جنگ غزه به پاشنه آشیل دولت بایدن تبدیل میشود
گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا- حنیف غفاری: نظرسنجی وال استریت ژورنال/ایپسوس از آمریکاییها نشان میدهد که افکار عمومی این کشور در قبال جنگ غزه ملاحظاتی دارند که چندان با روایت عملیاتی و راهبردی کاخ سفید در قبال این منازعه همخوانی ندارد!
نیمی از آمریکاییها از موضع عمومی غیر مداخلهگرایانه یا بیطرف حمایت میکنند و اکثریت واضح مخالف حضور نیروهای رزمی ایالات متحده در سناریوهای جنگی فعال هستند. نکته قابل تامل اینکه اکثر آمریکایی تاکید دارند واشینگتن نباید در مناقشهای که در منطقه غرب آسیا میان رژیم صهیونیستی و فلسطین وجودارد، طرف هیچ یک از این دو را بگیرد.
نکته قابل تأمل دیگر در این نظرسنجی، حمایت ۵۳ درصدی آمریکاییها از نقش آفرینی واشینگتن در سوق دادن طرفین منازعه اخیر (حماس و رژیم صهیونیستی) به سوی مذاکره و آتش بس است. انتشار این نظرسنجی بسیار معنادار است!
فارغ از ابعاد فرامتنی و میدانی نظرسنجی صورت گرفته در آمریکا، اکنون بیش از پیش مشخص شده که مشی دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در قبال رژیم نامشروع صهیونیستی و منازعه اخیر در غزه تا چه اندازهای با خواسته افکار عمومی آمریکا در این خصوص تعارض و تناقض دارد.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از زمان وقوع منازعه اخیر نه تنها در کسوت اصلیترین حامی رژیم اشغالگر قدس ظاهر شده، بلکه طبق شواهد و مستندات موجود، هدایت پشت پرده عملیات نسل کشی در غزه را بر عهده گرفته است. به عبارت بهتر، نقش آفرینی آمریکا در جنگ اخیر غزه فراتر از یک حامی صهیونیسم بوده و خود در کسوت طراح استراتژیها و تاکتیکهای جنگ وارد عمل شده است.
سوق دادن نیروهای آمریکایی به مدیترانه، دریای سرخ و غرب آسیا جملگی بیانگر بی توجهی مطلق دولت بایدن و کاخ سفید نسبت به خواسته اصلی افکار عمومی کشورشان است. در چنین شرایطی جنگ غزه نه تنها به پاشنه آشیل کابینه رژیم اشغالگر قدس، بلکه به پاشنه آشیل بایدن و حاکمیت آمریکا تبدیل خواهد شد.
نظرسنجی اخیر یک پیام مشخص دارد: اینکه روایتگری و استدلال تیم سیاست خارجی آمریکا در قبال ماهیت و شکل عملیات توفان الاقصی و متعاقبا جنگ غزه مورد پذیرش افکار عمومی این کشور قرار نگرفته است. بدون شک با فرسایشی شدن نبرد و افزایش هزینههای اجتناب ناپذیر اشغالگران و متجاوزین آمریکایی در این معادله، چنین مخالفتهایی بیشتر از سوی افکار عمومی آمریکا نمود پیدا خواهد کرد.
طی روزهای اخیر بسیاری از استراتژیستهای حزب دموکرات نسبت به بازی نامتوازن و بدون دوراندیشی دولت آمریکا در قبال جنگ غزه هشدار داده اند. آنها معتقدند که واشینگتن نه تنها قدرت مدیریت بحران اخیر را از دست داده، بلکه به صورت ناخواسته درحال خلق بحرانهای تازهتر و به مراتب سهمگین تری در حوزه سیاست منطقهای و بین المللی است. ضمنا نباید فراموش کرد که با توجه به دید منفی اکثر شهروندان آمریکایی نسبت به نتانیاهو و تاکید اکثر آنها در نظرسنجیها مبنی بر نقش نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس در ایجاد مناقشه اخیر، هر گونه حمایت مطلق واشینگتن از تل آویو در روند منازعه کنونی قطعا به ضرر کاخ سفید، پنتاگون، سنتکام و وزارت خارجه آمریکا تمام خواهد شد.
انتهای پیام/