بیمارستان مأمن و پناه بیماران است؛ حمله را متوقف کنید
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اجتماع بزرگ جامعه نظام سلامت در حمایت از مردم غزه و در پی حمله به بیمارستانی در بحران انسانی این منطقه، چهارشنبه ۲۶ مهر در میدان فلسطین تهران برگزار شد.
در این مراسم، کامران باقری لنکرانی، رئیس مرکز تحقیقات سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و وزیر بهداشت دولت نهم، حمله هدفمند به بیمارستان و شهادت مظلومانه بیماران و کودکان را امری قبیح و غیرانسانی خواند و گفت: متأسفانه در حمله به بیمارستان و تختهای مراقبت ویژه و از بین رفتن بسیاری از همراهان بیمار که آنجا را محلی امن میدانستند، جنایتی بیسابقه توسط رژیم صهیونیستی بهشمار میرود.
وی افزود: این امر در تاریخ بشریت کمسابقه بوده و به همین دلیل است که وجدانهای عمومی در سراسر جهان نسبت به این واقعه واکنش نشان داده است. این وقایع موجب میشود تا چهره کریه که زیر نقاب لیبرال دموکرات خود را پنهان کرده بود، پیش مردم جهان خود را افشا کند.
رئیس مرکز تحقیقات سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به قوانین بینالمللی، اظهار کرد: بر اساس این قوانین بیمارستانها و حتی بیمارستانهای نظامی از امنیت برخوردارند چه رسد به بیمارستان مدنی که فعالیت نظامی نیز در آن نبوده، لذا این تغییر قوانین و رویکردهای بینالمللی یکی از منفورترین اتفاقات است.
حمله به بیمارستان؛ مشابه جنگ تحمیلی ایران
محمدرضا کلانتر معتمدی، فوق تخصص جراحی عروق، حمله به غیرنظامیان و بیماران را مشابه جنگ تحمیلی و حمله صدام به بیمارستانهای ایران دانست و گفت: در آن زمان نیز بارها بیمارستانهای ایران موردحمله صدام قرار میگرفت و مجامع بینالمللی در مورد این حملات سکوت اختیار کرده بودند.
وی اضافه کرد: این وقاحتی که در صدام بوده به درجاتی بدترش در رژیم صهیونیست وجود دارد و متأسفانه آنها برای بشر ارزش قائل نیستند و فقط منافع نظامی خود را میبینند. هدف آنها نابودی فلسطین است و برای دستیابی به این هدف از هیچ حرکتی فروگذار نمیکنند.
موضع دوگانه دنیا، غیرقابلقبول است
حسن امامی رضوی، جراح، نیز با اشاره به اخبار انسانکشی و حمله به بیپناهان گفت: هیچ انسانی نمیتواند درمقابل این اخبار بیتفاوت باشد، اما تعجب ما از جامعه جهانی است که خود را به خواب زدهاند. بهخصوص در شرایطی که اخبار و فیلمهای دلخراش از جنایات وحشیانه اسرائیل در غزه بهخوبی منتشر میشود و انتظار این است که همه مردم دنیا در مقابل آن موضع بگیرند.
وی با بیان اینکه استاندارد دوگانهای که در دنیا وجود دارد، قابلقبول نیست، عنوان کرد: به عنوان مثال در حمله روسیه به اکراین، روسیه در همه زمینهها تحریم شد، اما اکنون در قبال قطعهقطعه کردن انسانها در غزه، اروپا و غربیها اعلام موضع نمیکنند.
امامی یادآور شد: بیمارستان محل درمان و پناهگاه است و جامعه جهانی نباید آن را بیپاسخ بگذارد. برداشتم این است که این مسئله بیپاسخ نخواهد ماند و امیدوارم اگر چهره آگاهی در میان مردم آنجا وجود دارد، از درون منجر به فروپاشی این نظام شود.
زیر پا گذاشتن انسانیت، اخلاق و حقوق پایه بشر
محمدرضا واعظ مهدوی، استاد دانشگاه شاهد نیز گفت: هدف همه کادر پزشکی و سلامت، نجات جان بیماران است و بیمارستان مرکز چنین فعالیتی است؛ شاید یک پزشک در طول دوران طبابت خود نتواند جان هزار بیمار را نجات دهد، چگونه آنها در یکشب دربمباران بیمارستان توانستند جان هزار مجروح، کودک و زن را از بین ببرند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: این مسئله نهایت خوی درندهای است که امروز در جهان حاکم است و در این میان قدرت و منافع حرف اول را میزند و آنچه زیر پا گذاشته میشود، انسانیت، اخلاق و حقوق پایه بشر است.
مهدوی عنوان کرد: متأسفانه زیرپا گذاشتن حقوق انسانها در کشورهایی که خود را مدعی دفاع از حقوق بشر میدانند موردحمایت قرار میگیرد و ما شاهد این هستیم که قطعنامهای که قرار است در سازمان ملل این حرکتهای ضد انسانی را محکوم کند، توسط کشورهای استکباری وتو میشود و تعادل نظامهای بینالمللی کاملاً به نفع زورگویان و قدرتمندان و ظالمان شکل گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: ازاین رو مظلومان جهان هیچ چارهای ندارند جز آنکه متحد شوند و ریشه ظلم را بر کنند.
انتهای پیام/