دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تأکید کرد؛

ضرورت تقویت زیرساخت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها

ضرورت تقویت زیرساخت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری بر ضرورت تقویت زیرساخت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها تأکید کرد.
کد خبر : 882110

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا،  عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در جمع اساتید دانشجویان و مسئولان دانشگاهی زاهدان با بیان اینکه دانشجویی شأن خاص و والایی در تاریخ ما دارد اظهار داشت: دانشجویی فقط با علم آموزی خاتمه نمی‌یابد؛ دانشجویی مولفه‌ها و ابعاد متعدد و متنوعی دارد که تمام ساحات زندگی دانشجو را پوشش می‌دهد. ساحت فرهنگی، اجتماعی، علمی و سیاسی و همه این مولفه‌ها و عناصر وقتی در زیست دانشجو جلوه پیدا کرد، عنصر دانشجو شکل می‌گیرد.

وی افزود: واقعیت امر این است که اتفاقات بسیاری در مجموعه آموزش عالی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی افتاده است؛ گرچه هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم، اما گام‌هایی که توسط مسئولان فرهنگی دانشگاه و به ویژه دانشجویان عزیز برداشته شده واقعاً ستودنی است و جای تقدیر و تشکر دارد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: ما کماکان در برخی حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی ضعف و مشکلات جدی داریم. طبق آمار مربوط به سامانه «فرنما» نزدیک به ۶۰ هزار فعالیت در سامانه ثبت شده که طبیعتاً فعالیت‌های انجام شده با فعالیت‌های ثبت شده فاصله چشمگیری دارند و نشان می‌دهد که دانشگاه زنده است و حیات فرهنگی، اجتماعی، هنری و سیاسی در دانشگاه‌ها وجود دارد، ولی با نقطه مطلوب فاصله دارد.

وی افزود: یکی از معضلات اساسی ما در این حوزه مسئله زیرساخت‌های فرهنگی است. بسیاری از مشکلات ما در حوزه فرهنگ ناشی از فقدان زیرساخت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها است.

کلانتری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در سفر‌های دانشگاهی و استانی که دارم یکی از عناصر ثابت و درست و به‌حق و مسائلی که دانشجویان مطرح می‌کنند مسائل مرتبط با زیرساخت فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی است.

وی افزود: در کنار تمام کار‌هایی که در حوزه فرهنگی دانشگاه‌ها در سطح ستاد و دانشگاه‌ها صورت گرفت یکی از موضوعات که به جد در دستور کار وزارت علوم تحقیقات و فناوری بوده تقویت زیرساخت‌های فرهنگی است که برخی دانشگاه‌ها در این زمینه پیشگام بودند و اتفاقات خوبی را رقم زده‌اند و دانشگاه زاهدان یکی از این دانشگاه‌های خوب است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: هزینه در حوزه فرهنگی سرمایه‌گذاری است و بالعکس کوتاهی برای هزینه کرد و تهیه زیرساخت‌های مناسب این حوزه، انبوهی از پیامد‌های فرهنگی و تربیتی و سیاسی را برای دانشگاه و جامعه به بار می‌آورد.

وی افزود: تشکر می‌کنم از مسئولان دانشگاه زاهدان و امیدوارم این فضای فرهنگی اجتماعی بسط و گسترش بیشتری یابد و شاهد باشیم که زیرساخت‌های مناسب‌تری برای دانشگاه‌ها ایجاد شود.

کلانتری گفت: فعالیت‌های دانشجویی عنصر قوامبخش آن هویت دانشجویی است. در آستانه روز دانشجو هستیم، دانشجویی که علاوه بر درس خواندن به امر علمی پرداختن و به فعالیت‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی با تمام تنوعاتش می‌پردازد به نوعی دارد وجود خود را بسط می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از حوزه‌هایی که اگر در حاشیه برخی رویداد‌های فرهنگی و هنری آموزش عالی دیده می‌شد، ولی بسیار کم رونق بود و باید توجه ویژه‌ای به آن می‌شد حوزه صنایع دستی است. این حوزه، حوزه مهمی در ایران زمین است. یکی از عناصر مهم هویتی ما را صنایع دستی شکل می‌دهد؛ صنایعی که پیوند خورده‌اند با تاریخ و تمدن ما.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: در حوزه صنایع دستی در جهان جزو اولین‌ها هستیم و آثار ثبت شده ما بسیار زیاد است. حدود ۳۰۰ صنایع دستی مورد پذیرش مجامع بین‌المللی در ایران ثبت شده است که این امر کارکرد اقتصادی برای زیست بوم اقتصادی کشور دارد.

وی گفت: جشنواره صنایع دستی در این راستا تمهید شد و زحمت میزبانی این رویداد ملی به دانشگاه زاهدان داده شد تا از همه ظرفیت‌های استان جهت برگزاری آن بهره‌مند شود. ظرفیت‌های خوبی در بدنه دانشجویی وجود دارد برای این موضوع که این حوزه را بتوانند هم آموزش و هم ترویج بدهند. همچنین بتوانیم فضایی فراهم کنیم تا دانشجویان ما از این حوزه صنایع دستی هم از وجهه فرهنگی و تمدنی آن آگاهی یابند و هم نیم نگاهی اقتصادی داشته باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب