اهمیت راهاندازی «ارتش دفاع از دموکراسی و عدالت» توسط کشورهای اسلامی
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جهان در روزهای اخیر شاهد تنشهای نظامی جدی بین رژیم اشغالگر قدس از یک سو و مبارزان فلسطینی از سوی دیگر است که در نبردی نابرابر با یکدیگر دست و پنجه نرم کرده و در این میان شهروندان بیگناه غزه و کودکان و غیرنظامیان قربانیان اصلی محسوب میشوند.
در شرایطی که نگاه جهانیان به جنبههای نظامی و سیاسی این رویداد است باید به این موضوع از دید فرهنگ نیز نگریست. به همین دلیل با «علی محمد حلمی» رایزن پیشین فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بریتانیا و یونان و رئیس پیشین مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها به گفتوگو نشستیم تا این موضوع را از زاویهای متفاوت مورد بررسی قرار دهیم.
علی محمد حلمی دبیر کمیته سیاسی کانون اسلامی فارغالتحصیلان شبه قاره هند نیز بوده و به طور خاص در زمینه گفتوگوی ادیان و فرهنگها مطالعات گستردهای انجام داده است. متن کامل این گفتوگو به شرح زیر تقدیم میشود:
به نظر شما تحولات سیاسی منطقه و جهان به چه سمت و سویی میرود؟
تمام دولتها و مردم مسلمان منطقه در سالهای اخیر شاهد تجاوزات پی در پی رژیم اشغالگر صهیونیستی به غزه و مسلمانان مظلوم فلسطین و جنایتهای آنها در دیگر کشورهای مسلمان بوده و هستند.
پروژه تخریب و ناامن کردن کشورهای اسلامی سالها است چه ازطریق تشکیل و حمایت از گروههای مزدور تروریستی امثال داعش، النصره و سازمان منافقین و چه اعزام نیروی های نظامی آمریکا و ناتو در عراق و افغانستان و سوریه شروع شده و همچنین ارسال تسلیحات نظامی و کمکهای مالی به رژیم نژادپرست صهیونیستی همه و همه در جهت تخریب زیر ساختهای اقتصادی کشورهای اسلامی و ناامن کردن آنها و توسعه سلطه ظالمانه بیشتر بر کشورهای اسلامی است؛ البته به رغم شکست آنها و مقاومت قابل ستایش ملتهای مسلمان منطقه، این توطئهها پروژههای آمریکایی، صهیونیستی و غربی خسارات جانی و مالی فراوانی بر کشورهای اسلامی لبنان، ایران، عراق، سوریه، یمن، عربستان، افغانستان و مصر وارد کرده است.
چه اقداماتی میتوان برای مقابله با چنین سیاستهایی که از سوی غرب دنبال میشود، اتخاذ کرد؟
بنده پیش از این هم در زمینه اتحاد بیشتر جامعه مسلمانان نکاتی را مطرح کرده بودم و معتقدم در دنیای امروز که زورمداران و صاحبان قدرت نظامی و اقتصادی حق خود میدانند که شرایط ظالمانه و خواستههای نامشروع و غیر قانونی را بر دیگر کشورهای ضعیف به ویژه کشورهای مسلمان تحمیل کنند و با بی شرمی و رذالت، خشونت و وحشیگری را به انتها برسانند، ضرورت تشکیل «ارتش دفاع از دموکراسی و عدالت» توسط کشورهای اسلامی بیش از پیش وجود دارد.
جا داشت این موضوع در نشست اخیر سازمان همکاریهای اسلامی در جده مطرح شده و کشورهای اسلامی اختلافات جزئی خود را کنار گذاشته و به صورت متحد دوشادوش هم قرار گیرند.
هدف نهایی از تاسیس ارتش دفاع از دموکراسی و عدالت توسط کشورهای اسلامی چیست؟
اکنون به همه مردم آزاده و حقیقت جوی جهان مسجل شده است که تنها راه توقف این نقشه شوم و ظالمانه اتحاد و همبستگی و همکاری بین کشورهای اسلامی و منطقه و تشکیل یک سازمان نظامی دفاعی است تا بتوان با همکاری و مشارکت همه کشورهای اسلامی با این حملات و نقشههای شوم نظامی و سیاسی مقابله شود. در کنار این موضوع ما باید از منظر فرهنگی نیز ورود کرده و اختلافات ظاهری و کوچک بین کشورهای اسلامی را از بین ببریم؛ زیرا اشتراکات ما به قدری زیاد است که این اختلاف نظرهای کوچک نباید خدشه ای در دوستی و برادری ملتهای مسلمان ایجاد کند.
متاسفانه طی دههها و سدههای پیشین استعمار تمام تلاش خود را برای کاشتن بذر اختلاف بین امت اسلامی به کار برده و در برخی زمینه نیز موفق شده است.
به نظر شما هدف آمریکا و غرب از ایجاد اختلاف و تنشهای نظامی و سیاسی در کشورهای اسلامی چیست؟
کشورهای مسلمان عموماً دارای ذخایر انرژی نفت و گاز و معادن فراوان و ارزشمندی هستند که باعث جلب توجه دولت های استکباری و استعماری غرب وآمریکا گردیده و به همین دلیل کشورهای غربی در یک صد سال گذشته با به کار بستن انواع حیلهها و ترفندها از طریق برخی دولتمردان ضعیف و وابسته و بی کفایت بر تعدادی از کشورهای اسلامی مسلط شدند و نفت و گاز و فلزات گرانبهای آن ها راغارت کردند.
از طرف دیگرکشورهای غربی همواره سعی داشتهاند مانع رشد و توسعه علمی کشورهای اسلامی شوند. یک نگاه به تاریخ معاصر و به ویژه بازه زمانی صد ساله اخیر نشان میدهد که دخالتهای مستمر قدرتهای غربی وآمریکا در کشورهای اسلامی و منطقه موجب بی ثباتی و عدم اتحاد و همکاری بین کشورهای اسلامی بوده است.
مجریان این سیاست کثیف از طریق ایجاد اختلافات قومی، مذهبی و سیاسی سعی داشتهاند همیشه تنشها را ایجاد و گسترش دهند و حتی از طریق القای اختلافات سیاسی بین کشورها، میلیاردها دلار از برخی دولتهای مسلمان اخاذی کنند. اظهارات مقامات ارشد آمریکا، انگلیس و فرانسه شاهد این مدعاست.
کشورهای اسلامی منطقه توان و امکانات لازم را برای تشکیل یک ارتش دفاعی و نیروی نظامی بازدارنده دارند؟
بله؛ امروز به برکت پیروزی انقلاب بزرگ اسلامی در ایران و مطالبات استقلال خواهی و عدالت طلبی ملتهای مسلمان منطقه و از طرف دیگر پیشرفتها و دستاوردهای بزرگ علمی و شگفت آوری که ایران به رغم فشارها و تحریمهای شکننده داشته و عرصههای علمی و نظامی مهمی را پیموده است، این هدف دور از دسترس نیست.
برای نمونه پیشرفت ایران در حوزههای مختلفی از جمله دستیابی به تکنولوژیهای پیشرفته مهندسی، علوم پزشکی و آزمایشگاهی، هوا فضا و تولید ادوات و سلاحهای نظامی توان و قدرت بزرگی را ایجاد کرده که با هم افزایی و امکانات دیگر کشورهای اسلامی میتوان قدرت بزرگ منطقهای را ایجاد کرد و از ادامه تجاوزات و زیاده طلبیهای استکبار به سرکردگی آمریکا وغرب پیش گیری کرد.
در جهان اسلام اعم از ایران و دیگر کشورهای اسلامی دانشمندان بزرگی زندگی میکنند و حتی دانشمندان مسلمان در دیگر کشورهای جهان که قطعا با استفاده از آنها و تشکیل سازمانها و مراکز علمی مشترک و نیز امکانات مالی و سرمایهای مشترک بسترهای زیادی در پهنه علم و تکنولوژی همه کشورهای اسلامی ایجاد نمود و توسعه و آبادانی همه ملتها و کشورهای اسلامی را در دستور کار قرار دهند و به سوی رسیدن به تمدن نوین اسلامی گام بردارند.
به نظر میرسد چالشها و موانعی در رسیدن به چنین اهدافی وجود دارد ، نظر شما راهکارهای عملی برای گذار از این چالشها چیست؟
البته چنین راهبرد و نقشه راهی به دلیل اهداف بزرگ و تاثیرگذار در اقتصاد و سیاست جهانی به دلیل خارج شدن کشورهای ثروتمند اسلامی از سلطه آمریکا و غرب کار سخت و بزرگی است و همت والا و اراده پولادین و مقاومت و هوشیاری زیادی را میطلبد؛ زیرا دشمنان تلاش خواهند کرد با استفاده از ابزارهای سیاسی و فرهنگی و نفوذ و لابی خود چنین راهبردی را غیر ممکن جلوه دهند و با دامن زدن به اختلافات سیاسی ، قومی و مذهبی، مانع همگرایی و اتحاد کشورهای اسلامی شوند و درمواردی هم ممکن است کشورهای غربی برخی دولتها و کشورهای اسلامی را تهدید کنند؛ اما با عزم راسخ و تاکید هوشمندانه بر منافع جمعی کشورهای اسلامی و به کار گیری شخصیتهای متعهد و مستقل و غیروابسته به اجانب و سازماندهی قوی میتوان این چالشها را پشت سر گذاشت.
و سخن پایانی...
نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره کنم، این است که نباید قبل از تشکیل زیرساختها و تهیه سند راهبردی و طرح جامع آن، این طرح را تبلیغاتی و رسانهای کنیم؛ بلکه کار باید کاملاً از طریق تشکیل کمیتههای کارشناسی و تخصصی مشترک بین کشورهای اسلامی و با شعار توسعه و امنیت برای همه انجام و اقدامات لازم صورت پذیرد. در پایان نیز جا دارد قطعه شعری از شاعر روشنگر مسلمان، اقبال لاهوری ذکر کنم که به خوبی بر این مفهوم و ضرورت همدلی و اتحاد مسلمانان جهان تاکید کرده است:
قلب ما از هند و روم و شام نیست مرز و بوم ما بجز اسلام نیست
مسلم استی دل به اقلیمی مبند گم شو اندر جهان چون و چند
.....
گرچه دارد شیوههای رنگرنگ من بجز عبرت نگیرم از فرنگ
ای به تقلیدش اسیر آزاد شو دامن قرآن بگیر آزاد شو
انتهای پیام/