«پارسیان» به هاب تولید پروپیلن منطقه تبدیل میشود
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، در مراسم امضای این قرارداد که پیش از ظهر امروز در محل ایمیدرو با حضور رئیس این سازمان، رئیس سازمان استاندارد هرمزگان و مدیرعامل شرکت گسترش انرژی پاسارگاد برگزار شد، رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: با اجرای این قرارداد برای یکهزار و ۵۵۰ نفر به صورت مستقیم و برای دو هزار و ۵۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد شده است.
مهدی کرباسیان افزود: با اجرای این پروژه که در راستای توسعه تولید و صادرات مواد معدنی است، از این پس ایران برای نخستین بار از طریق یک تکنولوژی بسیار پیشرفته پروپیلن و متانول تولید میکند.
مدیر عامل ایمیدرو با تاکید بر اینکه قصد داریم با اجرای چنین پروژههایی از خام فروشی جلوگیری کرده و زمینه اشتغال و تولید ارزش افزوده بیشتر را در کشور فراهم کنیم، اظهار کرد: در این منطقه ویژه، ۱۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی، ۱۰ میلیون تن فولاد و ۱۰ میلیون تن آلومینیوم تولید خواهد شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه گاز اصلیترین ماده اولیه در منطقه پارسیان است، گفت: با توجه به اظهارات وزیر نفت، قرار است از نظر تامین گاز مورد نیاز این منطقه هیچ محدودیتی وجود نداشته باشد.
همچنین در این مراسم، جادری استاندار هرمزگان نیز با بیان اینکه منطقه پارسیان از مناطق مستعد برای سرمایه گذاری است، گفت: استان هرمزگان برای هر گونه همکاری برای توسعه این منطقه آمادگی کامل دارد و از تمام امکانات موجود بهره میگیرد.
میرمعزی مدیر عامل شرکت گسترش انرژی پاسارگاد نیز با اظهار خرسندی از امضای این قرارداد گفت: فناوری که در طرح GTX پارسیان به کار برده میشود، برای نخستین بار شرایطی را فراهم میآورد که تولید پروپیلن مورد نیاز صنایع پایین دستی از گاز طبیعی امکان پذیر شود.
وی با بیان اینکه هزینه سرمایهگذاری این طرح حدود سه میلیارد دلار است، تصریح کرد: تولید پروپیلن، متانول و صنایع پایین دستی در این طرح حدود دو میلیون تن است که ارزش این محصولات در ظرفیت کامل ۲/۴ میلیارد دلار در سال است.
او ادامه داد: میزان مصرف روزانه گاز در این منطقه ۱۱ میلیون متر مربع است که در صورت تکمیل این پروژه منطقه پارسیان، هاب تولید محصولات پتروشیمی و پروپیلن و متانول خواهد بود.
میر معزی در پاسخ به پرسش خبرنگار آنا مبنی بر اینکه آیا برای اجرای این طرح از سرمایه گذاری خارجی نیز استفاده شده یا نه، گفت: در حال حاضر با تعدادی از صاحبان دانش فنی و بازارهای بزرگ در حال مذاکره هستیم که در صورت به نتیجه رسیدن این مذاکرات سرمایهگذاریهایی را عمدتا از کشورهای اروپایی و نیز ژاپن خواهیم داشت.
انتهای پیام/