دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آذر 1402 - 00:02
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با آنا تشریح کرد؛

عوامل مؤثر بر افزایش آمار فشار خون در پایتخت‌نشینان

عوامل مؤثر بر افزایش آمار فشار خون در پایتخت‌نشینان
یک متخصص تغذیه گفت: اضطراب یکی از مهم‌ترین عواملی محسوب می‌شود که تهرانی‌ها را به فشار خون بالا مبتلا کرده است.
کد خبر : 883992

گلبن سهراب، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به سخنان زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مبنی بر روند افزایشی بیماری فشار خون میان شهروندان تهرانی اظهار کرد: اضطراب یکی از مهم‌ترین عواملی محسوب می‌شود که تهرانی‌ها را به فشار خون بالا مبتلا کرده است، به عبارت بهتر اضطراب موجب بروز انواع مختلف بیماری‌ها می‌شود و پایتخت‌نشینان هم بنا به دلایلی مانند دغدغه‌های فراوان و سبک زندگی نادرست به آن دچار هستند.

وی «اضافه وزن»، «کم‌تحرکی»، «تغذیه نامناسب» و «استفاده بیش از حد از انواع فست‌فودها» را از دیگر دلایل مؤثر در افزایش آمار مبتلایان به فشار خون در تهران عنوان کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مطالعات جدید در زمینه مواد غذایی با فروکتوز بالا عنوان کرد: استفاده از مواد غذایی با فروکتوز بالا می‌تواند باعث افزایش فشار خون شود. انواع کیک، بیسکویت‌، کلوچه و انواع شیرینی‌ها معمولاً با شربت فروکتوز تهیه می‌شوند و کسانی که به صورت مداوم از این نوع خوراکی‌ها استفاده می‌کنند، احتمال ابتلا به فشار خون در آنها بیشتر است.

سهراب درباره راهکارهای کاهش فشار خون و کنترل آن گفت: مصرف میوه‌ها، لبنیات و انواع سبزیجات که حاوی منابع غنی پتاسیم هستند به کنترل و کاهش فشار خون کمک می‌کنند. علاوه بر موارد ذکرشده غلات سبوس‌دار نیز به دلیل غنی بودن منیزیم در آن باعث کاهش فشار خون می‌شود؛ اما در مقابل استفاده از غلات تصفیه‌شده افزایش فشار خون را دامن می‌زند.

این متخصص تغذیه با اشاره به  اینکه فشار خون کنترل‌نشده نارسایی‌های کلیوی را به همراه دارد، گفت: فشارخون می‌تواند موجب سکته‌های قلبی و مغزی شود که آمار مرگ و میر این نوع بیماری در کشورمان بسیار زیاد است. با پیشگیری در سنین کمتر می‌توان از یکسری بیماری‌های قلبی عروقی که موجب مرگ می‌شوند، جلوگیری کرد.

سهراب به آلودگی هوای تهران اشاره و مطرح کرد: وجود آلودگی هوا در پایتخت که یکی از دغدغه‌های مردم شهراست ،می‌توان گفت که این معضل تأثیر مستقیمی در ابتلای افراد به فشار خون ندارد.

وی به راه‌های پیشگیری از ابتلا به فشار خون اشاره کرد و گفت: فعالیت بدنی منظم، فعالیت هوازی، حداقل 30 دقیقه پیاده‌روی در روز، استفاده محدود از نمک، استفاده مداوم از میوه و سبزیجات در پیشگیری از ابتلا به فشار خون بسیار مؤثر هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: داشتن رژیم «دَش» برای پیشگیری از فشار خون توصیه می‌شود؛ زیرا در این رژیم هر فرد باید غلات سبوس‌دار و حداقل دو لیوان لبنیات کم‌چرب استفاده کند. سدیم دریافتی در این رژیم بسیار اندک است.

سهراب در پایان به همه توصیه کرد که نسبت به کنترل فشار خون اهتمام داشته باشند و بدانند این بیماری خاموش درمان قطعی ندارد و بهترین راه پیشگیری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب