دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانستنی‌های خانواده؛

چرا برخی کودکان والدین خود را می‌زنند؟

برخی کودکان برای رسیدن به خواسته‌هایشان والدین خود را می‌زنند که این رفتار به دلایلی مختلفی از جانب کودک بروز پیدا می‌کند.
کد خبر : 605107
کودک



به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، برخی کودکان برای رسیدن به خواسته‌هایشان و با والدین خود پرخاشگری می کنند و کتک می‌زنند.


والدین باید بدانند که پرخاشگری فیزیکی در میان کودکان نوپا طبیعی است. از آن جا که کودک خردسال است قادر به کنترل عصبانیت خود نیست حتی اگر بداند که کار اشتباهی انجام می‌دهد بازهم به زدن ادامه خواهد داد.


عواملی که موجب می‌شود کودکان والدین خود را بزنند


اضطراب


در واقع زمانی کودکان دست بزن پیدا می‌کنند که مضطرب باشند در این حالت شروع به لگدزدن یا گاز گرفتن می‌کنندزیرا توانایی کنترل خشم خود را ندارند و بنابراین وقتی احساس ناامیدی می کنند به خشونت متوسل می‌شوند.


ناامیدی و عصبانیت


کودکان به دلیل این‌که کنترل کامل به محیط پیرامون ندارند هنگامی که والدین با کاری که کودک انجام می‌دهد مخالفت می‌کنند عصبانی و ناامید می‌شوند و از دستان خود برای زدن والدین استفاده می‌کنند.


ناتوانی در برقراری ارتباط


کودکان نوپا مهارت کلامی ندارند و نمی‌توانند برای اعتراض ارتباط برقرار کنند در نتیجه از روش های دیگری برای ابراز ناراحتی خود استفاده می‌کنند از جمله این که والدین خود را می‌زنند یا شدیدا گریه می‌کنند.


نیاز به توجه


کودکان خواهان توجه والدین هستند و معمولا سعی می‌کنند آن را به روشی مثبت به دست آورند اما با این حال، اگر به آنها توجه کمی شود والدین یا هر شخصی که مسبب آن است را می‌زنند.


وقتی کودک والدین را می‌زند چه باید کرد؟


از یک طرف محافظت از کودک به طور غریزی وظیفه والدین است و این والدین هستند که باید عصبانیت، ناامیدی و خشم کودک را کنترل کنند.


حفظ آرامش


در اولین قدم بعد از اینکه کودک شما را کتک زد، آرامش خود را حفظ کنید تا بتوانید با کودک به درستی برخورد کنید.


محیط را ترک کنید


اولین راهکار مقابله با این رفتار کودک ترک کردن محیط با جدیت و بدون پرخاش توسط والدین است. بعد از ترک محیط به آرامی بگویید تا وقتی این رفتار را داشته باشد به او توجه نخواهید کرد.


آموزش کنترل خشم به کودک


به کودک خود آموزش دهید هنگامی‌که ناراحت و یا عصبی است چگونه خشمش را کنترل کند.


سرگرمی‌های کودک را کنترل کنید




بیشتر بخوانید:


چگونه با افرادی که با کودکان بدرفتاری می‌کنند برخورد کنیم؟


شیطنت کودکان را جدی بگیرید!


چگونه کودکان دوقلو را تربیت کنیم؟




کودکان رفتار خشونت آمیز را از بازی ها و رفتار دیگران تقلید می کنند، پس محتوای فیلم، بازی، داستان و ... را مورد توجه قرار دهید. نباید در قصه ها و نمایش های شما و اطرافیان از خشم و کتک کاری استفاده شود.


مرز بین خودتان و کودک را مشخص کنید


در مورد رفتارهای بد به او هشدار دهید و بگویید و در برابر گفته خود استقامت داشته باشید.


نتیجه خشونت را به کودک توضیح دهید


به کودک بگویید اگر به شما ضربه بزند یا چیزی را به دیگری پرت کند، از لحاظ فیزیکی و جسمی به آن ها آسیب وارد می‌شود.


زیاد امرونهی نکنید


سختگیری و امر و نهی کردن زیاد کودک را عصبی و خشمگین می کند سعی کنید تا جایی که کودک به خود و دیگران آسیبی نمی رساند بازی کند.


حسادت کودک را تحریک نکنید


حسادت کودک را تحریک نکنید و رفتارهایی انجام ندهید که کودک بیشتر عصبانی شود، مثلا بعد از اینکه کودکتان شما را زد، هرگز به کودک دیگری توجه نکرده و حسادت او را از این طریق تحریک نکنید.


قرار گرفتن کودک در معرض پرخاشگری را محدود کنید


شما باید فرزندان خود را در کمترین حد ممکن در معرض خشونت و پرخاشگری قرار دهید و در مقابل او با دیگران دعوا نکنید.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب