امسال دانشآموزان در پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم امتحان نهایی دارند
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن زارعی رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشوپرورش در شبکه خبر، اظهار کرد: کلمه تأثیر معدل مطرح نیست بلکه تأثیر سوابق تحصیلی مطرح است و هرکدام از دروس سهم و ضرایبی دارند.
وی بابیان اینکه مؤلفههای مختلفی در عدالت آموزشی دخیل است، افزود: بر اساس گزارشی، ۱۱ استان سهم بالایی از رتبههای بالای ۳ هزار را به خود اختصاص میدهند و ۱۱ استان در پایین جدول هستند. اگر صرفاً سوابق تحصیلی اعمال شود از ۱۱ استان بالای جدول، ۷ استان سهمشان متعادل میشود و از ۱۱ استان پایین جدول، ۸ استان سهمشان بیشتر میشود. بر همین اساس با تأثیر سوابق تحصیلی، به برابر آموزشی نزدیک شدهایم.
زارعی ادامه داد: مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک بزرگی به آموزشوپرورش بود که در مسیر اصلی خودش برگردد. ازاینجهت سالهای متمادی معلمان در مدارس آنچه برای اساس اهداف و برنامه درسی تدریس میکردند، مورد توجه نبود و دانشآموزان به دنبال تستزنی و مهارتها و تکنیک کنکور بودند و در آزمون نهایی صرفاً، چون باید آزمون میدادند، شرکت میکردند. بر همین اساس این مصوبه را یک فرصت میدانیم.
وی درمورد اینکه همه داوطلبانی که در کنکور شرکت میکنند باید سابقه تحصیلی داشته باشند، اظهار کرد:، چون دروس عمومی صرفاً در سابقه تحصیلی ایجاد میشود، همه داوطلبان باید سابقه تحصیلی را ایجاد کنند.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشوپرورش گفت: از سال ۸۴ به بعد فارغالتحصیل آزمون نهایی دادهاند و اگر سابقهشان ناقص بود، درخواست کردیم سابقه شان را تکمیل کنند؛ برای فارغالتحصیلان قبل از سال ۱۳۸۴ هم باید در مدارس بزرگسالان ثبتنام کنند و فارغ از اینکه چه دیپلمی گرفتهاند متناسب با گروه آزمایشی که قصد شرکت دارند، ایجاد سابقه کنند.
وی ادامه داد: دانشآموزان رشتههای فنیو حرفهای و کاردانش آزمون نهایی ندارند چراکه هدف از تأسیس هنرستانها، مهارت افزایی است؛ نه اینکه در مسیر آزمون سراسری قرار گیرند، اما این راه برای آنها بسته نیست.
زارعی اضافه کرد: این گروه برای شرکت در آزمون هنر میتوانند با دروس عمومی خود در آزمون عمومی شرکت کنند، اما اگر در گروههای آزمایشی دیگری شرکت کنند باید متناسب با آن گروه آزمایشی، ایجاد سابقه کنند.
وی بابیان اینکه سهم سابقه تحصیلی در سال ۱۴۰۳ عدد ۵۰ درصد است، اظهار کرد: در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲، امتحان نهایی در پایههای دهم و یازدهم خواهیم داشت؛ به این شکل که در پایه دهم در علوم تجربی و ریاضی در ۹ درس و در علوم انسانی و معارف در ۱۱ درس و در پایه یازدهم در علوم تجربی در ۱۱ درس، در علوم ریاضی در ۱۲ درس و در ادبیات و علوم معارف در ۱۲ درس امتحان نهایی داریم.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشوپرورش از دانشآموزان خواست که خودشان را برای امتحانات نهایی آماده کنند و گفت: تصحیح امتحانات بهصورت الکترونیکی خواهد بود و محتوای امتحانات نیز از کتاب درسی است.
انتهای پیام/