موازنه وحشت در جنگ غزه
گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا – سمانه مسلمی؛ منطقه غرب آسیا پس از انجام عملیات طوفان الاقصی شرایط جدیدی را تجربه کرد.
جبهه مقاومت درست سه روز بعد از آغاز عملیات طوفان الاقصی و همزمان با آغاز نسلکشی بزرگ صهیونیستها در نوار غزه، مناطق اشغالی و شهرکهای صهیونیست نشین را مورد آماج حملات راکتی، موشکی و پهپادی خود قرار دادند.
این حملات در پاسخ به کشتار زنان و کودکان در غزه صورت گرفت.
این جبهه از لبنان، عراق و یمن هدفهای مختلف آمریکایی و اسرائیلی را مورد اصابت قرار داد تا جبهههای مختلف علیه سرزمینهای اشغالی باز شده و بخشی از توان رزمی اسرائیل مشغول دفاع در این حوزه شود تا امکان عمل در غزه کاهش یابد.
مهمترین ترس صهیونیستها در مواجهه با جبهه مقاومت، رودررویی آنها با حزبالله لبنان و افزایش درگیریها با یکی از قدرتمندترین نیروهای حاضر در منطقه غرب آسیاست.
کابوس بزرگ اسرائیل را میتوان موشکهای نقطهزن حزبالله دانست، موشکهایی که از قابلیت عبور از سامانههای دفاعی برخوردار بوده و امکان واردکردن ضربات سنگین به این رژیم را داشته و میتوان آن را تهدید راهبری بسیار بزرگ برای آنان برشمرد.
رژیم موقت صهیونیستی پیش از این در سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶ طعم شکست سخت از حزبالله لبنان را چشیده بود و این بار به خوبی میداند که با ورود جدی این نیرو به جنگ غزه، شرایط بسیار دشوارتر و پیچیدهتر شده خواهد شد.
در این شرایط ساکنان اراضی اشغالی راحتتر از گذشته در دسترس موشکهای آماده شلیک حزبالله قرار دارند.
بر اساس آمار که مبتنی بر اطلاعات ارائه شده از سوی صهیونیستهاست، حزبالله لبنان بیش از 200 هزار موشک دارد که بیش از نیمی از آنها نقطهزن هستند.
از جمله این توانمندیهای موشکی میتوان موشکهای کاتیوشا و گراد با برد ۴۰ کیلومتر، موشک فجر ۳ با برد بیش از ۴۵ کیلومتر، موشک فجر ۵ با برد بیش از ۷۵ کیلومتر را ذکر کرد.
برخورداری از موشکهای رعد ۲ و رعد ۳ که بردی معادل ۷۰ کیلومتر دارند و موشک خیبر یک که فاصله ۱۰۰ کیلومتری را میتواند مورد هدف قرار دهد نیز در کنار موشکهای زلزال ۱ و ۲، فاتح ۱۱۰ و موشک اسکاد تهدیدهای جدی برای عمق اراضی اشغالی به حساب میآیند.
این توانمندیهای موشکی به همین نقطه ختم نشده و خبرها حکایت از آن دارد که طی روزهای گذشته صهیونیستها با موشک برکان توسط حزبالله مورد هدف قرار گرفتهاند. موشکی که ساخت کشور یمن است و از قابلیت عبور از سامانههای دفاعی اسرائیل برخوردار است.
تاکنون این موشک در سه کلاس تهیه و تولید شده است. «موشک برکان ۱» را میتوان نسخه اصلاح شده موشکهای اسکاد سی روس و «شهاب ۲» دانست که اهداف تا برد ۱۰۰ کیلومتر را مورد هدف قرار میدهد.
این موشک ۱۲ متری با استفاده از سوخت مایع از موتوری تک مرحلهای بهره میبرد و امکان حمل کلاهک جنگی به وزن ۷۰۰ کیلوگرم به منظور ایجاد خسارت حداکثری را دارد.
نسل دوم این موشک که «موشک برکان ۲» نامگذاری شده در مرکز تحقیقات و توسعه نیروی موشکی یمن در چند نسخه تولید شد و آن را میتوان از نمونه قبلی خود پیشرفتهتر دانست.
این جنگ افزار که سال ۲۰۱۸ رونمایی شد در نسخه اول خود فاقد بالچه انتهای تعادل بود و کلاهکی مخروطی داشت؛ اما در نسخه بعدی که برکان ۲ اچ نام گرفت، بالچه تعادل عقبی بسیار کوچکی داشت که آن را از نظر ظاهری به موشک بالستیک قیام ۲ بسیار شبیه میکند، این نوع موشک مجهز به بدنه اسکاد است.
اما نسل سوم موشک برکان سال ۲۰۱۹ رونمایی شد که بردی معادل ۱۲۵۰ کیلومتر دارد. این نوع موشک به مانند برکان اچ ۲ فاقد بالچه انتهایی و از کلاهکی متفاوت برخوردار است.
حال مجهزشدن حزبالله لبنان به این موشک که میزان تخریب و کوبندگی آن در جنگ میان عربستان و یمن به نمایش گذاشته شد، ترسی جدید در دل صهیونیستها پدید آورده و باعث شده تا معادله امنیتی و نظامی در منطقه تغییر و فشار مضاعفی بر اسرائیلیها وارد شود.
به نظر میرسد که در صورت ادامه جنگ در غزه و تداوم نسلکشی در این باریکه ساکنان اراضی اشغالی باید چشمانتظار روزهای پراسترس و سختی باشند تا موازنه وحشت بین غزهنشینان و آنان بهصورت برابر تقسیم شود.
انتهای پیام/