دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر موسسه «روسکینو» در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

سینما عامل تقویت روحیه تعاون در کودکان/ تولید مشترک سینمای ایران و روسیه را جدی بگیریم

سینما عامل تقویت روحیه تعاون در کودکان  تولید مشترک سینمای ایران و روسیه را جدی بگیریم
مدیر موسسه «روسکینو» بر لزوم تولیدات مشترک سینمایی بین ایران و روسیه تأکید کرد.
کد خبر : 879325

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان دولتی صنعت فیلم و تلویزیون روسیه «روسکینو» نهادی است که امسال صدمین سال تأسیس خود را جشن می‌گیرد. «روسکینو» از مهم‌ترین سازمان‌های فرهنگی و هنری روسیه محسوب می‌شود و به نوعی پیگیری پخش و عرضه فیلم‌های سینمایی و سریال‌های تلویزیونی روسی در دنیا را به عهده دارد.

این سازمان دولتی برای توسعه پروژه‌ها و جذب سرمایه‌گذاران هم برنامه‌های ویژه‌ای دارد. از حیث شرح وظایف و فارغ از دستاورد‌ها و کیفیت کار، شاید بتوان در ایران بنیاد سینمایی فارابی را نمونه مشابه این سازمان دانست.

تعدادی از مدیران «روسکینو» در سی و پنجمین جشنواره بین‌الملی فیلم کودک و نوجوان که مهر امسال در اصفهان برگزار شد، حضور داشتند. آن‌ها علاوه بر برگزاری مرور سینمایی کودک و نوجوان روسیه در بخش جنبی این جشنواره با مدیران سازمان سینمایی و بنیاد سینمایی فارابی نیز جلساتی را برگزار کردند.

«کاترینا نائومووا» مدیرعامل «روسکینو» در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره این جلسات و تفاهم‌نامه‌های امضاشده گفت: آنچه در حاشیه جشنواره فیلم کودک و نوجوان رخ داد، فرصت خوبی برای افزایش همکاری بین سینماگران ایران و روسیه فراهم کرد؛ به شرط آن‌که این جلسات به تولیدات سینمایی جدی ختم شود.

 زمینه‌های همکاری سینمایی بین ایران و روسیه

وی اظهار کرد: «روسکینو» علاوه بر ایران با سایر کشور‌های منطقه مانند هند، ازبکستان و قزاقستان نیز همکاری‌های مشترکی داشته و برای آینده هم برنامه‌هایی در دست اجرا دارد. سال گذشته هفته فیلم روسیه در ایران برگزار شد که با استقبال مخاطبان همراه شد. به‌تازگی نیز چند نشست برخط بین رئیس سازمان سینمایی ایران و رئیس دپارتمان سینما و توسعه دیجیتال وزارت فرهنگ فدراسیون روسیه برای اجرایی‌شدن تفاهم‌نامه‌ها برگزار شد. وزیر فرهنگ روسیه هم اعلام کرده است که به زودی یک سریال تولید مشترک میان ایران و روسیه کلید خواهد خورد.

 

سینمارفتن عامل تقویت روحیه تعاون در کودکان است/ تولید مشترک سینمایی ایران و روسیه را جدی بگیریم//////تیتر یک جمعه

 

نائومووا گفت: علاقه‌مندان و مخاطبان حرفه‌ای سینما در روسیه فیلم‌های کلاسیک ایرانی و فیلمسازانی که در دهه‌های گذشته در سطح جهان مطرح شدند مانند عباس کیارستمی، مجید مجیدی و اصغر فرهادی را می‌شناسند، اما با آثار جدیدتر و کارگردان‌های جوان ایران آشنا نیستند، درحالی که این گروه از کارگردان‌ها نیز ایده‎‌ها و آثار جذابی دارند که می‌تواند مورد توجه آن‌ها قرار بگیرد.

مدیر موسسه «روسکینو» افزود: سال گذشته موسسه «روسکینو» و بنیاد سینمایی فارابی تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند که بر مبنای آن تعامل فیلمسازان ایرانی و روس در قالب حضور در جشنواره‌ها بیشتر شود. به این ترتیب مخاطبان دو کشور با فیلم‌های جدید آشنا خواهند شد و همین امر زمینه را برای تولید آثار مشترک فراهم خواهد کرد.

وی عنوان کرد: مخاطبان حرفه‌ای سینما در ایران هم تا اندازه‌ای با فیلم‌های روسی آشنا هستند، اما با توجه به پشتوانه فرهنگی غنی دو کشور باید علاوه بر عقد تفاهم‌نامه و حضور در جشنواره‌های سینمایی، شاهد تولیدات مشترک سینمایی باشیم. باید این تولیدات مشترک را جدی بگیریم تا به واسطه آن، مردم ایران و روسیه به صورت متقابل با فرهنگ و تاریخ همدیگر آشنا شوند.

 سینما؛ عاملی برای تقویت روحیه همکاری بین کودکان

نائومووا درباره اهمیت حضور کودکان در سالن‌های سینما و تماشای فیلم گفت: با توجه به گسترش فناوری و استفاده از ابزار‌های هوشمند، طبیعی است که آن انگیزه و اشتیاقی که در کودکان نسل‌های قبل برای سینمارفتن وجود داشت، در کودکان امروز کاهش پیدا کند؛ اما فراموش نکنیم که سینما همچنان یک فضای سرگرم‌کننده و آموزش‌دهنده است و نباید صفحه موبایل و فضای مجازی جای آن را بگیرد.

وی افزود: سینمارفتن به ویژه اگر با اعضای خانواده و پدر و مادر رقم بخورد، خودش یک عامل فرهنگی برای تقویت روحیه تعاون و مفاهمه می‌شود. به این ترتیب، روحیه کودکان تلطیف شده و آن‌ها را برای مواجهه با سایر اعضای جامعه آماده می‌کند؛ البته گوشی‌های تلفن همراه و ابزار‌های هوشمند نیز در جای خود مفید هستند؛ اما این‌ها فقط بخشی از مسیر را پوشش می‌دهند و این سینمارفتن است که مسیر درک فرهنگی را برای کودکان تکمیل می‌کند.

این مدیر سینمایی تأکید کرد: سینما همچنان موثرترین ابزار برای انتقال محتوا به کودکان است و همزمان با این انتقال فرهنگی، عنصر سرگرمی سازی نیز در آن وجود دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب