دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

2 چالش بزرگ تجدیدپذیرها در تولید برق

2 چالش بزرگ تجدیدپذیرها در تولید برق
تحلیل‌گر ارشد حوزه انرژی گفت: نبود سرمایه لازم برای ایجاد و انجام طرح‌های نوآورانه در تولید برق و نحوه بازخرید برق توسط دولت یا نهاد‌های دولتی با بروکراسی پیچیده، همواره چالش‌های اصلی تجدیدپذیرهاست.
کد خبر : 869260

نرسی قربان، عضو انجمن اقتصاد انرژی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا در مورد استفاده از طرح‌های نوآورانه یا تجدیدپذیر برای تأمین برق صنایع توضیح داد: صنایع تجدیدپذیر، یک مسئله‌ مهم و ایده جدیدی است که همه دنیا با آن مواجه شده‌اند و برای توسعه این بخش ایده‌های جدید و اقدامات جدی در دستور کار دولت‌ها قرار گرفته و سعی می‌کنند تا جای ممکن از آن استفاده کنند.

این کارشناس ارشد حوزه انرژی تأکید کرد: در ایران به دلیل موقعیت بسیار ممتازی که این کشور از لحاظ جغرافیایی مانند تعداد روز‌های پرآفتاب برای چنین کاری دارد، ظرفیت اینکه از این موضوع بیشتر استفاده شود در صنعت، بیمارستان‌ها، خانه‌ها و ... فراهم است؛ اما سرمایه کافی برای سرمایه‌گذاری هم از طرف بخش خصوصی و هم از سوی دولت وجود ندارد ضمن آنکه احتمالاً پولی که در قبال درست کردن و فروش برق به دولت (شبکه) دریافت می‌کنند برای سرمایه‌گذاری کافی نباشد.

تولید برق

بوروکراسی خرید برق 

متخصص حوزه اقتصاد انرژی ادامه داد: همیشه مسئله اقتصادی این موضوع (طرح‌های نوآورانه یا تجدیدپذیر) جلوی افزایش تولید در بخش‌های گسترده‌تر و مرتبط با تولید برق را گرفته است.

قربان تأکید کرد: درمجموع نبود سرمایه لازم برای ایجاد و انجام طرح‌های نوآورانه در بخش تولید برق و نحوه بازخرید برق توسط دولت یا نهاد‌های دولتی با یک بوروکراسی پیچیده، همواره چالش‌های اصلی تجدیدپذیرهاست. 

اثرات طرح‌های نوآورانه یا تجدیدپذیر در برق صنایع 

مدیر بخش تحقیقات مؤسسه مطالعات دریای خزر با اشاره به اثرات مثبت استفاده از طرح‌های نوآورانه یا تجدیدپذیر در برق صنایع بیان کرد: در مرحله اول از آلودگی هوا به علت استفاده از هیدروکربون‌های مختلف مثل نفت، گاز، زغال سنگ کم می‌کند و از سوی دیگر مقداری در نفت و گاز صرفه‌جویی می‌شود. نفت و گاز در بازار‌های جهانی قیمت بسیار بالایی دارند و هر بشکه نفتی که بتوان در ایران صرفه‌جویی کرد، اکنون ۸۰ دلار ارزش دارد.

وی عنوان کرد: برای کشور‌هایی که کمبود نفت و گاز دارند از واردات نفت و گاز آن‌ها کم می‌شود؛ اما کشوری مانند ایران که نفت و گاز خود را مصرف می‌کند با این کار به صادراتش اضافه و درآمد ارزی آن زیاد می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب