دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

عملکرد هلال‌احمر مصداق بارز حکمرانی مردمی شبکه‌ای است

عملکرد هلال‌احمر مصداق بارز حکمرانی مردمی شبکه‌ای است
همایش علمی «اخلاق امدادگری» با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس جمعیت هلال‌احمر امروز در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد.
کد خبر : 873517

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در همایش علمی «اخلاق امدادگری» که امروز در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، با اشاره به موضوع اصول اخلاقی حکمرانی امدادگری اظهار کرد: اصل به معنای ریشه است که شاخه‌ها بر آن استوار می‌شوند، بنابراین اصول اخلاقی یعنی ریشه‌ها و عناوین اصلی که در حوزه منش و خلقیات انسانی قرار می‌گیرد و از جنس فضائل و رذایل آدمی است.

او با اشاره به آثار بیرونی فضائل و رذایل انسانی بیان کرد: وقتی کسی فضیلت یا رذیلت درونی دارد آثار بیرونی آن کل جامعه را فرا ‌می‌گیرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه منظور از حکمرانی حکومت‌داری نیست، ادامه داد: هلال‌احمر مصداق بارز حکمرانی مردمی شبکه‌ای است، حکمرانی فرایندی است از سیاست‌گذاری تا تصدی‌گری و تنظیم‌گری را شامل می‌شود.

خسروپناه گفت: شخصی که دارای مهارت‌های خاص در امداد باشد، امدادگر است، امدادگری به آموزش‌های پیشرفته، مهارت و دانش نیاز دارد و از صنف معرفت و مهارت است.

او اضافه کرد: خونسردی، سرعت عمل، قدرت تصمیم‌گیری، اولویت‌گذاری، صبر و حوصله داشتن، ابتکار عمل، تسلی بخشیدن، داشتن اعتمادبه‌نفس بالا از ویژگی‌های امدادگر است، بنابراین مجموعه‌ای از اوصاف روان‌شناختی دارد که می‌توان از آن به عنوان شخصیت امدادگری یاد کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با برشمردن اصول اخلاقی امدادگری اعلام کرد: اصل خودسازی در امدادگری بسیار مهم است، امدادگری که می‌خواهد انسان گرفتار را نجات دهد باید خودش از این آسیب‌ها مبرا باشد. امروزه آسیب‌های مختلف در مواد مخدر، دخانیات و مشروبات در جهان و ایران داریم، در این زمینه امدادگران باید مراقب باشند که دچار این آسیب‌ها نشوند.

خسروپناه اصل دوم را عدالت اجتماعی در امدادگری دانست و افزود: عدل بحث مهمی است، عدالت در امدادگری توزیع امکانات بر اساس حق است، اندیشمندان باید نظریه عدالت در توزیع امکانات را ارائه دهند.
وی ادامه داد: اصل بعدی در اخلاق امدادگری، احسان است، احسان انجام اقدامات فراتر از عدالت است، دستگاه‌های دولتی باید دنبال اجرای عدالت باشند اما هلال‌احمر دنبال احسان است. نجات جان مصدومان از سوی امدادگران، احسان است، کسانی که به‌صورت داوطلب، عضو جمعیت هلال می‌شوند، مصداق بارز احسان هستند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اصل چهارم اخلاق در امدادگری را مسئولیت‌پذیری اعلام کرد و افزود: کسی که داوطلبانه عضو جمعیت هلال‌احمر شده، نمی‌تواند پشیمان شود، باید مسئولیت خود را به‌درستی و به‌موقع انجام دهد، مسئولیت‌پذیری محصول تعهد درونی و عزت‌نفس است، انسانی که عزت‌نفس دارد، مسئولیت‌پذیر است.

خسروپناه اضافه کرد: اصل پنجم اخلاق در امدادگری تعاون و اخوت در امدادگری است، امدادگری کاری فردی نیست بلکه جمعی است. اصل ششم اخلاق در امدادگری اخلاص و معنویت در امدادگری است، خدمات امدادگری اگر مخلصانه و برای خدا باشد اثرگذار خواهد بود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: اصول اخلاقی حکمرانی امدادگری همه مراحل حکمرانی از سیاست‌گذاری تا تصدی‌گری و تنظیم‌گری را در برمی‌گیرد.
وی به جمعیت هلال‌احمر پیشنهاد کرد که سند دانش‌بنیان و فرهنگی حکمرانی امدادگری نوشته شود چرا که این سند ساحت‌های علم، فناوری، اجتماعی و فرهنگی خواهد داشت که در مسیر مأموریت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب