فوت شهروند ۳۰ ساله جویباری در سکوت خبری/ جراح عمومی بهجای جراح زیبایی در اتاق عمل
گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، ساعات پایانی یکی از روزهای هفته گذشته از بیمارستان شهید فکوری جویبار تماس میگیرند که میتوانید برای انجام عمل جراحی زیبایی یا همان پیکرتراشی که قرار بود دو هفته بعد انجام شود، همین فردا مراجعه کنید.
«رقیه دهی» مادر دو کودک ۱۱ و سهساله به هیچیک از اعضای خانواده حتی همسرش اطلاع نداده بود که قرار است برای جراحی به بیمارستان برود؛ اطلاع نداده بود تا تغییرات ناشی از این عمل زیبایی سورپرایزی برای شب یلدا باشد؛ اما این جوان سیساله نهتنها شب یلدای امسال را ندید؛ بلکه تکتک اعضای خانواده خود را از بودنش برای همیشه محروم کرد.
عموی رقیه دهی در گفتوگوی تلفنی با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری آنا گفت: بیمارستان فوق تخصصی شهید فکوری در روز واقعه نهتنها پاسخ روشنی به علت فوت برادرزادهاش نداده است؛ بلکه برای تحویل جسد هم مبلغی چند دهمیلیونی تقاضا کرده که بهناچار پرداخت کردهاند.
وی از ارسال جسد به پزشکی قانونی برای تشخیص دلیل مرگ و پیگیریهای قانونی بعدی خبر داد و افزود: شنیدهایم که جراح این عمل زیبایی در صفحه شخصیاش در شبکههای اجتماعی تبلیغ کرده که دیگر در مازندران عمل نمیکند و افراد میتوانند برای جراحی زیبایی به تهران بیایند!
عضو کمیسیون انتظامی جرائم جراحیهای زیبایی نظام پزشکی استان مازندران نیز دراینباره گفت: این جراح عمومی دارای ۱۲ پرونده باز در دادستانی و بیش از ۲۰ پرونده دیگر در نظام پزشکی استان مازندران است.
وی افزود: مسئولیت عمل پیکرتراشی رقیه دهی را او به عهده داشته است، فردی که جدای از اینکه انجام اعمال زیبایی در صلاحیت علمی او نیست، دادگاه بدوی نیز رأی بر لغو پروانه طبابت او داده و در انتظار رأی تجدیدنظر دادگاه است.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک ادامه داد: با وجود این همه پرونده، احتمالاً این پزشک انتظاری غیر از تأیید رأی دادگاه بدوی در دادگاه تجدیدنظر و لغو پروانه طبابت نداشته و به همین دلیل زمان اعمال جراحی خود را جلو انداخته تا حداکثر بهره مالی را پیش از آن ببرد.
وی یادآور شد: او بهعنوان یک جراح عمومی و بر اساس قوانین اجازه انجام عمل پیکرتراشی را نداشته است و اگر این اتفاق تلخ برای رقیه رهی بعد از لغو پروانه طبابت اتفاق افتاده بود، قطعاً حکم دادگاه برای او قتل عمد بود.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک با بیان اینکه متخصص بیهوشی که در زمان این عمل جراحی حضور داشته نیز مسئولیت دارد و باید پاسخگو باشد، افزود: پزشکی قانونی، دادستانی و دانشگاه علوم پزشکی مازندران در جریان این اتفاق هستند و با توجه به متواری شدن این جراح از روز این اتفاق بهتازگی اخباری مبنی بر دستگیری ایشان شنیدهشده است.
وی اظهار کرد: متأسفانه عدد و رقم انجام اعمال جراحی زیبایی غیرقانونی در استان مازندران نجومی است و برخی از این اعمال توسط افرادی که اصلاً پزشک نیستند، انجام میشود. در برخی مراکز درمانی میبینید ۷۰ تا ۸۰ عمل جراحی بینی به اسم یک پزشک فقط در یک روز ثبتشده؛ این در صورتی است که یک عمل جراحی زیبایی بینی حداقل حدود یک ساعت و نیم زمان نیاز دارد، این نشانه آن است که عملها را کسانی دیگر انجام میدهند و آقای دکتر فقط مهر میزند!
عضو کمیسیون انتظامی جرائم جراحیهای زیبایی نظام پزشکی مازندران افزود: اقدامات پراکندهای از سوی دستگاههای مسئول انجام شده است؛ اما متأسفانه به تعداد پروندههای شکایت بیمارانی که آسیب دیدهاند، روزبهروز بیشتر میشود و موارد فوتی هم که رو به افزایش هستند.
لیپوساکشن بیشترین آمار مرگومیر در جراحیهای زیبایی
سید نجات حسینی، نایبرئیس انجمن جراحان پلاستیک هم در گفتوگو با خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: با احتمال زیاد لیپوساکشن بیشترین آمار مرگومیر را در جراحیهای زیبایی دارد.
نجات حسینی استاد دانشگاه و فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی افزود: بهطورکلی به عموم مردم آگاهی بدهیم که جراحان فوق تخصص پلاستیک و زیبایی تنها کسانی هستند که بهصورت قانونی میتوانند، انواع جراحی لیپوساکشن و لیپوماتیک را انجام دهند چرا که در طول دوره سهساله این آموزشها را دیدهاند و هر کسی نمیتواند بدون داشتن مدرک فوق تخصص جراحی پلاستیک این اعمال را انجام دهد.
وی بیان کرد: متأسفانه اخیراً مشاهده شده است که برخی افراد غیر فوق تخصص و برخی تکنسینها و ... بهوسیله تبلیغات فریبنده و عکسهای برهنه و پیشنهاد قیمت پایین، انواع عمل لیپوساکشن و غیره را با همکاری مراکز جراحی انجام میدهند که به دلیل اینکه در این حوزه آموزش و دوره لازم را ندیدهاند، بیمار دچار عوارض مختلف شدید شده که حتی منجر به مرگ فرد میشود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: برخی افراد غیر فوق تخصص که با اصول علمی لیپوساکشن آشنا نیستند، این عملهای مهم را حتی در مطبها یا مکانهای زیرزمینی بدون امکانات انجام میدهند که بهگونهای بازی باسلامت و جان مردم است.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی متذکر شد: ازجمله مهمترین عوارضی که طی انجام عمل لیپوساکشن توسط فرد غیر فوق تخصص انجام شده گزارش شده میتوان به بروز نکروز، آمبولی چربی، آمبولی لخته خون، کمخونی، صدمه احشاء داخل شکمی، عفونت و آبسه محل تزریق چربی، به اغما رفتن و حتی در برخی موارد فوت بیمار را ذکر کرد.
نجات حسینی مطرح کرد: علت بروز عوارض عمل لیپوساکشن توسط افراد غیر فوق تخصص را در اغلب موارد میتوان ساعات طولانی بیهوشی، صدمه به کبد و طحال و احشاء شکمی و کشیدن چربی بیش از حد در یک مرحله اشاره کرد.
نایبرئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران عنوان کرد: متأسفانه شهریور امسال سه مورد فوتی به دلیل انجام عمل لیپوساکشن توسط افراد غیر فوق تخصص و چهار مورد نیز در تیر و خرداد امسال گزارش شد.
وی افزود: سالهای گذشته چندین بیمار نیز به دلیل انجام عمل لیپوساکشن توسط افراد غیر فوق تخصص، دچار پارگی داخل احشاء شدهاند که میتواند بسیار مشکلساز باشد. متأسفانه به دلیل عدم توجه مردم و سهلانگاری در انتخاب محل و افراد واجد شرایط لازم برای انجام جراحی زیبایی باید افداماتی انجام بدهیم تا در آینده رخ ندهد و از مسئولان محترم تقاضای پیگیری و رسیدگی فوری داریم.
نجات حسینی گفت: متأسفانه مثلثِ «دلال، بلاگر و تکنسین» و مراکز جراحی متخلف عامل گسترش اعمال جراحی زیبایی بیرویه و لیپوساکشنهای غیر ضروری هستند؛ بنابراین توصیه ما به همه مردم این است که با امکانات فراوانی که در کشور داریم انجام این اعمال توسط افراد فوق تخصص صورت گیرد و مردم شریف از طریق سایت نظام پزشکی و انجمن جراحان پلاستیک از انتخاب درست پزشک معالج خود مطمئن بشوند.
انتهای پیام/