خبرنگاران بدون هماهنگی حتی به لبنان هم نروند
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، این روزها شرایط موجود در نوار غزه بسیار بحرانی است و چشم امید تک تک مردان و زنان فلسطینی به دستان خبرنگاران و عکاسانی است که در این کارزار حضور فعالی دارند و همه وقایع وحشتناک این روزها را در کل دنیا منتشر میکنند.
رژیم صهیونیستی در کمتر از یک ماهی که از آغاز این جنگ گذشته است بیش از ۴۰ نفر از اهالی رسانه را به شهادت رسانده و مراکز رسانهای مختلفی را تحت حملات موشکی خود قرار داده است، اقدامی که برخلاف معاهدات بینالمللی و قواعد جنگ است.
در این میان خبرنگاران و عکاسان ایرانی از همان روزهای ابتدایی آغاز نبرد تلاش کردند تا خودشان را به غزه برسانند و از نزدیک نسلکشی اسرائیلیها را پوشش دهند. این درخواستها باعث شد که تاکنون از طریق هوایی و دریایی تعدادی از اهالی رسانههای ایرانی خودشان را به مرزهای فلسطین اشغالی با کشورهای مختلف برسانند و وقایع مختلف رخ داده در آن مناطق را از زاویه نگاه خود روایت کنند.
به بهانه حضور خبرنگاران و عکاسان ایرانی با ایمان شمسایی مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفتوگو کردیم تا در جریان حضور ایرانیان برای پوشش خبری حوادث غزه قرار بگیریم.
شمسایی در ابتدای سخنانش با اشاره به این موضوع که تاکنون در چند گروه مختلف خبرنگار به این رویداد اعزام شده گفت: ما چند سری خبرنگاران را به مرز دو کشور عراق و اردن اعزام کردیم که در دو گروه پنج نفره بودند. یک گروه هفته پیش و یک گروه نیز در همین هفته اعزام شدند. مجموعا دو گروه پنج نفره بودند که با همکاری ما و اتحادیه تلویزیونهای کشورهای اسلامی به این مناطق رفتند.
وی با اشاره به حضور گروهی از اهالی رسانه در لبنان برای پوشش رویدادهای مربوط به حزبالله نیز گفت: ما یک اعزام نیرو هم به لبنان داشتیم که این گروه از افراد برای انجام گفتگوهای اختصاصی و دیدار با مدیران سیاسی و فرهنگی لبنان به آنجا رفتند. در این سفر یک تیم شانزده نفره متشکل از سه نفر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سه نفر از مدیران مسئول رسانهها، سه نفر از سردبیران رسانهها، پنج نفر از خبرنگاران برگزیده جشنواره ملی رسانهها (که در آنها از اعضای رسانههای استانی هم حضور داشند) یک خبرنگار مترجم و یک مستندساز بود. این افراد بیشتر برای تهیه گزارش و گفتگو به لبنان رفتند که با فرماندهان حزبالله و معاون اجرایی دبیرکل حزبالله، تعدادی از رهبران حماس و... مصاحبه کردند و از تشکلهای مردمی جبهه مقاومت و دو رسانه رسمی این کشور یعنی شبکههای المنار و المیادین بازدید کردند.
شمسایی درمورد اینکه خبرنگاران حاضر در لبنان از چه رسانههایی هستند، گفت: خبرنگارهایی از روزنامه ایران، روزنامه فرهیختگان، روزنامه قدس و خبرگزاری دانشجو افرادی هستند که در مرز حضور دارند. برای این دوستان حمایتهایی در نظر گرفته شده و کارت خبری بینالمللی نیز صادر کردیم که در آنجا بتوانند بدون بروز مشکلی کارشان را انجام دهند.
سفر بدون هماهنگی ممنوع!
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای وزارت ارشاد ضمن درخواست از اهالی رسانه برای عدم حضور بدون هماهنگی در مرزهای فلسطین گفت: اعزام خبرنگاران صرفاً با کارت خبرنگاری وزارت ارشاد نیست و در آنجا هماهنگیهایی لازم دارد و دوستان به واسطه یک کارت خبرنگاری داخلی نباید به خارج از کشور بروند. به عنوان مثال در لبنان وزارت اطلاع رسانی و وزارت فرهنگ دو ارگان جدا هستند و وزارت اعلانات لبنان باید ورود عکاسان و خبرنگاران را تایید کند و هماهنگیهایی هم با ارتش انجام دهد تا اهالی رسانه بتوانند به جنوب این کشور دسترسی داشته باشند.
وی افزود: البته برای حضور در بیروت ودیگر شهرهای کشور لبنان محدودیت خاصی نیست و همه میتوانند بدون نیاز به ویزا به آنجا سفر کنند، ولی برای مناطق جنگی باید حتما از کارت خبرنگاری بینالمللی استفاده کنند و با وزارتخانه و ارتش لبنان هماهنگ باشند. از طرف دیگر ما نیز باید هماهنگیهایی با وزارت خارجه انجام دهیم تا بتوانیم با تمام امکانات از این نیروها حمایت کنیم.
شمسایی در پایان سخنانش درخصوص اینکه آیا تا کنون حادثهای نیز برای اهالی رسانه ایرانی در طول این جنگ رخ داده یا خیر نیز عنوان کرد: به جز آقای مقصودی که در روزهای ابتدایی جنگ آسیب دیدند، خداراشکر دیگر برای هیچ یک از نیروهای ایرانی حادثهای رخ نداد. ایشان هم همان روزهای روز اول جنگ آسیب دیدند که به حمدالله به خیر گذشت و خداراشکر تا امروز دیگر گزارشی از حادثه برای اهالی رسانه ایرانی نداشتیم. مسئولیت آقای مقصودی و تیم همراهش هم برعهده ما نبوده، چون این گروه نیروی صداوسیما بودند، ما اطلاعی از نحوه حضور و اسکان آنها در آن مناطق نداریم. ما بر رسانههایی که ذیل قانون مطبوعات هستند، نظارت میکنیم و اطلاع چندانی از چگونگی حضور نیروهای سازمان صداوسیما در جنگ اخیر نداریم.
انتهای پیام/