سه چالش اصلی ازدواج دانشگاهیان چیست؟
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در چهارمین جلسه از سلسه جلسات ارزیابی میزان تحقق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، با موضوع ارزیابی میزان اجرایی شدن مصوبه «سند ترویج و تسهیل ازدواج دانشگاهیان» که شنبه 27 آبان 1402 به ریاست مسعود فیاضی، قائم مقام دبیر و رئیس مرکز رصد، برنامه ریزی و ارزیابی برگزار شد، سه مسئله کمبود خوابگاههای متأهلی، دغدغه شغل و مسکن و هزینه جهیزیه و معیشت بهعنوان چالشهای اصلی ازدواج دانشگاهیان مطرح شدند.
در این جلسه نصرالله داودوندی، رئیس دبیرخانه ستاد ازدواج دانشگاهیان کشور، گزارشی از اقدامات انجامشده و مشکلات پیش روی اجرای سند ارائه داد.
به گفته داوودوندی تاکنون دو جلسه این ستاد در سال گذشته برگزار شده و تقسیم کار دستگاهها در آن صورت گرفته است که در این خصوص هماهنگیهای لازم برای اجراییسازی نیز انجامشده است.
رئیس دبیرخانه ستاد ازدواج دانشگاهیان کشور گفت: تاکنون بیش از ۴۵۰ هزار ازدواج دانشجویی در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از ۱۳۸۶ تاکنون ثبت و انجامشده است که بر اساس پژوهش صورت گرفته در ۱۴۰۱، ۹۴ درصد پایداری، در این ازدواجهای دانشجویی داشتهایم.
وی به تبیین اقدامات و برنامههای طراحیشده در این حوزه پرداخت و گفت: ازدواج بههنگام، ترویج ازدواج آسان، کاهش مهاجرت دانشآموختگان، کاهش آسیبهای اجتماعی در دانشگاهها، انتخاب آگاهانه، امکان تحصیل توأمان با ازواج، بخشی از مزیّتهای ازدواجهای دانشجویی است.
کمبود خوابگاههای متأهلی، دغدغه شغل و مسکن و هزینه جهیزیه و معیشت و مسئله و چالش اساسی در ازدواجهای دانشجویی است که برای حل این چالشها راهبردها و اقدامانی طراحیشده است.
همچنین نمایندگان دستگاههای اجرایی عضو ستاد، گزارشی از اقدامات خود در اجرایی شدن مصوبه ارائه کردند.
مهمترین موانع مطرحشده توسط دستگاهها در اجرای کامل این سند؛ کمبود منابع مالی و لزوم تصویب دستورالعملها و تکمیل نظام مسائل بودند.
در همین راستا، مقرر شد کارگروههایی با شرکت دستگاههای اجرایی عضو ستاد، جهت بررسی راهکارهای رفع موانع تشکیل و نتایج آنها در جلسه بعدی پیگیری شود.
به گزارش آنا، سند ترویج و تسهیل ازدواج دانشگاهیان در جلسه ۷۳۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ تصویب و در تاریخ 13 شهریور 1401 توسط رئیسجمهور ابلاغ شد.
انتهای پیام/