دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در صنوف کشور (۲۹)

صنعت «طلا و جواهر» در پیچ و خم پذیرش دانش‌بنیان‌ها

صنعت «طلا و جواهر» در پیچ و خم پذیرش دانش‌بنیان‌ها
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: هنوز در مورد حضور دانش‌بنیان‌ها در صنعت طلا و جواهر جمع‌بندی جامعی اتفاق نیفتاده و با تولید فناورانه و ایده‌های خلاق و مورد پسند سلیقه صنعت جهانی طلا فاصله داریم.
کد خبر : 874058

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در مورد حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت طلا و جواهر باید اشاره کرد که در برخی بخش‌ها ۶۰، ۷۰ درصد و در برخی بخش‌ها ۳۰، ۴۰ این شرکت‌ها در بخش ابزارآلات و ماشین‌های روز بومی‌سازی انجام شده است؛ اما در بخش‌هایی نیز ضعف‌ها همچنان وجود دارد که در حال برنامه‌ریزی روی آنها هستیم.

وی ادامه داد: به طور نمونه چند شرکت که اکنون محصولاتشان در خاورمیانه و حتی اروپا صادر می‌شود از لحاظ کیفیت و برخی شرایط تولیدی با ماشین آلات خارجی رقابت می‌کنند و همواره با توجه به نیاز بازار به دنبال توسعه علم و تجهیزات نوین در بخش ماشین آلات مورد نیاز این صنعت هستند. 

بذرافشان یادآور شد: البته هنوز به‌طور کامل برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت طلا و جواهر جمع‌بندی کامل و جامعی اتفاق نیفتاده و بسیار با ایده‌های خلاق فاصله وجود دارد. خوشبختانه در صنعت طلا و جواهر کشور حدود ۴۰، ۵۰ درصد بومی سازی ماشین آلات و ابزارآلات انجام شده است، اما هنوز راه درازی برای توسعه این صنعت وجود دارد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: برای رسیدن به اهداف توسعه، تعیین جایگاه دانش‌بنیان‌ها و ایجاد فضا برای ظهور ایده‌های جدید ضروری است و نگاه کارشناسی و دانش‌بنیانی به این صنعت راه را برای هدفگذاری‌های بزرگتر فراهم می کند. در این زمینه حمایت مسئولان بیش از گذشته مورد اهمیت است.

وی تأکید کرد: باید سطح کیفی تولیدات صنعت مهم و ارزآور طلا و جواهد را ارتقا دهیم؛ چراکه برای رقابت در بازارهای جهانی ابتدا باید کیفیت تولیدات بالا برود تا سهم ارزآوری از طریق صنعت طلا به کشور احقاق شود و باید پذیرفت صنعت طلا و جواهر شرایط و ظرفیت زیادی برای حضور در بازارهای جهانی دارد. 

ایران در بخش صادرات طلا و جواهر حرف برای گفتن دارد

طلا

بذرافشان افزود: اکنون در بخش صادرات هم حرف برای گفتن داریم و طی چند سال گذشته هم اقداماتی انجام شده است و اگر نگاه مسئولان و دولت به این صنعت کارشناسی‌تر و دلسوزانه‌تر باشد، قطعاً می‌توانیم ضعف و مشکلاتی که دراین حوزه و شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد را تقویت کنیم.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران توضیح داد: اکنون صنعت طلا و جواهر در بخش صادرات به کشور‌های حوزه خلیج فارس و حتی یک سری کشور‌های اروپایی می‌تواند نقش ارزآوری داشته باشد به عنوان مثال اگر ۱۰ کیلو طلا صادر کنیم، یک کیلوونیم بابت اجرت ساخت و هزینه‌ها برمی‌گردد و اگر در کشور‌های دیگر مقدار صادرات زیاد باشد بسیار می‌تواند نقش ارزآوری را ایجاد کند و تولید که در سال‌های گذشته دچار آسیب شده در داخل می‌تواند با همین صادرات ارتقا پیدا کند و همان شرایطی که در رابطه با ایجاد کار می‌توانیم انجام دهیم، بسیار می‌تواند نقش داشته باشد.  

صنعت طلا

او تصریح کرد: اصفهان یکی از شهرهای صنعت طلا و جواهر است که صادراتی هم در این زمینه دارد. چون بخش تولید قوی‌تری در سطح کشور است؛ اما در سال‌های اخیر صادرات کمرنگ شده و در کل در دهه‌های گذشته شرایط و ظرفیت صنعت طلا و جواهر در بخش تولید بسیار پیشرفت و ارتقا پیدا کرده است و به‌جرئت می‌توان گفت کار‌هایی که در سطح کشور در بخش تولید مصنوعات تولید می‌شود؛ حتی بهتر از شرکت‌های کشور‌های اروپایی بوده یعنی آن قدر شرایط خوب بوده که تشخیص اینکه محصولات خارجی است یا ایرانی در یک سری از حوزه‌های این صنعت سخت بوده است. 

موانع مشکلات بحث صادرات محصولات صنعت طلا و جواهر به حداقل برسد

به گفته بذرافشان؛ لازمه ارتقای صادرات این است که موانع و مشکلات بر سر راه صادرات به حداقل برسد؛ چراکه اگر قوانین دست‌وپاگیر و سخت در رابطه با این صنعت به حداقل برسد، می‌توان در آینده شاهد ارتقای تولید و صادرات محصولات این صنعت بود.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام کرد: امسال بخشی از صادرات انجام شده است؛ اما چون قوانین شرایط خاص خود را داشته وقتی شخص ببیند در هر زمینه‌ای شرایط برایش سخت می‌شود از انجام آن پشیمان می‌شود؛ اگر صادرکننده و تولیدکننده بستر‌ها و فضای ایمن و پشتیبانی را کنار خود احساس کند، قطعاً بهتر می‌شود و بهتر است برای قوانین فعلی تبصره و ماده بگذراند تا بتوانند شرایط فعلی در سطح کشور را تغییر دهند و ظرفیت صنعت ما در رابطه با نقش ارزآوری را بتوانند پررنگ کنند که در درازمدت می‌تواند نقش خوبی در سطح کشور جامعه جهانی داشته باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب