طب سنتی گنجیهای مهم برای تحقیق و راهکاری مناسب برای درمان
به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در چند سال اخیر استقبال از طب سنتی در ایران توسط مردم افزایش چشمگیری داشته و بسیاری برای درمان بیماریهای مختلف به سمت استفاده از تجویزات طب سنتی رفتند تا جدا از دید طب مدرن شانس خود را برای درمان در میان داروهای گیاهی و روشهای طبیعی امتحان کنند، همین موضوع باعث شد تا برخی از افراد سودجو که هیچ گونه اطلاعات آکادمیک در زمینه علوم پزشکی و طب سنتی ندارند، در فضای مجازی اقدام به تبلیغ و انتشار برخی راهکارهای درمانی عجیب و غریب در زمینه برخی از بیماریها کنند، با شیوع بیماری کرونا در کشور نیز این اظهارنظرها شدت بیشتری به خود گرفت به طوری که در فضای مجازی نیز مورد تمسخر واقع شد اما این موضوع باعث نشد تا اعتماد مردم نسبت به طب سنتی کمتر شود.
ریشه طب ایرانی از کجاست؟
به طور خلاصه طب سنتی در ایران علمی است با قدمت بیش از ۴ هزار سال و میراثی گرانقدر مبتنی بر شواهد و محصول کار علمی و تحقیق هزاران دانشمند و پزشک بزرگ از جمله ابوعلی سینا، رازی، عقیلی خراسانی، حکیم محمد اعظم خان و … که در طول قرون و اعصار در مجموعههایی کوچک و بزرگ گردآوری شده است. کتابهای طب سنتی افرادی چون زکریای رازی و مخصوصا ابن سینا شهرت زیادی دارد تا جایی که قریب به ۵۰۰ سال در دانشکدههای اروپایی و آسیایی توسط اساتید تدریس شده است. علیرغم پیشرفتهای روزافزون طب مدرن با توجه به عوارض جانبی داروهای شیمیایی و هزینههای بالای درمانهای نوین و از سوی دیگر تاثیرات به اثبات رسیده روشها و دستورالعملهای مورد استفاده در طب سنتی استفاده بسیاری از مردم برای درمان بیماریهای خود تمایل به استفاده از طب سنتی دارند. با توجه به خواص درمانی به اثبات رسیده گیاهان و دستورالعملهای طب سنتی، در سالهای اخیر دورههای آموزشی طب سنتی به صورت آکادمیک در مراکز دانشگاهی و آموزشی معتبر ارائه میشود.
طب سنتی گنجیه مهمی برای تحقیق است
بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت معتقد هستند که باید از ظرفیت طب سنتی استفاده شود. باقری لنکرانی وزیر اسبق بهداشت درباره بکارگیری داروها و طب سنتی در درمان کرونا، یادآور شد: متاسفانه یک دوگانه اشتباهی در این خصوص پیش آمده که خیلی غلط است؛ اینکه ما بگوییم یا باید داروی شیمیایی یا داروی گیاهی استفاده کنیم.
طب سنتی راهکاری مناسب برای درمان بیماریها
طبیب قدیر محمدی، متخصص طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در این مورد گفت: چینیها بارها در مقالات علمی اعلام کردند که ۸۰ تا ۹۰ درصد از راههای درمانی این کشور در مهار ویروس کرونا بر اساس طب سنتی صورت گرفته است و این موضوع برپایه یافتههای علمی است و سند در این زمینه وجود دارد.
این متخصص طب سنتی بیان کرد: افرادی که در مورد طب سنتی صحبت میکنند باید الفبای این طب را بدانند، طب سنتی بر اساس یک پایه اصولی نوشته شده است و قواعد مشخصی دارد و این قواعد در طب غرب و مدرن بسیار متفاوت است؛ بنابراین میتوان گفت طب سنتی میتواند نقش مهمی در برابر کرونا داشته باشد.
طب سنتی ناجی مهم برای درمان بیماریها
امروز طب سنتی و طب مدرن در حال رقابت برای درمان بیماریهای مختلف هستند و همه منتظرند تا راه نجاتی برای مهار کرونا ویروس پیدا شود باید منتظر ماند و دید در آینده در زمینه علم پزشکی چه اتفاقی رخ میدهد. در نظام سلامت کشور همه به میدان آمدند تا خطر بیماری های مختلف را خاموش کنند، با این حال به نظر میرسد سودجویان به دنبال کاسبی هستند؛ اما قطعا این سودجویی ها باعث نمی شود اعتماد مردم نسبت به طب ایرانی کم رنگ شود.
انتهای پیام/