دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا به مناسبت روز دانشجو گزارش می‌دهد؛

همه‌چیز درباره خوابگاه دانشجویی؛ از معضلات سروصدا تا کمک به رشد دانشجویان

همه‌چیز درباره خوابگاه دانشجویی؛ از معضلات سروصدا تا کمک به رشد دانشجویان
دانشجویان با زندگی در خوابگاه، علاوه‌بر خاطره‌سازی با هم‌سن و سالان می‌توانند به ارتقا و رشد فردی و علمی خود کمک کنند؛ خوابگاه‌های دانشجویی یک جامعه به هم پیوسته است که می‌تواند به دانش‌آموختگان بین‌المللی کمک کند تا در یک کشور جدید مستقر شوند.
کد خبر : 882506

گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ بعد از همه هیاهو‌ها برای پذیرش در دانشگاه، مهم‌ترین موضوع برای دانشجویان دور از خانواده، برنامه‌ریزی برای محل زندگی است. در این زمینه اقامت در خوابگاه‌های دانشجویی علاوه‌بر مزایای متعدد می‌تواند دانشجویان را در شبکه ای از دانشگاه قرار دهد که شاید در آینده بسیار به کار بیاید.

البته دانشجویان قبل از رفتن به خوابگاه باید چند نکته را در نظر داشته باشند؛ چراکه خوابگاه دانشجویی نیز مانند تمام گزینه‌های دیگر دارای مزایا و معایب است. دانشجویان قبل از تصمیم‌گیری درباره زندگی در خوابگاه، مهم است که نگاهی به آن بیندازند.

نزدیکی به دانشگاه و سایر مکان‌ها از جمله مزایای خوابگاه دانشجویی است. در واقع، اقامت در خوابگاه عملاً دانشجویان را به تمام مکان‌ها نزدیک می‌کند؛ از این رو می‌توانند در زمانی کمی به هر نقطه‌ای از دانشگاه برسند و این امر به صرفه‌جویی در هزینه حمل و نقل منجر می‌شود.

به‌راحتی معاشرت کنید

خوابگاه دانشجویی این امکان را فراهم می‌کند که صد‌ها نفر را ملاقات کنند و با روش‌های مختلف زندگی آن‌ها آشنا شوند. همچنین انتخاب‌های بی‌شماری را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد تا از میان آن‌ها دوستان خود را انتخاب کنند. به بیان دیگر، خوابگاه‌های دانشجویی یک جامعه به هم پیوسته است که می‌تواند به دانشجویان بین‌المللی کمک کند تا در یک کشور جدید مستقر شوند.

شریک مطالعه‌ای خود را در دانشگاه پیدا کنید

در محوطه دانشگاه، مطالعه یک هدف مشترک بین دانشجویان به‌شمار می‌آید. در چنین محیطی، به‌راحتی می‌توان شریک مطالعه‌ای پیدا کرد که اهداف تحصیلی مشابه دارند.

زندگی در خوابگاه‌های دانشجویی باعث صرفه‌جویی در زمان و استرس آشپزی می‌شود. خوابگاه‌های دانشجویی عملاً بوفه‌ای از غذا‌های خوشمزه و تازه را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد.

خوابگاه

زندگی دانشجویی در خوابگاه‌های دانشجویی، زندگی بسیار ساده و توأم با صمیمیت در کنار تحصیل علم است، ولی همواره مشکلات و چالش‌هایی نیز برای دانشجو‌هایی که در خوابگاه ساکن هستند به همراه دارد. در راستای حال و هوای زندگی در خوابگاه‌های دانشجویی، مشکلات و دغدغه‌های آن‌ها با چندین دانشجو گفت‌وگویی کردیم که در ادامه به شرح آن می‌پردازیم.

پذیرش دانشجو بیش از ظرفیت دانشگاه مشکل‌ساز می‌شود

زهرا، جوان کم سن‌ و سالی است، درباره نارضایتی خود از خوابگاه‌های دانشجویی به خبرگزاری علم و فناوری آنا، می‌گوید: متاسفانه دانشگاه بیش از ظرفیت دانشجو جذب و ثبت نام کرده است؛ به‌طوری‌که در یک طبقه بیش از ۱۳۰ دانشجو حضور دارد و امکان مطالعه وجود ندارد.

وی با بیان اینکه تعداد دانشجویان بیشتر از ظرفیت دانشگاه است، ادامه می‌دهد: این امر موجب بروز مشکل در خوابگاه‌ها می‌شود. اکنون اتاق‌ خوابگاه‌ها برای دانشجویان کارشناسی ۴ الی ۵ نفره و برای دانشجویان کارشناسی ارشد ۳ الی ۴ نفر است که باید فکری برای آن اندیشید.

کار در ازای اسکان

احمد، دانشجوی دکتری رشته مدیریت صنعتی در دانشگاه تهران با شرح حال و هوای زندگی در خوابگاه دانشجویی به خبرنگار آنا اظهار می‌کند: اینکه در خوابگاه زندگی کنیم یا خانه‌ای در اطراف دانشگاه اجاره کنیم، از مهم‌ترین دغدغه‌های دانشجویان محسوب می‌شود و ذهن آن‌ها را درگیر می‌کند. ابتدا باید ببینیم که خوابگاه برای خود دانشگاه، آزاد یا خودگردان است.

وی با بیان اینکه برخی از دانشگاه‌ها با شرایط خاص به دانشجویان خوابگاه می‌دهند، بیان می‌کند: دانشگاه تهران به دانشجو‌یان شبانه خوابگاه نمی‌دهد و آن‌ها در ازای کار پاره‌وقت در همان دانشگاه می‌توانند در خوابگاه‌های دانشجویی زندگی کنند و از تمام امکاناتی که دانشجویان روزانه دارند، بهره ببرند.

این دانشجوی دکتری رشته مدیریت صنعتی با بیان اینکه خوابگاه‌های دانشگاه بهتر از خوابگاه‌های آزاد هستند، اظهار می‌کند: خوابگاه‌های متعلق به دانشگاه‌ها از خوابگاه‌های آزاد تمیزترند و امکانات زیادی از جمله سالن مطالعاتی، باشگاه، غذای آماده و... دارد که جو خوابگاه را برای دانشجویان دلپذیرتر می‌کند.

احمد ادامه می‌دهد: از آنجایی‌که دانشجویان خوابگاه دانشگاه گزینش‌شده و هم‌فرکانس هستند، فضایی را برای دانشجویان فراهم می‌کند که به رشد و پیشرفت آن‌ها منجر می‌شود.

فاطمه، یکی دیگر از دانشجویان است که در این خصوص به خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، می‌گوید: دانشجویی هستم که به دلیل اخذ چهار روز اقامت در خوابگاه برای انجام فعالیت‌های پژوهشی مرتبط با پایان نامه‌ام باید ۱۰ روز در مسافرخانه بمانم و هر روز علاوه‌بر استرس پایان نامه استرس موافقت یا عدم توافق مسئولان را نیز داشته باشم.

نازنین با بیان اینکه وضعیت خوابگاه‌ها بسیار نامطلوب است به خبرنگار آنا، می‌گوید: متاسفانه اتمسفر منفی که بر فضای فکری دانشجویان پس از درخواست‌های فراوان درباره وضعیت بد خوابگاه حاکم شده بود سبب شد تا همه در برابر شرایط بد خوابگاه سر فرود آورده باشند.

دانشجویان در خوابگاه‌ها حتی فرصت انتخاب هم اتاقی‌های خود را ندارند

وی با بیان اینکه پاسخ رئیس دانشگاه به نامه ما و بازدید معاونان از خوابگاه‌ها خرسندی و امید را برای ما فراهم آورد که حد ندارد، ادامه می‌دهد: زین پس مطمئنیم که اگر در کل دانشگاه گوش شنوایی را نیابیم به‌راحتی می‌توانیم روی گوش شنوای رئیس آن حساب باز کنیم.

در ادامه با چندین دانشجو دیگر گفت‌وگویی کردیم تا زوایای منفی خوابگاه‌های دانشجویی نیز برای دانشجویان ملموس باشد. مژده، جوان دیگری است که از سر و صدا به عنوان یکی از معضلات خوابگاه یاد می‌کند و به خبرنگار آنا می‌گوید: اگرچه کارکنان اقامتگاه تمام تلاش خود را می‌کنند، اما واقعاً هیچ کاری نمی‌توانید در مورد صداها، موسیقی و سر و صدای کوبیدن در‌ها انجام دهید؛ بنابراین زمانی‌که سعی می‌کنید کمی بخوابید یا در اتاق خود مطالعه کنید با چالش‌هایی مواجه می‌شوید و خارج از محوطه دانشگاه، می‌توانید محیطی آرام برای کار و استراحت بدون سر و صدای همسایه‌های نوجوان داشته باشید.

اگرچه کارکنان اقامتگاه تمام تلاش خود را می‌کنند، اما واقعاً هیچ کاری نمی‌توانید در مورد صداها، موسیقی و سر و صدای کوبیدن در‌ها انجام دهید

وی با بیان اینکه زندگی در خوابگاه‌های دانشجویی به معنای داشتن تعداد زیادی در اتاق، حمام، آشپزخانه و حتی سرویس بهداشتی است، اظهار می‌کند: شما حتی فرصت انتخاب هم اتاقی‌های خود را ندارید. بدتر از آن این است که ممکن است مجبور شوید با هم اتاقی‌هایی که پر سر و صدا یا حتی سیگاری هستند، کنار بیایید.

مژده با بیان اینکه شما به سختی می‌توانید زمانی برای خود یا کمی فضای شخصی در خوابگاه داشته باشید، عنوان می‌کند: تمام وسایلی که دارید در خطر قرض گرفتن توسط یکی از هم اتاقی‌ها قرار دارد و خطر اینکه این وسایل دست‌نخورده بازگردانده نشوند حتی بیشتر است. همچنین استفاده از سرویس‌های بهداشتی عمومی در خوابگاه‌ها نیز دانشجویان را در معرض بیماری‌های متعدد قرار می‌دهد.

حسین، یکی دیگر از دانشجویان است که خوابگاه را راهی برای یادآوری اینکه مستقل نیستید می‌داند و اظهار می‌کند: در خوابگاه‌های دانشجویی، کارکنان اقامتگاه هر از گاهی برای بررسی اتاق شما می‌آیند. این برای اطمینان از مرتب بودن است.

خوابگاه

 

همانطور که در سخنان دانشجویان مشاهده شد زندگی خوابگاهی در کنار همه دشواری ها، مزایایی نیز دارد که در نهایت می کند به رشد دانشجویان کمک شایانی کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب