دانست و افزود: اگر بخواهیم تولید علم به تولید محصول، ثروت و قدرت برسد باید تأکید ما بر حصول به علم تحقیقی باشد و نه تقلیدی.
براتی دانشگاه را موتور محرکه توسعه همهجانبه پایدار در کشور خواند و اضافه کرد: تلاش در راستای تولید و توسعه دانش ثمربخش بهخصوص در زمینه اقتصاد، قدرت سیاسی و فرهنگی به بار میآورد و همین خود زمینه ساز حرکت به سمت تمدن نوین خواهد شد.
وی با تأکید بر پژوهش بهعنوان ابزار تولید دانش و تحقق توسعه پایدار، از متولیان صنعت کشور خواست تا با برقراری ارتباط مستمر با دانشگاه، ضمن استفاده از فناوری و نوآوریهای دانشگاه، خود نیز از این ارتباط سود ببرند.
در پایان این مراسم از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان یه مناسبت هفته پژوهش تجلیل شد.
انتهای پیام/