چشمها بیماری پارکینسون را فاش میکنند
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سای تک دیلی، یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه «لنکشایر مرکزی» و بیمارستان چشم «مورفیلدز» انگلستان، موفق به شناسایی نشانگرهایی شدهاند که به طور متوسط تشخیص بیماری پارکینسون را ۷ سال قبل از ظهور علایم بالینی امکانپذیر میکنند.
این یافتهها که به تشخیص زودهنگام بیماری منجر میشوند به مدد مطالعه کلانی که روی تصویربرداری شبکیه چشم انسان انجام شد، به دست آمدهاند.
درواقع، کمک گرفتن از هوش مصنوعی در روند اسکن چشم به کشف نشانگرهای جدید بیماری پارکینسون منجر شد. در مرحله اول، تحلیلها بر پایه مجموعه داده یا دیتاست (AlzEye) صورت گرفت و در مرحله بعد، پژوهشگران به دیتاست بانک اطلاعات پزشکی انگلستان رجوع کردند تا حصول نتیجه یکسان مهر تأییدی بر یافتههایشان باشد.
دسترسی به این دو پایگاه داده غنی است که به تیم پژوهشی این فرصت را داد که چنین نشانگرهای ظریفی را بهرغم آنکه پارکینسون از درجه شیوع نسبتاً پایینی برخوردار است، شناسایی کنند.
استفاده از دادههای بهدستآمده از اسکن چشم قبلاً هم به شناسایی علایم سایر بیماریهای عصبی ازجمله آلزایمر، اماس و این اواخر شیزوفرنی منجر شده بود.
اسکن چشم و دادههای حاصل از آن احتمال اینکه بیمار مستعد فشار خون بالا، دیابت و بیماریهای قلبی- عروقی ازجمله سکته باشد را هم برملا میکند.
مدتها است که پزشکان میدانند، چشم میتواند بهعنوان «پنجرهای» رو به سایر قسمتهای بدن عمل کند و بینش مستقیمی از بسیاری از جنبههای سلامتی ما ارائه دهد.
اسکن شبکیه تنها راه غیرتهاجمی برای مشاهده لایههای سلولی سطوح زیرین پوست است. در سالهای اخیر، محققان به استفاده از رایانههای قدرتمند روی آوردهاند تا در کسری از ثانیه تصاویر به دستآمده از توموگرافی انسجام نوری (OCT) و سایر روشهای اسکن چشمی را تجزیه و تحلیل کنند. اکنون با استفاده از نوعی هوش مصنوعی به نام «یادگیری ماشینی»، رایانهها میتوانند تنها با اتکا به چنین تصاویری، اطلاعات پنهانی درباره کل بدن را برملا کنند.
اینکه نشانه بیماری پیش از ظهور علائم اولیه آن کشف شود، به بیمار این فرصت را میدهد که با اعمال تغییر در سبک زندگی خود مانع از بروز برخی مشکلات شود و پزشکان هم میتوانند زمان آغاز اختلالات عصبی ویرانگر را به تأخیر بیندازند.
انتهای پیام/