دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جهان‌بین: توجه به تربیت هویتی از مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت است

جهان‌بین: توجه به تربیت هویتی از مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت است
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: توجه به تربیت هویتی از مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت است و تربیت اعتقادی و هویتی باید موجب ارتقای سطح هویت‌ شود.
کد خبر : 876334

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست صمیمانه فرزاد جهان‌بین، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با استادان «طرح همیار فرهنگ» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری برگزار شد.

جهان‌بین در این نشست با بیان رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فرهنگی گفت: برای نقش‌آفرینی بهتر و مؤثرتر در این حوزه باید استادان با دغدغه و احساس مسئولیت بیشتر تربیت را در درون تعلیم عرضه کنند.

وی تغییر نگاه به حوزه فرهنگی را یکی از مهم‌ترین راهبرد‌های جدید فرهنگی عنوان کرد و رویکرد تعلیم و تربیت جامع را، اثربخش‌ترین راهبرد در این رویکرد قلمداد کرد و خواستار ایجاد تحول در نظام تعلیم و تربیت شد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اگر تغییر این چرخه اتفاق نیفتد، افول دانشگاه‌ها امری دور از انتظار نیست و این روند فرسایشی اگر ادامه یابد به‌تدریج شاهد فروپاشی نظام آموزشی خواهیم بود.

جهان‌بین در خصوص تجویز نسخه‌های از قبل پیچیده شده فرهنگی به جامعه هدف هشدار داد و گفت: کاهش جمعیت دانشجو در سال‌های ۹۲ تا ۹۷ در دانشگاه آزاد اسلامی، خالی بودن ۶۰۰ هزار صندلی خالی در دانشگاه‌های دولتی، عدم انتخاب رشته ۵۰ درصدی از داوطلبان ورود به دانشگاه، نرخ بیکاری سه برابری تحصیل‌کردگان در مقایسه با تحصیل‌نکرده‌ها و جایگزینی آموزش غیررسمی به‌جای رسمی نشان می‌دهد که نتوانسته‌ایم از توانمندی‌های اجتماعی منتفع شویم و همچنین جامعه را منتفع و افکار عمومی جوانان را اقناع سازیم که این پدیده حاصل نسخه‌های از قبل پیچیده شده‌ای است که بدون توجه به آمایش به یک‌شکل تجویز شده است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نقش آمایش و کسب مهارت تلفیقی در حوزه تئوری و عملی را مهم دانست و تأکید کرد: توجه به آمایش و تلفیق تئوری و عملی از موضوعات مهم در تربیت تخصصی هستند که باید به آن‌ها به‌صورت کارشناسانه و تخصصی پرداخته شود تا نیاز‌های هر منطقه را با آمایش، نیازسنجی و نگاه تخصصی شناسایی، ارزیابی و هدف‌گذاری شود و سپس بر اساس نیاز‌های هر منطقه مسائل منطقه حل شود.

وی توجه به تربیت هویتی را از دیگر مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت برشمرد و افزود: امروز تربیت اعتقادی و هویتی باید موجب ارتقا سطح هویت شود.

جهان‌بین با اشاره به نقش و رسالت دانشگاه در تربیت و تعلیم نیرو‌های کارآمد، تنها راه موفقیت دانشگاه را جدی گرفتن نقش تربیتی و آموزشی استادان در کلاس‌های درس عنوان کرد و گفت: مسئولیت دانشگاه در قبال تعلیم و تربیت دانشجو امری مهم و حیاتی است و باید با برنامه‌ریزی، ایجاد امید و انگیزه، بهره‌گیری از روش‌های نوین علمی و تأثیرگذار در تربیت تخصصی افراد، هوشمندانه عمل کرده تا بتوانیم جوان را برای حضور مؤثر و تحول‌آفرین در جامعه آماده سازیم.

وی با مهم ارزیابی کردن نقش همیار فرهنگ به عنوان حلقه اتصال دانشجو و دانشگاه، به تغییر گفتمان فرهنگی در دانشگاه اشاره و تصریح کرد: در کنار این تغییر گفتمان و هم‌افزایی استادان، اصلاح آیین‌نامه ارتقا و ترفیع اساتید نیز از دیگر مباحثی است که به آن پرداخته می‌شود و تغییر مدرس‌ممتحن به استاد هدایتگرارزش‌آفرین بسیار مهم است.

در این نشست علیرضا لادن‌مقدم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره)، مهران صلواتی مدیرکل دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، امیرعباس لشکری مدیرکل تربیت‌بدنی و ورزش دانشگاه آزاد اسلامی، سید حمید مهدیون مدیرکل تشکل‌های اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در واحد یادگار امام (ره)، معاونان و رؤسای واحد یادگار امام (ره) در سالن خوارزمی واحد یادگار امام (ره) برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته