بشار اسد: چین به دنبال مشارکت است نه هژمونی
به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، « بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در مصاحبه با تلویزیون مرکزی چین (CCTV)، تصریح کرد که چین کشور بزرگی است که امروز نقش مهمی در سطح جهان ایفا میکند.
وی افزود: پکن زمانی که از مشارکت صحبت میکند، از یک اصل جدید سخن میگوید و از هژمونی حرف نمیزند.
به گفته اسد، کشورهای کوچک به این مشارکت نیاز دارند و این نقشی است که چین ایفا میکند. این کشور علاوه بر اتخاذ مواضع روشن سیاسی به دور از هرگونه تعارفی از طریق ایفای نقش در شورای امنیت و برخی دیگر از مجامع بینالمللی از نظر سیاسی در کنار سوریه ایستاده است.
رئیس جمهور سوریه تصریح کرد: جنبه توسعه برای دمشق بسیار مهم است، زیرا سوریه اکنون در معرض یک محاصره اقتصادی بد، خشن و خطرناک از سوی غرب است. هدف از آن، گرسنگی دادن به مردم سوریه است. همین موضوع، یکی از موضوعهایی است که در دیدار اخیر با مقامهای چینی به آن پرداخته شد و دارای ابعاد مختلف است. پکن به سوریه کمکهای بشردوستانه میکند و نقش مهمی در کاهش درد و رنج مردم ما دارد.
در همین راستا، اسد اعلام کرد که دیدارها و نشستهایی در دمشق برای بررسی سازوکارهایی برای تبدیل چندین موضوع بررسی شده به پروژههای کاری و کاربردی برگزار خواهد شد.
رئیس جمهور سوریه با اشاره به اینکه باید پروژههای مشترک و تعامل بین متخصصان چینی و سوری در پروژههایی با ماهیت اقتصاد صنعتی وجود داشته باشد، گفت که شرایط چین چند دهه پیش مشابه شرایط بسیاری از کشورهای جهان سوم بود. اما دلیل دوم ضرورت این تعامل « مفاهیم اجتماعی و ارزشی است که نقش اساسی در فرآیند توسعه ایفا میکند، زیرا توسعه فنی را نمیتوان از وضعیت اجتماعی جدا کرد»؛ لذا سوریه میتواند از تجربه چین در بسیاری از جنبهها بهرهمند شود. ضمن اینکه بسیاری از کشورهای منطقه سعی کردند از تجربه غربیها بهره ببرند، اما شکست خوردند و به نتایج معکوس دست یافتند.
اسد در گفتوگو با تلویزیون مرکزی چین، در خصوص سفر اخیرش به پکن و تغییرات در این کشور گفت که از زمان سفرش در نوزده سال پیش به چین تا امروز جهشهای بسیار بزرگی در این کشور رخ داده و مقایسه آن دو کار دشواری است. در آن زمان میگفتند چین کارخانه جهان یا کارخانه کالای جهان است اما امروز میتوان گفت که چین «کارخانه خلاقیت» است.
رئیس جمهور سوریه درخصوص طرح «یک کمربند و یک جاده» نیز گفت که نمیتوان این ابتکار را از سایر ابتکارهای پیشنهادی رئیس جمهور «شی جینپینگ» شامل ابتکار تمدن جهانی، توسعه جهانی و امنیت جهانی جدا کرد زیرا توسعه بدون امنیت میسر نیست. اگر جنبههای تمدنی، اخلاقی و فرهنگی روابط بین کشورها حفظ نشود، توسعه و امنیت حاصل نمی شود. توسعه نمی تواند به معنای درهم شکستن هویت یک کشور دیگر باشد این غیرممکن است بنابراین نمیتوان گفت که این ابتکار الان یک ابتکار چینی است، بلکه باید گفت که این به یک ابتکار جهانی تبدیل شده است.
بشار اسد، ۲۱ سپتامبر جاری در نخستین سفر رسمی پس از نزدیک به دو دهه در پاسخ به دعوت همتای چینی وارد پکن شد و با شی جینپینگ دیدار و یک توافقنامه همکاری راهبردی سوری – چینی امضا کرد.
رئیسجمهور سوریه در این دیدار تصریح کرد که کشورش از نقش سازنده چین در عرصه بینالمللی استقبال میکند و تلاشها برای تضعیف این نقش را رد میکند.
رئیسجمهور چین نیز تأکید کرد که کشورش آماده توسعه همکاری با سوریه و دفاع مشترک از عدالت بینالمللی در سایه بیثباتی کنونی است. وی با تأکید بر استحکام روابط دو کشور در مواجهه با تغییر شرایط بین المللی طی ۶۷ سال گذشته گفت که رابطه دوستی دو کشور همچنان استوار است.
انتهای پیام/