مروری بر زندگی دکتر طاهره صفارزاده در «خط سوم» شبکه دو
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری، این برنامه در جدیدترین قسمت خود که «ملاقات با بیداری» نام دارد، با محوریت تکیه بر عملکرد زندگی مبارزاتی و دانشگاهی خانم دکتر طاهره صفارزاده میزبان علیرضا سمیعی (نویسنده و پژوهشگر) خواهد بود.
طاهره صفارزاده متولد ۲۷ آبان ۱۳۱۵ در سیرجان، شاعر، پژوهشگر و مترجم ایرانی قرآن بود. وی در زمینه شعر و شاعری به دلیل مطالعات و تحقیقات ادبی، زبان و سبک جدیدی از شعر را با عنوان «شعر طنین» معرفی کرد و در آغاز انقلاب اسلامی به کمک نویسندگان سرشناس کشور به تأسیس مرکزی به نام کانون فرهنگی نهضت اسلامی اهتمام ورزید.
از اقدامات این بانوی فرهیخته در زمینه فرهنگی میتوان به تألیف کتب رشتههای عملی دانشگاهها به زبانهای انگلیسی، فرانسه، آلمانی و روسی؛ برگزیده اولین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر در بخش نو (سپید و نیمایی)؛ کسب عنوان «خادم القرآن» پس از انتشار ترجمه دوزبانه قرآن به انگلیسی و فارسی؛ دریافت عنوان «استاد نمونه» در سال ۱۳۷۱ از سوی وزارت علوم و آموزش عالی؛ برگزیده شدن از سوی سازمان نویسندگان آفریقا و آسیا به عنوان شاعر مبارز و زن نخبه و دانشمند مسلمان در مارس ۲۰۰۶ همزمان با برپایی جشن روز جهانی زن؛ انتشار بیش از ۱۴ مجموعه شعر و ۱۰ کتاب ترجمه یا نقد ترجمه در زمینههای ادبیات، علوم، علوم قرآنی و حدیث و در نهایت ترجمه شدن گزیده سرودههای وی به زبانهای گوناگون جهان اشاره کرد. این بانوی موفق پس از تحمل یک دوره بیماری، در ۴ آبان ۱۳۸۷ دار فانی را وداع گفت.
همچنین از دیگر بخشهای این برنامه پخش دو گزارش تصویری با موضوعات «حضور مادران با کالسکه فرزندانشان در راهپیمایی ۱۳ آبان» و «پخت غذای مقلوبه در دانشگاه تهران که خوراکی مخصوص بلاد شامات از جمله فلسطین، اردن و سوریه است» خواهد بود.
«خط سوم» کاری از گروه خانواده شبکه دو سیما به تهیهکنندگی و کارگردانی سیدیزدان ملکآبادی و سردبیری و اجرای سحر دانشور است که جدیدترین قسمت آن، چهارشنبه ۱۷ آبان ساعت ۲۳ به صورت زنده روانه آنتن این شبکه خواهد شد.
انتهای پیام/