دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جشنواره تجلیل از پژوهشگران کشور:

تامین نظام موضوعات برای کاربست در رسانه‌ها و پایان نامه‌ها وظیفه اصلی پژوهشگاه‌ها باشد

تامین نظام موضوعات برای کاربست در رسانه‌ها و پایان نامه‌ها وظیفه اصلی پژوهشگاه‌ها باشد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تامین نظام موضوعات برای کاربست در رسانه‌ها و پایان نامه‌های دانشجویی باید وظیفه اصلی پژوهشگاه‌ها باشد.
کد خبر : 884519

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیست و چهارمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور هم اکنون (سه شنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۲) با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمود رضا آقامیری رئیس دانشگاه شهیدبهشتی، پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، سید سروش قاضی نوری رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، احمد فاضل زاده رئیس مؤسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری در سالن همایش‌های بین المللی ابوریحان دانشگاه شهیدبهشتی در حال برگزاری است.

حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مراسم اظهار کرد: به سهم خود از تمام پژوهشگران و فناورانی که برای رشد و تعالی کشور تلاش می‌کنند، تشکر می‌کنم.

 وی افزود: هم اکنون مراکز رشد، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در رشد علمی کشور نقش مهمی دارند و در این حوزه دغدغه‌مند هستند. پژوهش بیش از گذشته در حال مستقر شدن است. زیر ساخت‌های پژوهشی در ۲ سال گذشته یعنی دولت سیزدهم رشد بسیار خوبی داشته است.

 وی با اشاره به ویژگی پژوهشگاه ها تاکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه پژوهش با وزارت علوم همکاری دارد، پژوهشگاه ها موضوع محور کار می‌کنند، این وزارتخانه متناسب با نیاز‌های کشور در حوزه‌های مختلف پژوهشگاه تاسیس کرده است. پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری چابک هستند و برای فعالیت آمادگی دارند. پژوهشگاه‌ها ارتباط مناسب تری با جامعه و صنعت دارند.

وی درباره کاستی پژوهشگاه‌‌ها افزود: وابستگی پژوهشگاه‌ها به منابع مالی دولت مناسب نیست و باعث دیوان سالاری شده و دیوان سالاری رقیب استقرار نظام علمی است. تمرکزگرایی و فقدان شبکه پژوهشی در کشور اشکال دیگری در حوزه پژوهشگاه است، مثلا پژوهشگاه حوزه علوم انسانی با پژوهشگاه‌های دیگر یا دانشگاه‌ها بیگانه است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: سومین کاستی پژوهشگاه، رقابت دولت با دولت است، یعنی وزارت علوم پژوهشگاه‌هایی تاسیس کرده است و سایر وزارتخانه‌ها در حوزه تخصصی پژوهشگاه تاسیس کرده اند. دولت با دولت رقابت می‌کند، دستگاه های دولتی باید پژوهشگاه‌های وزرات علوم باید پیوند محکم داشته باشند. همچنین پیوند محکمی بین آن‌ها نیست در نتیجه سرمایه‌ها هدر می‌رود.

 حجت الاسلام خسروپناه در پاسخ به این پرسش که برای جبران کاستی پژوهشگاه‌ها چه باید کرد؟ گفت: حکمرانی پژوهشی در پژوهشگاه های کشور حاکم کنیم، الگوی حکمرانی در حوزه پژوهشگاه داشته باشیم و در این راستا لازم است که سهم پژوهشگاه‌ها در این حکمرانی مشخص شود، اینگونه تولید اندیشه خواهیم داشت،‌ در این مسیر باید نظام مسائل را مشخص کرده و در اختیار یکدیگر قرار دهد و کاربست در پایان نامه ها پیدا کند. اکنون برخی رساله‌ها موضوع محور نیستند یا اینکه اگر موضوع محور هستند نمی‌توانند مجموعه‌ای نیازی را مرتفع کنند. همچنین نیاز است که بانک اطلاعات و اتاق وضعیت پژوهش باید ایجاد شود اینگونه وضعیت ما در علوم انسانی و علوم پایه مشخص می کند که در کجاها نقض داریم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: آئین نامه ارتقا با همت وزارت علوم در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال پیگیری است و امیدواریم آئین نامه خوبی تدوین شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب