نکاتی که والدین کلاس اولیها باید بدانند
به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، هنگامیکه مدارس باز میشود بسیاری از والدین نگران فرزندان کلاس اولی خود هستند زیرا او ۶ سال در کنار مادر و خانواده بوده و با ورود به مدرسه باید از خانواده جدا شده و وارد محیط دیگری شود و با افراد جدیدی ارتباط برقرار کند.
کودکان برای رهایی از استرس ورود به مدرسه به کمک والدین نیاز خواهند داشت از اینرو برای رفع استرس ضروری است والدین برخی رفتارها را انجام دهند.
کودک خود را نترسانید
بسیاری از والدین قبل از رفتن کودک به مدرسه با گفتن جملاتی مانند بگذار مدرسه بروی، آنجا درستت میکنند، یا کی مدرسه شروع میشود تو بروی و چندساعتی نباشی ... ذهنیت بدی از مدرسه و معلم در کودک ایجاد میکنند و ناخواسته او را از معلم و محیط مدرسه دور میکنند.
کودک را برای رفتن به مدرسه تشویق کنید
والدین کلاس اولی ها باید با صحبت های خود کودک را مشتاق مدرسه کنند. خاطرات خوب دوران مدرسه را برای او تعریف کنند. از صمیمی و مهربانی معلم و کادر مدرسه برایش توضیح دهند. خواندن کتاب داستانهایی در این زمینه میتواند تاحدودی کودک را با محیط مدرسه آشنا کند.
بیشتر بخوانید:
از چه سنی الفبا را به کودکان آموزش دهیم؟
کودکان از چه سنی میتوانند بستنی بخورند؟
کودکان از چه سنی مجاز به تماشای برنامههای تلویزیونی هستند؟
کودک را در روزهای اول مدرسه همراهی کنید
جدایی از والدین و گذراندن چندین ساعت در محیط ناآشنای مدرسه و معلم و دانش آموزان برای کودک دلهرهآور است. هرگز کودک را به زور نباید از خانواده دور کرد زیرا دهنیت بدی در ذهن کودک نقش میگیرد ممکن است ماه ها طول بکشد تا این مشکل در ذهن کودک برطرف شود.
آشنایی با اصول اولیه ورود به مدرسه
والدین برای اینکه کودک هنگام ورود به مدرسه چالش کمتری داشته باشد والدین باید پیش از رفتن به مدرسه برای او لوازم تحریر تهیه کنند و ابتداییترین کارها را به او آموزش دهند. مثلا ممنوع کردن نوشتن در حالت دراز کش و روی شکم و نشستن پشت میز برای انجام تکالیف.
آموزش مقررات مدرسه به کودک
قبل از ورود به مدرسه به کودک پیروی از معلم و مقررات مدرسه را به او آموزش دهید. مثلا اینکه باید در ساعت معینی در مدرسه حاضر باشند و هنگام نشستن پشت میز و نیکت منظم باشند.
به تغذیه کودک رسیدگی کنید
گرسنگی در کودکان آنها را بدخلق و عصبی میکند وعده غذایی صبحانه در یادگیری کودک بسیار اهمیت دارد و موجب ایجاد تمرکز بیشتر میشود.
آموزش دوستیابی به کودک
به کودک آموزش دهید برای خود دوست پیدا کند و ارتباط بگیرد. برای انتخاب دوست خوب یک سری معیارها و ملاکها را به او آموزش دهید تا در انتخاب دوست خیالتان آسوده باشد.
آموزش نظم به کودک
به کودک یاد دهید که وسایل خود را تمیز و مرتب نگه دارد و هرگز کودک خود را با لباس هایی نامرتب به مدرسه نفرستید. شستن مرتب دستها، کوتاه کردن مو و ناخن از مهمترین آموزش های اولیه کودکان است.
در جلسات مدارس شرکت کنید
والدین موظف هستند در جلسات اولیا و مربیان شرکت کنند زیرا علاوهبر اینکه با روشهای آموزش آشنا میشوند میتوانند از وضعیت تحصیلی و رفتاری کودک نیز مطلع شوند.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/