برگزاری اجلاس سران کشورهای اسلامی ایده رئیسجمهور بود
به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد جمشیدی دوشنبهشب با حضور در برنامه افق فلسطین، با تشریح دستاوردهای سفر آیتالله رئیسی به ریاض جهت حضور در اجلاس سران همکاریهای اسلامی پرداخت.
معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور با بیان اینکه برگزاری اجلاس سران کشورهای اسلامی ایده رئیسی بود، خاطر نشان کرد: از روزهای نخست جنگ در غزه، رئیسجمهور تماسهای متعددی با سران کشورها داشتند و سفرهای منطقهای توسط وزیر امور خارجه شکل گرفت.
او با بیان اینکه گفتوگو با امیر قطر و ولیعهد عربستان تبلور این گفتوگوها بود، افزود: رئیسجمهور چند خواسته و دستور کار اصلی را در این گفتوگوها مطرح کردند که مهمترین آن آتشبس در غزه بود و شکسته شدن حصر و محاصره غزه خواسته دوم ایشان بود. همچنین ارسال کمکهای بشردوستانه از دیگر خواستههای آیتالله رئیسی بود.
جمشیدی تأکید کرد: رئیسجمهور در گفتوگو با سران یکی از کشورها پیشنهاد دادند برای حمایت مؤثر از مردم فلسطین باید موضع محکم و قوی و یکپارچه اتخاذ کرد. این ایده مورد کشورهای عرب منطقه واقع شد.
او به گفتوگویی رئیسی با بن سلمان اشاره کرد و گفت: در گفتوگو با بن سلمان، رئیسجمهور تأیید داشتند که نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی هرچه زودتر برگزار شود تا موضع محکم و منسجم و یکپارچه در دفاع از فلسطینیها شکل گیرد.
جمشیدی خاطر نشان کرد: آمریکا در ابتدای کار اجازه نداد تا نشست سران کشورهای اسلامی شکل گیرد و در مقابل نشست مصر را مطرح کرد و از کشورهایی که با رویکرد سازشکارانه همسو بودند برای حضور در این نشست دعوت کرد. در اجلاسی که در مصر برگزار شد، نمایندگانی از کشورهای غربی از جمله آمریکا و انگلیس حضور یافتند.
او ادامه داد: یکی از سران کشورهای عربی در گفتوگو با رئیسی تأکید کرد که طرف غربی با هرگونه اظهارنظر در راستای حمایت از فلسطین مخالفت کرده است.
جمشیدی با اشاره به شکست مصر درباره فلسطین گفت: نشست مصر بیانیه پایانی ندارد و یک بیانیه مطبوعاتی از سوی رئیس نشست شکل گرفت و این نشانگر شکست این جلاس است.
رئیس دفتر سیاسی رئیسجمهور گفت: با شروع دولت سیزدهم بخشی از سیاست خارجی کشور، خود را نشان داد که بخشی از آن در باره سیاست همگرایی و همسایگی است و در دو سال گذشته به وضوح خود را نشان داده است و موفقیتهای چشمگیری داشته است. بخش دیگر هم تأکید بر منافع راهبردی در حوزه مقاومت است.
جمشیدی سفر رئیسی به سوریه پس از یک دهه را یکی از موفقیتهای دولت سیزدهم در حوزه ژئوپلیتیکی برشمرد و افزود: رئیسجمهور در این سفر دیدارهای مختلفی با مسئولان مقاومت، سیاسی و نظامی داشتند. آنچه اکنون میبینیم این است که بعد از یک دهه تنش ژئوپلیتیک در منطقه، این محور مقاومت بود که پیروز شد و این مزایای زیادی در اختیار محور مقاومت و جمهوری اسلامی قرار داد.
او بیان کرد: رئیسجمهور با سران حماس و جهاد تماس گرفتند و این پیروزی را تبریک گفتند در عین حال با قدرت گرفتن حملات صهیونیستها رئیسجمهور و وزارت خارجه یک دیپلماسی منطقهای را دنبال کردند.
انتهای پیام/