دانشجویان چینی در ایران بورسیه تحصیلی میشوند
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، هیئت استادان، دانشجویان و پژوهشگران ایرانشناسی کشور چین به سرپرستی دکتر یو گویلی، مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشکده زبانهای خارجی دانشگاه پکن و تعدادی از دانشجویان زبان چینی دانشگاه علامهطباطبائی با دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه، دیدار و ظرفیتهای همکاریهای مشترک را بررسی کردند.
در ابتدای این نشست معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی ضمن خوشامدگویی و ابراز خرسندی از حضور هیئت علمی چینی در دانشگاه علامهطباطبائی، گفت: روابط بین ایران و چین در سالهای اخیر رو به توسعه است و ما ارتباط و قراردادهای بزرگی با کشور چین داریم که بخشی از آنها در حوزه علمی است.
وی با بیان ظرفیتهای دانشگاه علامهطباطبائی به عنوان دانشگاه تخصصی علوم انسانی، افزود: این دانشگاه نزدیک به ۷۰ سال قدمت دارد و در حال حاضر حدود ۱۴ هزار دانشجو، ۵۵۰ عضو هیئت، ۱۱ دانشکده و ۱۰ پژوهشکده و مرکز پژوهشی دارد. دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی یکی از این ۱۱ دانشکده است که زبان چینی در آن آموزش داده میشود.
رئیس دانشگاه علامهطباطبائی بیان کرد: این دانشگاه در دو سال اخیر ارتباط نزدیکی با سفارت چین در ایران داشته است و در راستای همین ارتباط، سفیر چین ۲ بار در دانشگاه ما حضور پیدا کردند. امیدوارم با تلاشهای شما و دانشجویان ما، امکان فهم فرهنگهای متقابل ایران و چین که جزء فرهنگهای باستانی و دیرینه هستند بیشتر فراهم شود.
وی با اشاره به راهاندازی کتابخانه چین شناسی در دانشگاه علامهطباطبائی با همکاری سفارت چین، تاکید کرد: ما آمادگی داریم با هدف توسعه و گسترش همکاریهای دو جانبه و شناخت بدون واسطه چین در این دانشگاه، آثار علمی و کتابهای متناسب با انتقال فرهنگ چین را در معرض استفاده علاقهمندان قرار دهیم.
معتمدی با بیان اینکه فرهنگ و ادبیات فارسی، یک فرهنگ غنی و دیرینه است، افزود: حافظ، سعدی، عطار و مولانا، شخصیتهای بزرگی هستند که به ادبیات ما غنا بخشیدهاند و شما آنها را میشناسید. همچنین یکی از مفاخر ما علامهطباطبائی، مفسر، عارف و فیلسوف بزرگ قرن حاضر است که این دانشگاه نیز با نام ایشان نامگذاری شده است.
وی با ابراز علاقهمندی به گسترش ارتباط و ایجاد شرایط برای تحصیل دانشجویان چینی در دانشگاه علامهطباطبائی، گفت: آمادگی داریم به دانشجویان چینی برای تحصیل در دورههای کارشناسی ارشد و دکتر، بورس یک ترم و بورس کامل دهیم.
در ادامه این نشست داود حسینپور، معاون پژوهشی، عباسعلی وفایی، معون توسعه و مدیریت منابع، موسی عبدالهی، مدیر همکاریهای علمی بینالمللی و دکتر احسان اکرادی، رئیس گروه گسترش همکاریهای علمی بینالمللی نیز حضور داشتند و بر لزوم همکاری بیشتر و برپایی همایشها و فعالیتهایی بینالمللی مشترک تاکید کردند.
همچنین آزاده میرزائی، معاون مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان (آزفا)، با بیان ظرفیتها و دورههای آموزشی و پژوهشی این مرکز، ادامه داد: دورههای آموزشی زبان فارسی و تربیت مدرس مرکز آزفا به صورت کوتاهمدت و بلندمدت برگزار میشود.
وی گفت: فعالیتهای فارسیآموزی مرکز آزفا دانشگاه علامهطباطبائی بِرند و مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. با توجه به این موضوع مرکز آزفا آمادگی دارد، برای آموزش و توسعه زبان فارسی، با دانشگاه مطالعات بینالمللی پکن همکاریهای نزدیک داشته باشد.
در بخشی از این نشست دانشجویان چینی زبان فارسی و دانشجویان ایرانی زبان چینی، با خواندن شعرهایی به زبان فارسی و چینی، بر لزوم همدلی و اهمیت مفاهیم ارزشی در زبان فارسی و فرهنگ ایرانی و چینی تاکید کردند.
انتهای پیام/