توصیههای طلایی یک مشاور تحصیلی به والدین دانش آموزان کلاس اولی
اگر برای شما هم زمان به سرعت گذشته و این روزها فرزند دلبندتان هفت ساله شده است، باید در خود و فرزندتان آمادگی هایی ایجاد کنید تا احتمال موفقیت او را در زندگی آینده اش افزایش دهید.
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از خراسان، «ندا آگاه» کارشناس ارشد مشاوره تحصیلی توصیه هایی طلایی را به والدین ارائه می دهد تا یک شروع رویایی را برای فرزندشان رقم بزنند.
وابستگی تان را منطقی کنید
یکی از رایج ترین مشکلات دانش آموز سال اول ابتدایی ترس از مدرسه است. ترس یک حالت هیجانی است نسبت به یک خطر یا یک محرک مضر که شخص از آن آگاه است. ترس غیر منطقی از مدرسه به معنای امتناع از مدرسه رفتن است و به دلایلی همچون اضطراب جدایی از والدین، خانه یا خانواده که دانش آموز به آن دلبسته و وابسته بوده است، اتفاق می افتد. سعی کنید قبل از شروع مدرسه به تدریج وابستگی کودک را به خودتان به حداقل برسانید. به طور مثال اگر بین بچه و مادر ارتباط تنگاتنگی وجود دارد، باید ساعت هایی از روز مراقب معتمدی غیر از مادر نگهداری از او را به عهده بگیرد یا در همین تابستان او را به کلاس هایی فرستاد تا ارتباط با دیگر کودکان را تجربه کند.
مدرسه را خطرناک جلوه ندهید
برای رفع اضطراب مدرسه رفتن، باید مدرسه را برای فرزندتان به زیبایی توصیف کنید. به او بگویید که تو می توانی دوستان و همبازی های جدیدی در مدرسه پیدا کنی و اوقات خوبی کنار آن ها داشته باشی. از سوی دیگر هرگز به او نگویید مراقب خودت باش یا از دست دوستانت خوراکی نگیر. این جمله ها محیط مدرسه را خطرناک جلوه می دهد و احساس ناامنی در دانش آموز ایجاد خواهد کرد.
تفاوت های مدرسه و خانه را برایش تشریح کنید
اگر احساس می کنید که فرزند شما از رفتن به مدرسه بیم دارد، در این باره با او صحبت کنید و به او اطمینان دهید که جای هیچ نگرانی نیست. بازگو کردن خاطرات گذشته خودتان از مدرسه، او را سرگرم و دلگرم خواهد کرد. این بیم کاذب، نتیجه جدا شدن کودک از محیط خانه و ورود او به محیطی که هیچ گونه آگاهی درباره آن ندارد و همچنین پیوستن به جمع دیگر دانش آموزان است. بنابراین اگر تفاوت های مدرسه و خانواده برای کودک تشریح و برتری های محیط دوم برایش بازگو شود، به مرور از بیم کاذب او کاسته می شود.
دقتش را به نظم زیاد کنید
در این ماه های باقی مانده تا شروع سال تحصیلی، حتما به فرزندتان آموزش دهید به تنهایی وسایل شخصی اش را جمع کند و از شما انتظار انجام آن را نداشته باشد.
درس خواندن را بی اهمیت جلوه ندهید
از کم جلوه دادن اهمیت تحصیل و کسب دانش حتی در قالب طنز و شوخی باید جدا خودداری کنید چرا که تکرار این رویه کم کم موجب دلسردی و عدم اطمینان دانش آموز به آینده تحصیلی اش خواهد شد. از دانش آموزتان توقع نداشته باشید که در این زمینه، متوجه شوخی های شما شود!
استقلال داشتن را به او آموزش دهید
نداشتن استقلال در کودکان موجب استرس آن ها می شود و برای آن ها در مدرسه مشکلات جدی ایجاد خواهد کرد. برای جلوگیری از این موضوع به آن ها کمک کنید تا قبل از مدرسه رفتن یاد بگیرند که به تنهایی لباس ها و کفش هایش را بپوشند و در بیاورند. همواره سعی کنید در برخورد با مشکلات، فرزندان را راهنما باشید نه این که خود، مشکل را به دوش بکشید و برایشان حل کنید. همواره سعی کنید به فرزندتان کمک کنید که از آزادی و استقلالی که به دست می آورد، درست استفاده کند و به او یاد بدهید که در مقابل این آزادی و اختیار فردی، مسئول باشد و مسئولیت کارها و انتخاب هایی را که می کند چه خوب چه بد، بر عهده بگیرد تا با این کار اعتماد به نفس او افزایش یابد.
اعتماد به نفس او را زیاد کنید
اگر فرزندتان از بابت پیدا کردن دوست در مدرسه نگران است، به او بگویید بچه های دیگر هم مانند او نگران این موضوع هستند و او می تواند با تعارف کردن یک خوراکی، با دیگران حرف بزند و ارتباط برقرار کند. اگر هم فردی او را در مدرسه آزار داد، خود را فردی با اعتماد به نفس نشان دهد و صاف بایستد و مستقیم در چشم دیگران نگاه کند. البته به او یادآور شوید که خودتان و کادر مدرسه در برابر هر گونه تهدیدی در کنارش هستید.
او را عاشق کتاب کنید
این روزها بیش از پیش او را با کتاب آشنا کنید. کتاب هایی که تصویرهای زیبایی دارد، حس خوبی به کتاب در کودک ایجاد می کند. این نکته بسیار مهم است که کودک از دیدن کتاب لذت ببرد و تا قبل از شروع سال تحصیلی، بهترین فرصت است تا والدین به این امر مهم دست یابند.
انتهای پیام/
پاسخ
پاسخ
پاسخ
پاسخ
پاسخ
پاسخ
پاسخ
پاسخ
پاسخ
پاسخ
پاسخ
پاسخ
پاسخ
پاسخ
پاسخ
پاسخ