دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آبان 1402 - 18:10
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه:

روانشناسی نوین را باید با آداب و رسوم کشور بومی کرد

روانشناسی نوین را باید با آداب و رسوم کشور بومی کرد
افشین غنی‌زاده تأکید کرد: باید تلاش کرد روانشناسی نوین را با آداب و رسوم و فرهنگ خود بومی کنیم.
کد خبر : 876532

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، افشین غنی‌زاده سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در همایش ملی تازه‌های روان شناختی کاربردی اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که امروز با آن مواجه هستیم این است که مدیران علاوه بر گزینش‌های لازم باید از نظر روان شناسی و اختلالات روانی باید روان کاوی شوند. روان شناسی در همه حوزه‌ها باید جایگاه ویژه داشته باشد. برخی موضوعاتی که در روان شناسی نوین مطرح می‌شود ممکن است در فرهنگ ما جواب ندهد و شاید دلیل آن سنت‌ها و آداب رسوم باشد. باید تلاش کرد روان شاسی نوین را با آداب و روسم و فرهنگ خود بومی کنیم.

وی با تاکید بر اهمیت برگزاری اینگونه همایش‌ها در کشور عنوان کرد: در عصر کنونی مشکلات مختلف به‌ویژه مشکلات روانی در جوامع پیشرفته افزایش یافته و باید راه‌های پیشگیری از این مشکلات حتی درمان معضلات ناشی از آنها از طریق دانشگاه‌ها به‌ویژه از طریق برگزاری اینگونه همایش‌ها شناسایی شود در علم روان شناسی بحث درمان موضوع مهمی است؛ اما بدون شک تأثیر این علم در پیشگیری بسیار جلوه گری می‌کند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه تأکید کرد: روان شناسی علمی است که می‌تواند به پر رنگ شدن اخلاق در جامعه و محیط کار کمک کند. جا دارد با برگزاری اینگونه همایش‌ها در تأثیر بیشتر این علم در این مسیر بکوشیم و بدانیم روان شناسی فقط علم خاص نیست؛ بلکه هر انسانی در هر جایگاهی قرار بگیرد باید با آن آشنا باشد. خروجی این همایش ملی در حد چند مقاله نباشد؛ بلکه از طریق آن در تحول روان شناختی جامعه بکوشیم و روح و روان سالم تری داشته باشیم.

لزوم توجه به علم روان شناسی در همه ابعاد جامعه

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه نیز بیان کرد: نیاز داریم که علم روان شناسی در همه ابعاد جامعه مورد توجه باشد. بسیاری از مشکلاتی که امروز وجود دارد از جمله بروز جنگ‌ها نتیجه موضوعات و مشکلات روان شناسی است که باید همه جوامع به آن بپردازند. این همایش دومین همایش ملی است که در کرمانشاه در سال جاری برگزار شده که اولین همایش جامعه مخاطره آمیز بود و دومین هم همین همایش روان شناختی کاربردی بوده که هدف آن بررسی مشکلات و معضلات اجتماعی است.

مرتض کهراریان عنوان کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در حوزه معاونت پژوهش و فناوری یک مرکز تازه‌های روانشناختی کاریردی وجود دارد که از همه علاقه‌مندان دعوت می‌کنم در این مرکز مشارکت داشته و با همبستگی بیشتر در راه تعالی آن بکوشیم و مسئله دوم وجود انجمن‌های علمی بوده که کار آن در گروه روان شناسی آغاز شده است.

اهمیت برگزاری همایش‌ها با بحث روان شناسی

معاون هماهنگی و برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه نیز با بیان اهمیت برگزاری همایش‌هایی با بحث روان شناسی عنوان کرد: روان شناسی نگاه ویژه است و وقتی در کنار یک روان شناس هستید باید احساس آرامش و امنیت و لذت بیشتری داشته باشید؛ زیرا شما را به ارتقای سلامت روانی سوق می‌دهد.

حسن امیری بیان کرد: در گذشته رشته‌ها را انتخاب می‌کردند؛ اما امروز دیگر اینچنین نیست و در دانشگاه آزاد اسلامی فرصتی پبش آمده که فرزندان با طیب خاطر رشته انتخاب کنند و در واحد کرمانشاه شاهدیم که علاقه‌مندی به رشته روان شناسی خیلی بیشتر از گذشته شده و جای خوشنودی که جوانان دغدغه جامعه مبنی بر وجود روان شناسان را احساس کرده‌اند.

وی ادامه داد: نخستین مقصود در زندگی این است که به یکدیگر محبت کرد و اگر نمی‌توانیم محبت کنیم حداقل همدیگر را آزار ندهیم به عبارتی خیرمان نمی‌رسد شر نرسانیم. انسان‌ها همه دارای استعداد هستیم به عنوان نمونه یکی مکانیکی، شخص دیگری پزشکی، دیگری سخنوری و ... البته باید این استعداد‌ها شکوفا شود تا اولین سود آن به خود فرد و جامعه برسد، شاید عواملی باشد که جلوی شکوفایی استعداد‌ها را بگیرند مانند عدم مسئولیت، شکر گزاری، انگیزه‌های منفی یا عدم یادگیری مستمر و ... وظیفه داریم برای مسئولیت پذیر شدن، تلاش برای شکر گزار بودن و فرار از انگیزه‌های منفی افراد بکوشیم و برگزاری همایش‌های مختلف نیز در یادگیری موثر است.

روانشناسی رفتار انسان‌ها را مورد مطالعه قرار می‌دهد

رئیس همایش ملی روان شناختی کاربردی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه نیز مطرح کرد: روانشناسی رفتار انسان‌ها را مورد مطالعه قرار می‌دهد و با مطالعه آن می‌شود راهکار ارائه کرد. اشخاصی که در این همایش شرکت کردند قطعاً دغدغه‌مدار هستند. هر کدام از ما با نگاه و نگرش مثبت به شهر، دیار و جامعه مطمئنا به نوبه خود تحول در جامعه ایجاد می‌کنیم.

مختار عافی نیز بیان کرد: روان شناسی علمی است که دو مسئولیت دارد یکی کمک به سلامت روان انسان‌ها و دیگری رشد و تحقق خویشتن و مشاهدات بالینی نشان می‌دهد که حال انسان‌های امروز اصلا خوب نیست و این مسئله دلایل متعددی دارد، یکی استرس‌های روز افزون در جامعه امروز که مغز نمی‌تواند پاسخگوی این استرس‌ها باشد، اگر به آن کمک نشود دچار خطا می‌شود؛البته دارو درمانی ممکن است در سرکوب انگیزه‌ها کمک کند؛ اما این راه حل نیست.

وی توضیح داد: مدیر سایت انجمن روان شناسی آمریکا در مقاله‌ای درباره غزه نوشته که روان شناسی چکاری می‌تواند بکند در موقعیت پریشانی و استرس بالا که سطح آسیب بسیار بالاست و بمباران وجود دارد. مگر می‌شود این همه هر روز با وضعیت غزه مواجه بود و از روان شناسی غافل شوید. غزه مرگ اخلاق اسلامی است.

رئیس همایش ملی روان شناختی کاربردی ادامه داد: انسان‌ها وقتی پا به عرصه وجود می‌گذارند در بدو تولد به‌دنبال رفع نیاز‌های اولیه و فیزیکی خود هستند در سطوح دیگر در پی منزلت اجتماعی هستند، اما از یک سطح به بالا بدنبال تحقق خویشتن هستند و اینجا جایی است که روان شناسان می‌توانند کمک کنند تا معنا‌ها در انسان رشد کند و خداوند نیز فرموده ما شما را خلق کردیم و یک رسالتی برای شما در نظر گرفتیم.

عارفی با ارائه گزارشی از دبیرخانه همایش گفت: ۲۴۷ مقاله به دبیرخانه همایش ملی روانشناختی کاربردی ارائه شد که ۳۲ مقاله به علت نامرتبط بودن حذف شد و هر مقاله را دو داور بررسی و داوری کردند و در نهایت ۷۲ مقاله پذیرفته شد که ۱۰ مقاله آن به صورت حضوری در همایش ارائه خواهد شد و تمامی ۸۷ مقاله در CD چاپ خواهد شد از همه شرکت کنندگان در همایش قدر دانی کرد.

دستاورد‌ها و پیشرفت‌های علم روان شناسی

سخنران و ویژه همایش نیز اظهار کرد: طبق آمار‌هایی که سازمان جهانی بهداشت ارائه کرده حدود ۲۵ درصد مردم در دنیا در یک نقطه از زندگی مبتلا به اختلالات روانی می‌شوند یعنی از هر چهار خانواده یک خانواده در مسیر تهدید این اختلالت است و هیچ خانواده‌ای مصون از مشکلات مربوط به روان نیست، خود کشی یکی از ۱۰علت اول مرگ و میر در دنیاست و ۹۸ درصد خودکشی‌هایی که منجر به فوت می‌شوند از اختلالتی مثل افسردگی یا مصرف مواد و اسکیزوفرنی رنج می‌برند.

حبیب‌الله خزایی اضافه کرد: علم روان شناسی و علم روان پزشکی با وجود اینکه توانمند در ارائه خدمات درمانی به بسیاری از افراد است، ولی فقط ۵۰ درصد افراد برای درمان مراجعه می‌کنند و خیلی از آن‌هایی هم که مراجعه می‌کنند، در ادامه ترک درمان می‌کنند و در کشور‌هایی که درآمد پایین تری دارند این آمار خیلی بیشتر است، بیش از ۵ درصد درآمد‌ها در کشور‌های پیشرفته نیز صرف روان پزشکی می‌شود، اما در کشور‌های توسعه نیافته این بودجه بسیار کمتر از یک درصد است.

وی به معرفی دستاورد‌ها و پیشرفت‌های علم روان شناسی و علم روان پزشکی در سال‌های اخیر پرداخت و درباره وحشیگری‌هایی که این روز‌ها در غزه صورت می‌گیرد گفت: حجمی از بمب‌هایی که امروز در غزه فرو افتاده به مراتب بیشتر از تمامی بمب‌هایی است که در جنگ جهانی دوم استفاده شده و این به روایت آمار‌های مستند موجود است و واقعا با این محدودیت‌ها و مشکلات چه انتظاری از روانشناسی و روانپزشکی وجود دارد.

خزایی بیان کرد: اغلب مردم در تمام دنیا بیشتر برای درمان علاقه‌مند استفاده از دارو هستند تا چند جلسه شرکت در روان درمانی و مشاوره و در نهایت هم ترک درمان می‌کنند

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب