دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد؛

توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی ایران و ازبکستان

توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی ایران و ازبکستان
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به جایگاه علمی و فرهنگی این شورا گفت: دانشمندان دو کشور ایران و ازبکستان می‌توانند در راهبردهای تعامل علم و فرهنگ با هم همکاری کنند.
کد خبر : 875633

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در مراسم  افتتاحیه سخنرانی همایش ابن‌سینا که در شهر بخارای ازبکستان برگزار شد، ضمن تشکر از برگزار کنندگان این نشست علمی؛ اظهار کرد: عالم و فیلسوف باید متخلق به فضیلت، باشد و علوم بوعلی سینا به یکدیگر وابسته و شامل علوم طبیعی، علوم مادی و معنوی بود.

وی اضافه کرد: حساب، ریاضیات و هندسه بوعلی با فلسفه مرتبط بودند و برای فهم طب ابن سینا، باید طبیعیات، ریاضیات و فلسفه ابن‌سینا را خوب بدانیم.

خسروپناه با بیان اینکه کتاب قانون بوعلی سینا، مشتمل بر ۵ کتاب است، گفت: این کتابها شامل کلیات، ادویه مفرده (هر دارو چه خاصیتی دارد)، امراض اعضا (قلب کلیه و سایر اعضای بدن)، امراض عمومی (بدن را توضیح می‌دهد)، ادویه مرکبه (ترکیب داروها، قرابادین) است، کتاب اول پیوند وثیقی با فلسفه دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ایران مفتخر است که از گذشته رابطه برادرانه‌ای با ازبکستان دارد و آمادگی برای توسعه دیپلماسی علمی میان دو کشور وجود دارد و باید در زمینه‌های مختلف علم و فناوری و فرهنگ، تعامل بیشتری داشته باشیم.

خسروپناه گفت: در جمهوری اسلامی ایران «شورای عالی انقلاب فرهنگی»،  راهبردهای علم و فرهنگ را تعیین می‌کند، دانشمندان دو کشور می‌توانند در راهبردهای علم و فرهنگ با هم همکاری کنند، آماده میزبانی از عالمان و دانشمندان ازبکستانی در تهران و همدان هستیم.

همچنین حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه ضمن بازدید از دانشگاه ملی بخارا، در جمع اساتید این دانشگاه درباره عبدالرحمن جامی، عرفان نظری و عملی و ادبی، سخنرانی کرد.

رواج دیپلماسی علمی در میان دانشمندان مسلمان

خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه همایش ابن سینا در بخارای ازبکستان، ضمن بازدید از دانشگاه ملی ازبکستان در شهر بخارا در جمع خبرنگاران با تشکر از مهمان نوازی مردم و دولت این کشور اظهار کرد: آسیای مرکزی در ایجاد تمدن اسلامی نقش مهمی داشت و یکی از بزرگان تمدن‌ساز بوعلی سینا بود.

وی با بیان اینکه قانون ابن سینا ۷ قرن در اروپا تدریس شد، ادامه داد: باید آثار ابن سینا را درست بفهمیم و به جهان معرفی کنیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه برای ادامه راه ابن سینا باید تمدن سازی را در پیش بگیریم، گفت: اگر ادعای مسلمانی داریم باید در توسعه علمی نقشی داشته باشیم وگرنه مسلمان واقعی نیستیم.

خسروپناه با تاکید بر اشارات قرآن کریم در زمینه حکمت و علم اضافه کرد: باید مانند بوعلی سینا با دانشمندان شهر‌های مختلف در تعامل باشیم؛ اگر مسلمانان بخواهند در تولید علم نقش داشته باشند، باید دیپلماسی علمی را رواج دهند.

وی بیان کرد: در اجرا دیپلماسی علمی اندیشمندان ازبکستان می‌توانند با اندیشمندان ایرانی در تعامل باشند و رفت و آمد‌های علمی را گسترش دهند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان از اندیشمندان ازبکستانی دعوت کرد که به ایران سفر کنند و در جریان دستاورد‌های علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران قرار گیرند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب