ادبیات دانشگاهی در دوران دفاع مقدس متجلی شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، رامین رستمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میاندوآب در مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس که در این واحد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: دفاع مقدس و آثار ارزشمند آن تأثیرات مثبت و سازندهای بر ادبیات داشت و ایدئولوژی، اخلاق اسلامی و ارزشهای اسلامی ازجمله موضوعاتی بودند که در این دوران و بعد از آن در ادبیات فرهنگی و دانشگاهی متجلی شد.
وی افزود: توصیف ویژگیهای دوران دفاع مقدس بین دانشجویان از مهمترین ایدههای دوران بعد از جنگ تحمیلی است که میتواند در حفظ و نشر آثار ارزشمند جبهه و جنگ بین نسل جوان بسیار تأثیرگذار باشد. شهدا همیشه زندهاند و امنیت و آرامش امروز کشور مدیون ایثارگریها و جانفشانیهای آنان بوده؛ آنچه امروز داریم از برکت خون شهدا و ایثارگریهای رزمندگان دوران هشت سال دفاع مقدس و مدافعان امنیت کشور است و زنده نگهداشتن یاد و خاطر آنان کمتر از جهاد در راه خدا نیست.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میاندوآب بیان کرد: دانشگاه بهعنوان سنگر علم و دانش باید در برابر جنگ ترکیبی دشمن بیشازپیش عمل کند. آشنایی نسل جوان دانشجو با آرمانهای والای انقلاب و خاطرات دوران هشت سال دفاع مقدس از وظایف خطیر دانشگاهیان و استادان دانشگاهی بوده و حضور رزمندگان دوران هشت سال دفاع مقدس بهعنوان استادان مبانی دفاع مقدس در دانشگاه تداعیگر دوران هشت سال دفاع مقدس در محیطهای دانشگاهی است.
دفاع مقدس دژ مستحکم اسلام و عرصه جهاد بود
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه میاندوآب نیز از دفاع مقدس بهعنوان دژ مستحکم اسلام و عرصه جهاد و شهادت یاد کرد و گفت: شهادت و جهاد در راه خدا بزرگترین آرزوی انسانهای بزرگ و مخلص خداست و شهادت در راه خدا بزرگترین موهبت الهی است که نصیب انسانهای وارسته و شهادتطلب میشود.
محمد پیری اضافه کرد: در دفاع مقدس رزمندگان اسلام با کمترین امکانات، تجهیزات و با نیروهای کمتر آموزشدیده توانستند در مقابل استکبار جهانی و صدام جنایتکار که تجهیز به همه امکانات جنگی بود مقاومت و ایستادگی کنند.
وی تشریح کرد: استکبار جهانی غافل از روحیه شجاعت، ایثار، فداکاری و شهادتطلبی ملت بزرگ ایران اسلامی، صدام را برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی در مقابل ایران تجهیز کرده بود تا به اهداف شوم خویش در منطقه دست یابد، غافل از اینکه نوع حرکت صدام و دشمن درباره ایران حرکتی بلند پروازانه و کاملاً احمقانه بود و میخواست با این حرکت سردار قادسیه را دوباره تکرار و بعد از مرگ عبدالناصر خلأ شخصیت خالصانه جهان عرب را پر کند.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه میاندوآب مطرح کرد: یکی از راهبردهای مهم و اساسی که در غلبه جنگ ایران با عراق متجلی شد این بود که ایران اسلامی با رزمندگان کاملاً اعتقادی و ایدئولوژیک و معنوی گرا کار را در راه رضای خدا انجام و در برابر استکبار جهانی ایستاد و جنگ را با رهبریت مدبرانه امام راحل مدیریت کرد و در زمینه فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی، تحقیقاتی و پژوهشی در آن شرایط سخت جنگ اقدامات و پیشرفتهای مهمی شد که قابل ستایش است.
پیری ادامه داد: امروز با پیروی از منویات مقام معظم رهبری و ابتکار عمل متخصصین داخلی کشور در بعد نظامی به دستاوردهای بزرگ و مهمی دست یافتیم که دشمن را از هر گونه تجاوز به خاک کشور کاملاً مأیوس کرده است. در دوران جنگ تحمیلی دشمن میخواست در عرض چند روز کشور را به تصرف خود درآورد و خوزستان را ضمیمه خاک خود کند که با فداکاری و استراتژی فرماندهان جنگ دشمن کاملاً به زانو درآمدند. رزمندگان اسلام در دروان دفاع مقدس با انگیزه بالا، روحیه شهادتطلبی و مدیریت شایسته با تصرف فاو که از لحاظ کارشناسان جنگی دنیا غیرقابل نفوذ بود، تواستند دشمن را به حیرت وا دارند.
وی تأکید کرد: اکنون کشور در شرایط فعلی بسیار توانمندتر از گذشته است و در دانشگاهها باید دستاوردها، تجربیات دفاع مقدس، روحیه عالی ایثار و شهادتطلبی بین نسل جوان دانشجو تبیین شود. برای حل مشکلات کشور ارتباط بین دانشگاه و صنعت بیشازپیش مستحکم شده و ایدههای دانشگاهی، پایاننامهها و مقالات علمی در این راستا بیشازپیش محقق شود. شاخص بودن، بیانگر و هدایتگر از خصوصیات بارز یک استاد انقلابی بوده و دانشگاه محل ظهور تفکرات، جهشها و مرکز تحول و پیشرفت کشور در همه زمینههاست.
به گزارش آنا، در پایان این مراسم از سوی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه میاندوآب و رئیس واحد میاندوآب با اهدای لوح و جوایز از دانشجویان برتر علمی و بسیجی تجلیل شد.
انتهای پیام/