دهقانی:«تقدس پیشرفتگی فناوری» در نظام جدید ارزیابی دانشبنیانها جای خود را به «کاربردی بودن ایدهها» داده است
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری در این بازدید عنوان کرد: باور من به حوزه کشاورزی و تامین غذای پایدار یک باور جدی است و سازمانهایی مانند سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که از نیروی انسانی متخصص، تجارب ارزشمند، ظرفیتهای علمی و زیرساختهای بسیار خوب برخوردارند، میتوانند با مسیردهی و هدایت صحیح، یک تحول بزرگ را در بخش کشاورزی کشور رقم بزنند.
وی با تأکید بر اینکه باید زیرساختهای سازمانهای بزرگ و دولتی، مجال و فرصتی را برای شکلگیری ایدههای جدید و مبتنی بر انگیزه و ارادههای بخش خصوصی ایجاد کنند، عنوان کرد: آنچه که کار را به نتیجه میرساند و دستاوردی را به ارمغان میآورد، انگیزههای شرعی و انسانی، الزامهای قانونی و انتفاعات فردی است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر این که رویکرد حکمرانی و تخصیص حمایتها باید پلتفرمی باشد، افزود: در مدل حاکمیت پلتفرمی، تصدیگری و مداخلهگری حاکمیت، جای خود را به نظارت، هدایت و حمایت میدهد. سازمانها و دستگاههای بزرگ میبایست رویکرد حاکمیت پلتفرمی را پیش بگیرند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با اشاره به اهرم کردن ابزارهای حمایتی برای تحقق امنیت و اقتدار غذا مبتنی بر نگاه پلتفرمی در حکمرانی گفت: رویکرد معاونت علمی بر این مبنا است که ضمن حمایت از توسعه و بالندگی شبکه فعلی دانشبنیانهای موجود، از مجموعههای جدیدی که از دل زیرساختهای بزرگ همچون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و توسط پژوهشگران و استادان خارج شده از این موسسه رشد مییابند، قویاً حمایت کند.
دهقانی ادامه داد: در این مدل به جای هزینهکرد مستقیم برای حمایت از مجموعههای تازه ایجاد شده، تشخیص صلاحیت و تخصیص حمایت با نظر سازمان میزبان این کسبوکارهای نوآورانه، صورت میگیرد. در همین راستا سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تخصیص امکانات، زیرساخت و فضای لازم زمینه را برای رشد شرکتهای جدید فراهم میکند و حمایتهای پیشبینی شده به این منظور، با نظر این سازمان به مجموعههای واجد صلاحیت تخصیص مییابد.
وی با اشاره به همکاری و تعامل معاونت علمی و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تعریف و اجرای یک بسته همکاری جامع گفت: ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان غذا و کشاورزی معاونت و مجموعه تات، میتوانند در قالب یک بسته جامع همکاری و بر مبنای یک الگوی مشخص، زمینه را برای رشد و رونق شرکتهای جدیدی که از دل نیازها، توانمندیها و ایدههای نوآورانه سرمایه انسانی این مجموعه بزرگ برآمدهاند، فراهم کنند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری با اشاره به حمایت جدی از توسعه شبکه دانشبنیان و حمایت از ذی نفعان نهایی حوزه غذا و کشاورزی عنوان کرد: در نظام جدید ارزیابی دانش بنیان ها، معیارهای جدید و مهمتری همچون فرآیند رشد یک شرکت، میزان اشتغال، نیروی انسانی و حل مشکلی از کشور جایگزین معیار صرفاً فناورانه بودن محصول یا خدمت برای احراز صلاحیت یک شرکت به عنوان دانشبنیان شده است؛ در واقع تقدس پیشرفتگی فناوری یک شرکت جای خود را به معیارهای دیگری داده که مجال و فضای ورود شرکتها و ایدههای کاربردیتر فارغ از هایتک بودن را به زیستبوم دانش بنیان فراهم میکند.
انتهای پیام/