مقاله هدفمند ارزشمندتر از ارتقای رتبه تولید علمی ایران در منطقه است
محمدرضا مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم در گفتوگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره راهکارهای ارتقای رتبه تولید علمی ایران در منطقه اظهار کرد: مرجعیت علمی دارای ابعاد مختلف آموزش، پژوهش، فناوری و اثرگذاری اجتماعی برای رفاه جامعه است.
وی با بیان اینکه اکنون ۲ درصد از علم دنیا را تولید می کنیم، تأکید کرد: موضوع خروجیهای علمی دانشمندان کشورها در حوزه علم و فناوری مورد توجه است.
باید رتبه علمی ایران در منطقه را جبران کنیم
مخبر دزفولی تأکید کرد: امسال با توجه به اینکه تعداد مقالات دانشمندان ایرانی از برخی کشورها کمتر بوده و در رتبه علمی ایران در منطقه تغییراتی اتفاق افتاده است، باید به جبران آن اقدام کنیم؛ اما مهمتر از آن این است که مقالات هدفمند با هدف حل مشکلات کشور بسیار ارزشمندتر از مقایسه تعداد مقالات ایران با سایر کشورها و ارتقای آنهاست.
رئیس فرهنگستان علوم ادامه داد: اگر بتوانیم با کمک فناوری های بسیار پیشرفته در زمینه علوم بسیار مهم امروزی مانند هوش مصنوعی، کوانتوم، فناوری، ساخت واکسن، میکروالکترونیک و ... مشکلات جامعه را حل کنیم به مرجعیت علمی دست یافتهایم و حتما نسبت به تولید انتشارات علمی باید مراقبتهای جدی داشته باشیم و از رقابتهای جهانی خود را کنار نکشیم.
مخبر دزفولی تاکید کرد: تولید مقاله باید هدفمند و مبتنی بر رفع گرفتاریهای کشور باشد، بخش قابل توجهی از مقالات ایرانی ممکن است آثار اجتماعی مثبت برای کشور نداشته باشد؛ بنابراین خروجی دانشمندان باید منتهی به گرهگشایی مشکلات و معضلات جامعه شود.
رئیس فرهنگستان علوم بیان کرد: تحقق مرجعیت علمی دو روی سکه دارد، یکی تولیدات و انتشارت علم و روی دیگر آن حل مسائل کشور است؛ بنابراین رفع نیازهای جامعه اگر از تولید مقاله بیشتر ارزش نداشته باشد، کمتر نیست.
انتهای پیام/