لزوم تاسیس سازمان متولی برای اشتغال فارغ التحصیلان
داود حسین زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در گفتوگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره شرط ایجاد رشتهها با پیوست اشتغال اظهار کرد: دانشگاه کارخانه و متولی اشتغال نیست؛ بنابراین باید نوع تفکر به این موضوع اصلاح شود.
وی افزود: دانشگاه باید آموزش خود را مبتنی بر نیاز جامعه پیش ببرد، یعنی جامعه باید برای اشتغال جوانان برنامه ریزی کنند، نیازمند تاسیس سازمان متولی برای اشتغال جوانان هستیم.
حسین زاده تصریح کرد: یکی از مشکلات کشور در متناسب نبودن رشتههای دانشگاهی با نیازهای جامعه است، پس آموزش میتواند متناسب با نیاز و تقاضای جامعه مشکل اشتغال را به صورت کلی حل کند تا دانشگاه دیگر دغدغه اشتغال نداشته باشد.
معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: دانشگاه وظیفه آموزش ملزومات اشتغال را دارد، البته آموزشهای دانشگاهی به هیچ عنوان متناسب با نیازهای جامعه نیست، در صورتی که بهبود این فرایند باعث تسهیل در امر اشتغال میشود.
حسین زاده با بیان اینکه باید بپذیریم جامعه برای جوانان برنامه مشخصی ندارد، تاکید کرد: ابهام از آینده باعث بروز رفتارهای نامناسب از قبیل ترس بیکاری جوان تحصیل کرده و در نهایت منجر به مهاجرت میشود؛ بنابراین دانشگاه باید آموزشهای مهارت محور در اختیار دانشجو قرار دهد تا پس از فارغ التحصیلی جذب بازار کار شوند.
معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی افزود: در حال حاضر از موضوع بازنگری و آموزش دروس در دانشگاهها غفلت شده و رئیس و معاونان به جای تفکر در این موضوع به ساخت خوابگاه فکر میکنند، در صورتی که کشور نیازمند متولی اصلی برای فراهم کردن اشتغال فارغ التحصیلان است.
حسین زاده اظهار کرد: تمام کارهای دانشجویان از قبیل خرید مسکن، پیدا کردن شغل و ... را بر دوش خانوادهها گذاشته ایم؛ در صورتی که تمام این موارد وظیفه بخش مدنی و دولت است.
هدایت تحصیلی مناسب در گروی آشنایی با فرصتهای شغلی است
وی درباره وضعیت هدایت تحصیلی گفت: هدایت تحصیلی بر اساس احساسات در کشور وجود دارد، خانوادهها در گذشته فرزندان را به سمت تجربی سوق میدادند که هم اکنون با موج بزرگ بیکاری پزشکان عمومی مواجهه شده ایم، در حال حاضر هم با بیکاری مهندسان رو به رو هستیم.
معاون پژوهشی دانشگاه هیئت علمی اضافه کرد: هدایت تحصیلی اگر بر اساس علم و آینده نگاری شروع میشد با موج بیکاری مواجهه نبوده ایم، باید در ابتدا وضعیت آینده رشته و فرصتهای شغلی متناسب با آن در اختیار خانوادهها قرار بگیرد تا مطابق استعدادهای خود رشتهای را تحصیل کنند، نه اینکه تنها مدرک تحصیلی داشته باشند.
انتهای پیام/