دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

وزیر جهاد کشاورزی: ظرفیت خودکفایی در ۴ محصول ایرانی وجود دارد

وزیر جهاد کشاورزی: ظرفیت خودکفایی در ۴ محصول ایرانی وجود دارد
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: علاوه بر گندم ظرفیت خودکفایی در ۴ محصول برنج، جو، پنبه و‌ شکر را داریم و می‌توانیم کاری انجام دهیم که صرفه‌جویی ارزی داشته باشیم.
کد خبر : 872481

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی درآیین چهارمین سال اجرای طرح ملی جهش تولید در دیمزارها که توسط ستاد اجرایی فرمان امام(ره) با مشارکت وزارت جهاد کشاورزی آغاز شد، گفت: در این دوره مدیریت ستاد را مطرح کردند و نگاه مردم به ستاد با سال‌های گذشته متفاوت شده است.

وزیر کشاورزی افزود : اجرای این طرح روی محصولات اساسی از جمله گندم کار بزرگ و بی نظیری بود که شروع شده و ادامه دارد و نتیجه همکاری و مشارکت وزارت جهاد با ستاد بود.

نیکبخت تاکید کرد: اجرای این‌ طرح نیاز استراتژیک است، چراکه در منابع آب و‌خاک‌ محدودیت داریم و امکان توسعه فیزیکی وجود ندارد و به درستی به دیمزارها ورود شده است.

وی ادامه‌داد: تولید دیم از متوسط آبی بالاتر شده است و به عنوان یک نخبه باید از کشاورزانی که توانستند پنج تن در هکتار تولید داشته باشند، استفاده شود.

عملکرد در دیمزارها باید بالا ببرود

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشور در واردات گندم نیازی ندارد و نیاز اساسی تولید نان را تامین می کند بر استفاده عالمانه از منابع تاکید کردو گفت:‌عملکرد را در دیم زارها باید بالا ببریم و متوسط ها را به رکورد ها تبدیل کنیم.

وی خطاب به کشاورزان حاضر در این جلسه اظهارداشت: قول می دهم نسبت به همه ادوار گذشته که همه ظرفیت وزارت کشاورزی در خدمت این طرح و طرح های بعدی است و به این طرح بسنده نخواهیم کرد.

نیکبخت ادامه‌داد: به طرح های که موجب عزت مردم شود ورود می کنیم، در تولیدات باغی و گیاهان دارویی ورود کرده ایم و باید این مدل را در تولید گوشت نیز به کار ببریم.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: می‌توانیم با همدلی و درکنار هم تلاش کنیم و ظرف دو سال آینده تلاش کنیم که در تولید گوشت قرمز هم خودکفا شویم؛ اکنون درصد کمی وابستگی داریم.

وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: علاوه برگندم ظرفیت خودکفایی در چهار محصول برنج، جو، پنبه و‌شکر را داریم و می‌توانیم کاری انجام دهیم که صرفه جویی ارزی داشته باشیم.

طرح دیمزار با ۶۷۰هزار هکتار آغازشد

سید مصطفی سیدهاشمی معاون هماهنگ کننده ستاد اجرایی فرمان امام(ره) نیز درباره اجرای این طرح اظهار داشت: این طرح با تلاش آقای مخبر معاون اول رئیس جمهور آغاز شد و یکی از موفقیت های این پروژه تشویق کسانی‌ است که در این‌ جبهه بزرگ گام برداشتند و بازنگری افرادی است که کم لطفی کردند‌.

وی با بیان اینکه طرح را با ۶۷۰ هزار هکتار آغاز کردیم و با ایجاد ساختار ملی، کار را پیش بردیم، ادامه داد: تامین کود مورد نیاز طرح، با پرداخت یارانه تامین شد و بذر در اختیار کشاورز قرار گرفت.

معاون هماهنگ کننده ستاد اجرایی فرمان امام(ره) با اشاره به ضرورت استفاده از ادوات مناسب و استاندارد کشاورزی، گفت: امسال هزار میلیارد تومان برای خریداری ادوات کشاورزی با بهره ۴ درصد و در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

استان‌های برتر در اجرای طرح ملی جهش تولید در دیمزارها 

سیدهاشمی با اشاره به بیمه محصولات کشاورزی افزود: به دلیل عدم توانایی مالی کشاورز در پرداخت سهم خود، تنها ۴۰ درصد پیشرفت بیمه ای داشتیم اما امسال با برنامه ریزی انجام شده برای کشت قراردادی ، بیمه فراگیر شامل می شود و ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار بیمه می شوند.

معاون هماهنگ کننده ستاد اجرایی فرمان امام(ره) با معرفی استان‌های برتر در اجرای این طرح، از استان‌های آذربایجان شرقی، فارس ،لرستان و کردستان به عنوان استانهای موفق و از گلستان ، آذربایجان غربی و خراسان رضوی به عنوان ناموفق ترین استان‌ها یادکرد و گفت: کم آبی در عدم موفقیت در برخی استان‌ها موثر بوده است.

سیدهاشمی ادامه داد: برخی کشاورزان در هر هکتار پنج هزار کیلوگرم گندم برداشت کرده اند؛ در حالی که در گذشته در این متراژ تنها ۶۰۰ کیلوگرم برداشت میشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب