دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 آبان 1402 - 10:51

کاظم جلالی: نشست ۳+۳ تقویت ثبات، صلح و امنیت منطقه‌ای را در دستور کار دارد

کاظم جلالی: نشست ۳+۳ تقویت ثبات، صلح و امنیت منطقه‌ای را در دستور کار دارد
سفیر ایران در مسکو گفت: برگزاری نشست وزیران خارجه در فرمت ۳+۳ درباره قفقاز به میزبانی تهران در چارچوب سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، تقویت ثبات، صلح و امنیت منطقه‌ای را در دستور کار دارد.
کد خبر : 874744

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، امروز (دوشنبه) اول آبان ماه تهران شاهد برگزاری نشست وزرای خارجه فرمت ۳+۳ به میزبانی حسین امیرعبداللهیان و با حضور وزرای خارجه روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان است.

این نخستین نشست وزرای خارجه در این فرمت است که برگزار می‌شود و حل و فصل مسائل منطقه‌ای از جمله مباحث مربوط به قفقاز جنوبی را در دستورکار دارد.

پیش از این نشست فرمت ۳+۳ در سطح معاونان وزرای خارجه ایران و چهار کشور در مسکو برگزار شد و «علیرضا حقیقیان» دستیار وزیر و مدیرکل اوراسیای وزارت خارجه در آن نشست شرکت کرد. گرجستان در آن نشست شرکت نکرد و در نشست تهران هم وزیر خارجه این کشور (به دلیل برخی اختلاف‌ها میان گرجستان با روسیه) شرکت نمی‌کند. 

«آرارات میرزویان» وزیر خارجه ارمنستان روز گذشته به همین منظور وارد تهران شد و قرار است وزرای خارجه ترکیه، جمهوری آذربایجان و روسیه نیز امروز برای شرکت در این نشست به تهران بیایند.

در همین خصوص کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو امروز (دوشنبه) اول آبان ماه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: برگزاری نشست وزیران خارجه در فرمت ۳+۳ درباره قفقاز به میزبانی تهران در چارچوب سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، تقویت ثبات، صلح و امنیت منطقه‌ای را در دستورکار دارد.

وی افزود: مسائل پیرامونی با همکاری و تعامل کشور‌های منطقه و عدم دخالت بازیگران بیرونی، قابل مذاکره و حل و فصل است.

جمهوری اسلامی ایران پیش از این آمادگی خود را برای برگزاری نشست وزرای خارجه فرمت ۳+۳ (ایران، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و گرجستان) اعلام کرده بود. 

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه پس از تصدی وزارت خارجه و در سفری که به مسکو داشت در گفتگو با یک رسانه روسی درباره فرمت ۳+۳ گفته بود: فرمت‌های متعددی برای حل مناقشات مطرح شده، یکی از این فرمت‌ها ۳+۳ است که از زمان اوج‌گیری بحران در قره‌باغ مطرح شد. ما فکر می‌کنیم از مسیر گفتگو می‌شود سوءتفاهمات را برطرف کرد و تمامیت ارضی کشور‌ها در گفتگو‌ها می‌تواند مورد تأکید قرار بگیرد، نتیجه آن را هم می‌توانیم روی زمین پیاده کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته