دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس هیئت عامل صندوق ملی مسکن در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

اجرای تنها یک تا ۵ درصد تکالیف بانک‌ها در بخش مسکن

اجرای تنها یک تا ۵ درصد تکالیف بانک‌ها در بخش مسکن
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در شرایط عدم نظارت بر عملکرد بانک‌ها، نبود هدایت دقیق تسهیلات، ضعف سامانه‌های بانکی و هم‌گام نبودن بانک‌ها با سیاست‌های دولت تنها یک تا ۵ درصد تکالیف بانک‌ها در بخش مسکن اجرایی شده است.
کد خبر : 871144

محمدرضا مهدیار اسماعیلی، رئیس هیئت عامل صندوق ملی مسکن و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه برای پرداخت تسهیلات مسکن در کشور ضوابطی وجود دارد و مدیریت‌هایی اعمال می‌شود، گفت: یکی از این مدیریت‌ها و ضوابط سهم‌بندی‌هایی است که بانک مرکزی یا قوانین بالادستی حاکم بر آن برای نظام بانکی یا توزیع این تسهیلات تعیین می‌کند.

وی افزود: به عنوان مثال یکی از مهمترین وظایف و تکالیفی که نظام بانکی در حوزه مسکن طبق ماده ۳ قانون جهش تولید برعهده دارد این است که تا ۲۰ درصد از کل تسهیلاتش را در اختیار بخش مسکن و امر جهش تولید مسکن قرار دهد و به منظور تحقق و اجرای دقیق این قانون، نیازمند سامانه‌های هوشمندی هستیم که کمک‌کننده بخش تولید مسکن باشند و سهم‌بندی‌های مشخص‌شده را به درستی تخصیص دهند.

ضرورت هوشمندشدن تسهیلات بخش مسکن 

رئیس هیئت عامل صندوق ملی مسکن بیان کرد: ما امروزه نیازمند سامانه‌مند شدن یا هوشمند شدن تسهیلات بخش هستیم و لذا نسبت و ارزش و شأن سامانه‌های هوشمند بانکی در این است که به بانک‌ها در این زمینه کمک کنند تا بتوان جهش تولید را در بخش مسکن به معنای واقعی کلمه اجرایی کرد.

اسماعیلی تصریح کرد: متأسفانه وقتی به عملکرد بانک‌ها نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که خیلی در این زمینه موفق نبوده‌اند؛ به عبارت بهتر بانک‌ها تسهیلات را پرداخت کرده‌اند، ولی در راستای الگوی کلانی که ترسیم شده نبوده و منجر به توسعه تولید بخش مسکن نشده، در صورتی که بخش مسکن پیشران توسعه کشور است و صنایع دیگر را با خود همراه می‌سازد.

برخی بانک‌ها به تعهدات خود پایبند نبوده

تعهدات بانکی

وی با ابراز تأسف از اینکه برخی بانک‌ها به تعهدات خود پایبند نبوده و نیستند، گفت: در شراط فقدان سامانه‌های هوشمند بانکی برخی بانک‌ها تنها یک تا ۵ درصد تعهداتشان را در بخش مسکن انجام داده‌اند و ۱۹ تا ۱۵ درصد دیگر هنوز انجام نشده و بلاتکلیف است. به نظر من مدیریت هوشمند و خوب تسهیلات ویژگی‌هایی را به همراه دارد که اگر مدنظر قرار نگیرد از این ویژگی‌ها بی‌بهره خواهیم شد.

رصد و نظارت بر تسهیلات بانکی و تکالیف بانک‌ها تقویت شود

رئیس هیئت عامل صندوق ملی مسکن اظهار کرد: باید رصد و نظارت بر تسهیلات بانکی و تکالیف بانک‌ها تقویت شوند و نیز بانک مرکزی باید بانک‌ها را به اجرای صحیح تعهداتشان مجبور سازد. پس اگر می‌خواهیم شاهد توسعه بازار مسکن و مدیریت قیمت‌ها در این بازار باشیم لازم است مدیریت صحیح تسهیلات اتفاق بیفتد و از سوی دیگر بانک‌ها را مجبور کنیم در خدمت تولید مسکن و هم‌گام با سیاست‌های دولت در بخش مسکن باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب